Søtpotetlomper med havre og koriander som kan gis fra 6 måneder
Søtpotetlomper med havre og koriander som kan gis fra 6 måneder

Søtpotetlomper med havre og koriander som kan gis fra 6 måneder

Søtpotetlomper som kan gis fra babyen er 6 måneder. Lag som tilbehør til middag eller fyll med godt pålegg. Oppskriften på søtpotetlomper er fra ukemenyene som du får i nettbutikken her. Disse serverte jeg som tilbehør til enkel vegetartandoori og falt i smak hos store og små. Siden dere etterspurte oppskriften på søtpotetlompene deler vi de med dere her.

Søtpotetlomper

1 bakt søtpotet

2 dl havremel

1 dl siktet speltmel

1 ts bakepulver

1 neve frisk koriander

Sånn gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Legg en søtpotet i ovnen på et stekebrett. Sett timeren på 30 minutter.

Ta ut søtpoteten og grav ut innmaten. Mos med en gaffel i en bolle og bland i havremel, speltmel og bakepulver. Grovhakk koriander og bland inn. Ha litt mel på benken og bruk en kjevle om du vil ha tynne lomper, da blir de aller best. Fyll på med mer mel om de er klissete. 

Stekes i en stekepanne med godt med smør. Kan også legges på bakepapir og stekes i ovnen, ca 10 minutter på 175 grader varmluft. Om de er ferdige spørs på tykkelsen, så følg godt med.

Søtpotetlomper med havre og koriander som kan gis fra 6 måneder

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Tanja sier 29. desember 2019

Hei.
Tusen takk for de flotte oppskriftene dere deler. Det er topp for meg og jenta mi på 6 måneder. Har dere mulighet til å opplyse om næringsinnhold i de ulike rettene?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 19. januar 2020

    Hei:) Ja det hadde vært noe om vi hadde hatt en innebygd funksjon er det absolutt mulig. Vi skal ta det med oss inn i fremtiden:)

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.