Sylteagurk - fermentert agurk som du kan lage på 1-2-3
Sylteagurk - fermentert agurk som du kan lage på 1-2-3

Sylteagurk – fermentert agurk som du kan lage på 1-2-3

Sylting og fermentering er ikke det samme, men når vi fermenterer agurker kaller vi det likevel ofte for sylteagurker. Sylting innebærer å tilsette eddik og sukker til produktet for å forlenge holdbarheten. Fermentering en levende prosess der grønnsakene blir syrlig, og får lang holdbarhet ved hjelp av salt og de gunstige melkesyrebakteriene og gjær som finnes naturlig på grønnsakene.

Fermentering er en gammel måte å konservere matvarer på. Når agurker står og godgjør seg i saltvannslake på kjøkkenbenken noen dager fermenteres altså agurkene. Fordelene med å lage egne sammelinget med å kjøpe er at du slipper tilsatt sukker og unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er hjemmelagde sylteagurker proppfulle av probiotiske bakterier som er fantastisk for tarmbakteriene våre og det finnes ikke i kjøpevarianten. Sylteagurk er enkelt å lage men tar litt tid siden de trenger noen dager på benken.

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Allergener: sennepsfrø

Ingredienser

15 miniagurker

1-2 ss sennepsfrø

Uraffinert mineralsalt

Sånn gjør du

Lag først saltvann ved å koke opp 1 liter vann og tilsette 2 ss salt. Avkjøl saltvannet. Dette kan oppbevares på en krukke i kjøleskapet så har om du vil lage mer eller fermentere andre godsaker.

Skyll agurkene og fyll en glasskrukke med agurker. Kutter du av tuppen på agurken skal det gjøre at den blir litt sprøere. Hell avkjølt saltvann over til du dekker agurkene, tilsett sennepsfrø.

Du kan bruke et kålblad på toppen så agurkene holder seg under vannet. Legg et klede over med strikk rundt og oppbevar på kjøkkenbenken i 2-5 dager.

Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap. Du kan fermentere andre grønnsaker også, her finner du oppskriften på hjemmelaget surkål og eplekraut.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Jannicke sier 1. oktober 2018

Hei.

Jeg lurer bare på om jeg skal gjøre noe med laken etter at agurkene er ferdige? Noen steder står det at de skal siles og laken kokes opp før den helles over agurkene igjen.

Mvh
Jannicke

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.