Søtpotetlomper kan gis fra babyen er 6 måneder. Lag det som tilbehør til middag eller fyll med godt pålegg. Oppskriften på søtpotetlomper er fra ukemenyene som du får i nettbutikken her. Disse serverte vi som tilbehør til en indisk rett og falt i smak hos store og små. Siden dere etterspurte oppskriften på søtpotetlompene deler vi de med dere her.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir ca 6 – 8 lomper
Allergener: gluten
Ingredienser
1 bakt søtpotet (ca 550 gram)
1 dl siktet speltmel
2 dl havremel
1 ts bakepulver
1 neve frisk koriander
Sånn gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft, og kutt søtpoteten i to på langs. Legg den i ovnen på et stekebrett og stek i 30 minutter.
Ta ut søtpoteten, og grav ut innmaten. Mos det med en gaffel i en bolle, og bland i havremel, speltmel
og bakepulver.
Grovhakk koriander, og bland det inn.
Ha litt mel på benken, og bruk et kjevle om du vil ha tynne lomper, da blir de aller best. Fyll på med mer mel om de er klissete.
Steke de i en stekepanne med godt med smør. Kan også legges på bakepapir og stekes i ovnen, ca. 10 minutter på 175 grader varmluft. Når de er ferdige, avhenger av tykkelsen, så følg godt med.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.