Bønne- og nøttepatè er et næringsrikt og helt vegansk smørepålegg som du kan servere på brødskiva fra 6 mnd. et er rikt på umettede fettsyrer fra valnøttene og fiber og protein fra kidneybønnene.
Dette er også et supert tips til barnehager som har tid og lyst til å lage enkelt, næringsrikt pålegg sammen med barna. Holdbarheten er ca 2 – 3 dager i kjøleskapet, siden dette er ferskvare og uten konserveringsmidler. Frys gjerne ned i porsjonsstørrelser.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 1 glass
Allergener: nøtter (kan eventuelt erstattes av kikerter)
Ingredienser
- 150 gram valnøtter
- 200 gram ferdig kokte kidneybønner
- 1 fedd hvitløk
- 1 potte frisk koriander
- 4 ss kaldpresset olivenolje
- Salt og pepper (salt sløyfes til de minste)
Sånn gjør du
Hell av laken på kidneybønnene og skyll de i et dørslag/sil. Finhakk eller knus hvitløken med en hvitløkspresse. Klipp av korianderplanten og hakk i mindre biter. Du kan gjerne knuse eller hakke valnøttene litt først hvis du bruker en mindre kraftig stavmikser.
Ha alle ingrediensene i en bolle.
Finn frem en kjøkkenmaskin og kjør alle ingrediensene til du har en jevn masse.
Til større barn og voksne kan du grovhakke nøttene og ha de i til slutt om du ønsker mer konsistens.
Tilsett mer olivenolje om nødvendig. Krydre med salt og pepper (salt sløyfes om du skal serveres til de minste barna).
Her finner du oppskrift på solsikkepatè, et annet vegansk påleggsalternativ.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.