Sylteagurk er fermenterte agurker som det er enkelt å lage selv og som har flere helsefordeler enn kjøpevarianten. Fermentering er en gammel måte å konservere matvarer på. Når agurker står og godgjør seg i saltvannslake på kjøkkenbenken noen dager fermenteres agurkene. Fordelene med å lage egne sammelinget med å kjøpe er at du slipper tilsatt sukker og unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er hjemmelagde sylteagurker proppfulle av probiotiske bakterier som er fantastisk for tarmbakteriene våre og det finnes ikke i kjøpevarianten. Sylteagurk er enkelt å lage men tar litt tid siden de trenger noen dager på benken.
Sylteagurk
15 Miniagurker
1-2 ss sennepsfrø
Uraffinert salt, f.eks himalayasalt
Glass til å sylte i, norgesglass eller lignende

Sånn gjør du
Lag først saltvann ved å koke opp 1 liter vann og tilsette 2 ss salt. Avkjøl saltvannet. Dette kan oppbevares på en krukke i kjøleskapet så har om du vil lage mer eller fermentere andre godsaker.
Skyll agurkene og fyll en glasskrukke med agurker. Kutter du av tuppen på agurken skal det gjøre at den blir litt sprøere. Hell avkjølt saltvann over til du dekker agurkene, tilsett sennepsfrø.
Du kan bruke et kålblad på toppen så agurkene holder seg under vannet. Legg et klede over med strikk rundt og oppbevar på kjøkkenbenken i 2-5 dager.
Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap. Du kan fermentere andre grønnsaker også, her finner du oppskriften på hjemmelaget surkål og eplekraut.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
