17.mai kake lager du på 1-2-3 og den trenger heller ikke spesielt lang steketid. Gjør det enkelt og pynt med bær som på denne 17.mai kaken eller ta deg tiden til å lage det norske flagget til selveste nasjonaldagen. Kaken kan gis fra 6 måneder, men vi anbefaler deg å gi de aller minste mat fremfor kake, selv om denne kun inneholder søtning fra tørket frukt.
Har du lastet ned is- og smoothie smakebiten? Klikk her for å laste ned gratis.
17.mai kake til hele familien
10 store dadler
100 gram usaltet smør
3 egg
4 dl siktet speltmel
2 ts bakepulver
Topping
1 kurv friske jordbær
1 kurv blåbær
3 dl kremfløte
Sånn gjør du
Ha dadlene i en kjøkkenmaskin med s-blad og kjør til puré. Hvis dadlene er harde kan du legge de i varmt vann i en bolle først, eller sett de i mikro i 20 sekunder, til de er bløte.
Smelt smøret og bland inn sammen med dadlene. Pisk inn eggene, deretter mel og bakepulver.
Bland godt. Smør en 24 cm kakeform og hell røren i formen. Du kan også bruke bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Avkjøl kaken før du pynter den med krem og bær.
Pisk krem til fløte og bruk en pose, klipp et lite hull i enden. Du kan også legge krem på hele kaken først da med en slikkepott. Start med kremen, legg blåbær i midten og kutt jordbær.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
