Banankake uten egg og melk - kan gis fra 6 måneder
Banankake over alle banankaker - denne må du prøve

Banankake uten egg og melk – kan gis fra 6 måneder

Banankake har du sikkert smakt før, men du har ikke smakt denne. En helt nydelig, og ikke minst enkel kake uten melk og egg som du kan gi fra babyen din er 6 måneder hvis du laget den uten honning og sjokolade. Husk at barn under 1 år ikke skal ha honning og at det nå også er anbefalt å vente til de er 2 år fordi det er veldig søtt.

Jeg smakte denne kaken for første gang i en helsekostbutikk og fikk ingrediensene så jeg kunne prøve meg frem til vår egen. Jammen ble den skikkelig god etter et par forsøk og smaker ikke spesielt bananaktig heller, spør du meg da.

4 åringen fant ut at hun ville lage cookies og sånn fant vi ut at denne fungerte like godt som kake og cookies, så hvis ikke banakake frister kan du prøve deg på noen cookies. Noen ganger er utseende alt, det er i hvertfall min erfaring når det kommer til barn, men vi voksne spiser jo med øynene vi også. Håper du liker oppskriften, her kommer den.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder (uten honning og sjokolade)

Gir 1 kake

Allergener: gluten, nøtter

Husk at honning ikke må gis til barn under 12 måneder

Ingredienser

4 bananer

2 ss honning (fra 1 år)

1/2 dl kokosolje (2 store ss)

150 gram spelt- eller hvetemel

50 gram mandelmel

1 ts ceylon kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts muskatnøtt

2 ts bakepulver

1 toppet ss fiberhusk (kan sløyfes)

150 gram mørk sjokolade (fra 2 år)

100 gram valnøtter (finmales til barn under 3 år)

Banankake over alle banankaker - denne må du prøve

Sånn gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene og en bolle.

Skrell og mos bananene med en gaffel, eller bruk en stavmikser om du vil.

Ha honning (1 år) og kokosolje i og bland sammen. Så tilsetter du alt det tørre. Speltmel, mandelmel, ceylon kanel, kardemomme, muskatnøtt, natron eller bakepulver og fiberhusk.

Halvparten av den mørke sjokoladen kan du grovhakke sammen med valnøttene og ha i bollen sammen med de andre ingrediensene. Om du vil toppe kaken med mørk sjokolade som jeg gjorde smelter du 75 gram mørk sjokolade i vannbad etter kaken er stekt.

Alternativ 1 – banankake

Finn frem en brødform og et bakepapir. Vil du lage kake har du alt i formen. Stek midt i ovnen i 30 minutter. Den kan fort bli veldig brun på toppen, legg et bakepapir på toppen etter ca 10 minutter sånn at den ikke blir svidd på toppen.

Alternativ 2 – cookies

Finn frem en bakepapirkledd stekebrett og form til cookies med en skje. Bruk litt vann på baksiden av skjeen om du vil forme de fine. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter, avhengig av tykkelse.

Avkjøl og sett kaken gjerne i kjøleskapet før du dekorerer med mørk sjokolade. Smelt mørk sjokolade i vannbad og hell over, bruk en slikkepott til å fordele det utover.

NY oppskriftsbok!


60 oppskrifter hele familien kommer til å elske. Enkle, raske og næringsrike. "Dette er næringsrik fast food" Julianne

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

6 kommentarer
Christine sier 7. mai 2021

Hvilken mørk sjokolade bruker du? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Hei:) Her bruker vi 70% eller 85% økologisk. De har den på Meny:)

    Svare
Kristin sier 13. februar 2022

Hvilken kokosolje bruker du? Kan man erstatte kokosolje med noe annet dersom man ikke har det? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 13. februar 2022

    Bruker uraffinert, den med kokossmak. Jeg har ikke prøvd, men du kan nok bruke smør, kanskje også droppe det, da blir den nok tørrere. Denne er ganske saftig:)

    Svare
Charlotte sier 23. juni 2022

Smelter man kokosoljen eller har man den i slik den er? 😊

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 6. juli 2022

    Hei Charlotte! Det er lurt å smelte den litt først ja, da er den enklere å blande inn. Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.