Tomatsuppe er enkelt og billig å lage. I tillegg er supper en veldig enkel måte å få inn mer grønnsaker i kostholdet til barna.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir middag til to voksne og to barn
Allergener: ingen
Ingredienser
- 1 gul løk
- 5 fedd hvitløk
- 1/2 glass tomatpuré
- 2 bokser hakket tomat
- 1 søtpotet (bakes i ovnen – 175 grader i ca 50 min først. Kan også has rett i suppa)
- 1/2 l kraft eller vann
- 1 ts gurkemeie
- 2 dl kokosmelk (valgfritt – om du ønsker en mildere suppe)
- Salt (sløyfes til de minste) og pepper
- For eksempel kokte egg, pasta og krutonger til servering
Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk og stek det mykt i smør på medium varme.
Skrell søtpotet og bak den i ovnen. Dette er ikke et must, men gir litt søtere smak og fyldigere suppe. Du kan også kutte den opp og ha koke den rett i gryta.
Ha i resten av ingrediensene i en kjele, og la det koke til alle grønnsakene er møre. Det tar ca 30 minutter.
Bruk deretter en stavmikser og kjør til du får en glatt suppe. Om noen av barna er vare for “klumper”, kan du også sile suppa gjennom en sil.
Server med kokt egg, pasta etter ønske og kanskje noen krutonger til oss voksne. Hvis du har lyst til å teste en næringsrik, lettfordøyelig og lettkokt pasta kan du prøve Bare Bra Barnemats pasta av spiret speltmel.
Prøv også vår populære gulrot og søtpotetsuppe som du finner oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.