Rosa hummus - passer fra 12 måneder

Rosa hummus som dipp eller pålegg – passer fra 12 måneder

Denne knall rosa hummusen passer fra 12 måneder fordi den er tilsatt rødbete. Rødbete bidrar med spennende smak, og masse nyttige antioksidanter. Det ser man av den kraftige fargen! Men, den inneholder også en del nitrat, noe som gjør at den ikke anbefales til barn under 12 måneder.

Hummusen kan brukes som pålegg eller som dipp til grønnsaker. Denne oppskriften finner du også i boken vår «Bare Bra Barnemat Oppskrifter»

Det er naturligvis også mulig å lage den uten rødbete, hvis du vil ha den naturell!

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir et glass på ca 300 gram

Allergener: sesamfrø (tahini)

Ingredienser

200 gram ferdig kokte kikerter uten lake

1 hel kokt rødbete (kan sløyfes hvis du ikke vil ha hummusen rosa)

1 fedd hvitløk

1 ss tahini (moste sesamfrø)

Saften fra en sitronbåt

1/2 dl kaldpresset olivenolje

Salt og pepper

Slik gjør du

Hell av laken på kikertene, skyll de i vann, og ha dem i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin for å blande alt godt sammen til en smørbar purè. ha det over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskap. Det er holdbart i ca 2 – 5 dager.

 

Her finner du oppskrift på andre næringsrike pålegg: solsikkepatè, bønnepaté, og grønn pesto.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.