Tomatsuppe er enkelt og billig å lage. I tillegg er supper en veldig enkel måte å få inn mer kraft i kostholdet.
Denne suppa kan gis som den første babymaten (tidligst fra 4 måneder). Hvitløksmengden og bør nok begrenses om babyen er veldig liten.
Denne oppskriften på tomatsuppe gir to middager med suppe til to voksne og to barn!
Du trenger:
- 1 gul løk
- 5 fedd hvitløk
- 1/2 glass tomatpuré
- 1 boks hakket tomat
- 1 søtpotet (bakes i ovnen – 175 grader i ca 50 min først. Kan også has rett i suppa)
- 1 liter kraft (lurer du på hvordan du kan lage kraft kan du se her og her)
- salt (littegrann, ha i mer til dere voksne når suppa er servert)
- pepper
- 1 ts gurkemeie
Sånn gjør du:
Hakk løk og hvitløk og stek det mykt i smør på medium varme.
Skrell søtpotet og bak den i ovnen.
Dette er ikke et must, men gir litt søtere smak. Du kan også kutte den opp og ha den rett i gryta.
Ha i resten av ingrediensene i en kjele, og la det koke til alle grønnsakene er møre (ca 30 minutter).
Du kan også gjøre dette klart på morgenen, la suppa koke i 10 minutter og sette den over i wonderbag i 6-7 timer (til dere skal ha middag).
Bruk stavmikser og kjør til du får en glatt suppe.
Om noen av barna er vare for “klumper”, kan du sile suppa gjennom en sil.
Server med kokt egg (helst plommen til de minste – mest næringsrik), pasta etter ønske og kanskje noen krutonger til oss voksne.
Velbekomme!