10 fordeler ved å lage barnematen selv

10 fordeler ved å lage barnematen selv

10 fordeler ved å lage barnematen selv

Det er mange fordeler ved å lage barnematen selv. Det betyr allikevel ikke at du alltid må lage hjemmelaget. Kombiner det som passer for deg og din familie og finn gode alternativer de gangene du handler maten ferdig.

1.Konsistens

Du kan enkelt variere konsistensen. Fra puré til finmost eller grovmost. Hvor raskt du øker fra den fine puré konsistensen til grovere er opp til deg. Noen barn er klare tidligere enn andre.

2.Variasjon i sammensetning

Enklere å variere sammensetningen av måltidet. Du kan gi flere matvarer på en tallerken uten at alt er samlet i mos eller gryte. Det gir barnet muligheten til å bli kjent med smaken på enkeltmatvarene. Når en rett inneholder mange smaker kan det være vanskelig for  babyen å skille smakene fra hverandre, prøv deg frem.

3. Bedre for lommeboka

Det er rimeligere å lage barnematen selv. Det er utrolig mye å spare på å lage barnematen selv fremfor å kjøpe. Smaksprøver kan lages opp og fryses ned i isbitterninger. En god regel når du lager barnemat er og alltid lage stort og fryse ned lite. Da er det enkelt å ta opp et måltid, og det sparer både tid og penger.

4. Du vet hva maten inneholder, 100%

Hvis du vil vite hva barnet ditt får i seg har du full kontroll når du lager barnematen fra bunnen.

5. Du kan gi samme mat til hele familien

Barnet vennes raskere til ulike smaker så hele familien kan spise det samme. Til slutt skal barnet skal spise det samme som hele familien og du trenger ikke lage egen mat til babyen lenger enn nødvendig. Veldig ofte kan du bare ta av før du salter og tilpasse konsistensen.

6. Du kan unngå salt og sukker

Det er enkelt å unngå både salt og sukker når du lager maten selv. Ta av før du salter og erstatt sukker med frukt eller bær til de minste.

7. Større variasjon

Hjemmelaget kan gi en større variasjon i smaker matvarer og gjør det enklere å variere.

8. Muligheten mellom å spise selv (BLW)og bli matet

Du kan variere mellom mos og spise selv matvarer så babyen blir godt kjent med maten og kan utforske ved å lukte, smake og kjenne.

9. Du kan dekke næringsbehovet kun med naturlige råvarer

Det er mulig å dekke behovet for næringsstoffer kun ved å lage barnematen selv.

10. Det er enkelt og trenger ikke ta masse tid!

For å sitere en av mammaene i Barnematfabrikken “Ble kjempe inspirert på foredraget i går til å lage barnematen selv! Hadde sett for meg at det kom bare til å bli styr og ta masse av tid! Men der tok jeg feil”

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Babymatguiden på helsestasjon og legesentre over hele landet sier 20. februar 2018

[…] Vi mener at alle barn bør ha rett på god ernæring helt fra de første smaksprøvene. Det kan være enkelt å lage hjemmelaget barnemat og det er fullt mulig å dekke behovet for næringsstoffer. Vi har samlet 10 fordeler ved å lage barnematen selv her. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag onsdag 20. november kl. 10.00