Bare Bra Barnemats sommerkål - tarmstyrkende barnemat
Bare Bra Barnemats sommerkål - tarmstyrkende barnemat

Bare Bra Barnemats sommerkål – tarmstyrkende barnemat

Bare Bra Barnemats sommerkål styrker tarmen gjennom å mate de gode bakteriene som bor i tarmen. Når barnet ditt er rundt 7-8 måneder kan du gi smaksprøver på 1/4 teskje med saften av fermentert kål til måltider. Du kan begynne å gi små biter av fermentert kål fra 10 måneder.

Bare Bra Barnemats sommerkål

1 hodekål

2 stk spisemoden mango

3 cm ingefær

1 ss gurkemeie

Bare Bra Barnemats sommerkål - tarmstyrkende barnemat

Sånn gjør du

Begynn med kålen. Ta av noen blader av kålen som du lar være hele, disse skal spares til slutt.

Del kålen i fire på langs. Først i to, så deler du hver halvpart i to.

Bruk en kniv og skjær vekk stilken som er lett tilgjengelig når du har delt kålen på denne måten.

Kutting av kål

Du kan kutte kålen på litt ulike måter, gjør det du synes er mest enkelt.

Alternativer til redskaper

  • Rivjern
  • Foodprosessor
  • Kniv

Selv foretrekker jeg foodprosessor siden det gjør prosessen enkel og grei, og det går ganske kjapt. Jeg liker at det skal gå raskt.

Du kan også rive kålen på et rivjern, da får du en ganske finkuttet kål.

Du kan også helt enkelt kutte opp kålen med en kniv i så store biter du ønsker.

Når du har kuttet kålen har du den over i en stor bolle og strør over 1 ss salt.

Bland saltet lett inn og la dette stå i 10-15 minutter (du kan også begynne å kna med en gang).

Kna kålen: 

Bruk hendene og kna og klem kålen til den slipper væsken. Ca 10-15 minutter, men det kommer litt an på kålen.

Når du kan klemme væske ut av kålen er den fin.

Mango:

Skrell og skjær mango i små biter.

Bland inn i kålen etter at kålen er ferdig knadd.

Ingefær:

Skrell og riv ingefær på den fineste delen av rivjernet. Du kan også finhakke ingefæren, dette er smak og behag. Bland den inn i kålen, og bland kål, gulrøtter og ingefær godt sammen.

Gurkemeie: 

Strø over 1 ss gurkemeie. Nå kan du godt blande inn gurkemeien med en skje, siden den setter mye farge på hendene.

Fermentere

Ha kålen over i en egnet beholder, et ikeaglass eller norgesglass er fint. Ha kålen over i glasset og dytt kålen godt sammen med knyttneven.

Legg over kålbladet du har spart på og dekk kålen med dette. Sett oppi et glass som du fyller med vann som vekt. Dekk beholderen med klede og en strikk.

La stå i romtemperatur i ca 3-5 dager. Når kålen har sluttet å boble er den klar.

Lagring

Når kålen er ferdig fermentert kan du ha den over i gamle syltetøyglass eller andre glassbeholdere med tett lokk.

La gjerne kålen stå noen måneder før du spiser den, den blir bare bedre med litt modning.

Lagre den ferdig kålen i kjøleskap, kjølerom eller kjølig kjeller.

Hvordan bruke sommerkål

Ha en ss fermentert surkål til brødmaten, til middagen eller som tilbehør til annen mat.

Sommerkål steg for steg finner du her.

Lær å lage sommerkål? Husk gratis foredrag på nett i morgen, søndag kl 09.00. Sikre deg plass her https://www.barebrabarnemat.no/bbb/ Mer om Tarmstyrkende barnemat og våre 5 steg til å lage barnematen selv???

Publisert av BARE BRA BARNEMAT 20. april 2018

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

4 comments
Andy says 9. June 2018

Har jeg gjort noe galt? Prøvde meg på sommerkål i norgesglass, da den hadde stått på benken en stund fordelte jeg det over i tre glass, det ene begynte jeg å bruke med en gang. Men til min store fortvilelse så ser jeg nå at de to jeg ikke har begynt på har fått mugg på seg (de har stått i kjøleskapet etter at jeg fordelte de i mindre glass) hadde tenkt å lage en batch til, siden det er så godt og bra.

Reply
    Veronika Bjørnstad says 26. June 2018

    Hei! Beklager sent svar 🙂 Den kan bare stå i samme glass som du lager i. Prøv å dekke kålen med et kålblad og ha tett lokk på! 🙂 Det pleier jeg å gjøre og det går fint!

    Reply
kathrine says 22. August 2018

Hei, savner utskriftvennlig side, sånn ‘skriv ut’-knapp 🙂

Reply
    Veronika Bjørnstad says 4. September 2018

    Trykk ctrl+p på siden så får du utskrift!

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.