Bønnepaté - et plantebasert pålegg som kan gis fra 6 måneder
Bønne- og nøttepatè

Bønne- og nøttepaté – et plantebasert pålegg som kan gis fra 6 måneder

Bønne- og nøttepatè er et næringsrikt og helt vegansk smørepålegg som du kan servere på brødskiva fra 6 måneder. et er rikt på umettede fettsyrer fra valnøttene og fiber og protein fra kidneybønnene.

Dette er også et supert tips til barnehager som har tid og lyst til å lage enkelt, næringsrikt pålegg sammen med barna. Holdbarheten er ca 2 – 3 dager i kjøleskapet, siden dette er ferskvare og uten konserveringsmidler. Frys gjerne ned i porsjonsstørrelser.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 1 glass

Allergener: nøtter (kan eventuelt erstattes av kikerter)

Ingredienser

 • 150 gram valnøtter
 • 200 gram ferdig kokte kidneybønner
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 potte frisk koriander
 • 4 ss kaldpresset olivenolje
 • Salt og pepper (salt sløyfes til de minste)

Sånn gjør du

Ha valnøttene i en kjøkkemaskin først og kjør de til mel.

Hell av laken på kidneybønnene og skyll de godt. Skrell og grovhakk hvitløksfeddet. Klipp av alle korianderbladene.

Ha resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen med valnøttene og bland godt til det er en jevn masse. Tilsett mer olivenolje om nødvendig for å få et smørbart pålegg.

Ha over på et glass med lokk.

Holdbart ca 1 uke i kjøleskap.

 

Her finner du oppskrift på solsikkepatè, et annet vegansk påleggsalternativ.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Elisabeth sier 17. september 2020

Denne oppskriften ser veldig bra ut! Hvor lenge er den holdbar og hvordan bør den oppbevares?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 18. september 2020

  Hei! Egentlig er hovedregelen 2 dager i kjøleskap når det gjelder mat til barn, men denne holder fint i en uke opplever jeg. Du kan eventuelt fryse den i små porsjonersstørrelser og ta opp:)

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.