Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost - fra 10 måneder
Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost - fra 10 måneder

Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost – fra 10 måneder

Ovnsbakt søtpotet smaker himmelsk. Når søtpoteten får godgjøre seg i ovnen blir den ekstra søt og god. Denne kan gis fra babyen er 6 måneder hvis du ikke tilsetter ost.

Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost

2 søtpoteter

200 gram kylling eller 2 kyllingfileter

50 gram fetaost

1 ss hvitløksost eller kremost naturell

2 fedd hvitløk

Revet ost til topping

Basilikum

Salt og pepper

Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost - fra 10 måneder

Visste du at søtpotet er rik på betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Betakaroten er også en viktig antioksidant som tar vare på cellene våre og beskytter oss mot stoffer som kan være skadelige for oss.

Sånn gjør du

Skru ovnen på 175 grader varmluft og sett søtpotetene på et bakepapirkledd stekebrett. Kutt kyllingen i biter og legg i en ildfast form med litt olivenolje over og eventuelt salt og pepper. Sett formen inn på samme brett som søtpotetene. Stek kyllingen i ovnen til gjennomstekt, ca 15 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbitene. Søtpotetene skal stå i ovnen i 50-60 minutter. Sjekk om de er klare ved å stikke de med en tannpirker. Klarer du å stikke den igjennom søtpoteten er den klar.

Skjær søtpotetene i to og grav ut innmaten. Ha i en bolle sammen med hvitløksost eller naturell kremost. Synes du det blir mye med 2 hvitløksfedd når du bruker hvitløksost kan du droppe det. Bruk en hvitløkspresse og bland hvitløken i sammen med innmaten fra søtpoteten, kyllingbiter og fetaost.

Krydre med salt og pepper og topp med revet ost. Du kan også kutte opp frisk basilikum og blande inn før du har alt tilbake i søtpotetskallet og topper med ost. Stek i 10 minutter eller til osten har smeltet.

Server med en salat av avocado og tomat.

Ovnsbakt søtpotet med kylling og fetaost - fra 10 måneder

Her finner du oppskrift på gresskarsuppe med kokosmelk og ingefær

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!