Bare Bra Barnemats sommerkål - kan serveres fra 10 måneder
Bare Bra Barnemats sommerkål - tarmstyrkende barnemat

Bare Bra Barnemats sommerkål – kan serveres fra 10 måneder

Bare Bra Barnemats sommerkål kan bidra til å styrke tarmen gjennom å mate de gode bakteriene som bor i tarmen. Når barnet ditt er rundt 6 – 7 måneder kan du gi smaksprøver på 1/4 teskje med saften av fermentert kål til måltider. Du kan begynne å gi små biter av fermentert kål fra 10 måneder.

Oppskrift

Passer fra 10 månder

Gir et glass med fermentert sommerkål

Allergener: ingen

Ingredienser

1 hodekål

2 stk spisemoden mango

3 cm ingefær

1 ss gurkemeie

Bare Bra Barnemats sommerkål - tarmstyrkende barnemat

Sånn gjør du

Begynn med kålen. Ta av noen blader av kålen som du lar være hele, disse skal spares til slutt.

Del kålen i fire på langs. Først i to, så deler du hver halvpart i to.

Bruk en kniv og skjær vekk stilken som er lett tilgjengelig når du har delt kålen på denne måten.

Du kan bruke et rivjern, en kjøkkenmaskin eller en stor kniv når du skal kutte kålen. Det er ingen fasit på akkurat hvor store bitene skal være.

Når du har kuttet kålen har du den over i en stor bolle og strør over 1 ss salt.

Bland saltet lett inn og la dette stå i 10-15 minutter (du kan også begynne å kna med en gang).

Bruk hendene og kna og klem kålen til den slipper væsken. Ca 10-15 minutter, men det kommer litt an på kålen.

Når du kan klemme væske ut av kålen er den ferdig.

Skrell og skjær mango i små biter.

Bland inn i kålen etter at kålen er ferdig knadd.

Skrell og riv ingefær på den fineste delen av rivjernet. Du kan også finhakke ingefæren, dette er smak og behag. Bland den inn i kålen, og bland kål, gulrøtter og ingefær godt sammen.

Strø over 1 ss gurkemeiepulver. Nå kan du godt blande inn gurkemeien med en skje eller slikkepott, siden den setter mye farge på hendene.

Selve fermenteringen

Ha kålen over i en egnet beholder, gjerne et stort glass, og dytt kålen godt sammen med knyttneven.

Legg over kålbladet du har spart på og dekk kålen med dette. Sett oppi et glass som du fyller med vann som vekt. Dekk beholderen med klede og en strikk.

La stå i romtemperatur i ca 3-5 dager. Når kålen har sluttet å boble er den klar og ferdig fermentert.

Lagring av kålen etter fermentering

Når kålen er ferdig fermentert kan du ha den over i gamle syltetøyglass eller andre glassbeholdere med tett lokk.

La gjerne kålen stå noen måneder før du spiser den, den blir bare bedre med litt modning.

Lagre den ferdig kålen i kjøleskap, kjølerom eller kjølig kjeller.

Hvordan bruke sommerkål?

Ha en skje fermentert surkål til brødmaten, til middagen eller som tilbehør til annen mat.

Her finner du flere oppskrifter på fermentert mat, hvis du er inspirert til å prøve deg på andre fermenteringsprosjekter. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Andy sier 9. juni 2018

Har jeg gjort noe galt? Prøvde meg på sommerkål i norgesglass, da den hadde stått på benken en stund fordelte jeg det over i tre glass, det ene begynte jeg å bruke med en gang. Men til min store fortvilelse så ser jeg nå at de to jeg ikke har begynt på har fått mugg på seg (de har stått i kjøleskapet etter at jeg fordelte de i mindre glass) hadde tenkt å lage en batch til, siden det er så godt og bra.

Svare
kathrine sier 22. august 2018

Hei, savner utskriftvennlig side, sånn ‘skriv ut’-knapp 🙂

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.