Solsikkepaté - kan serveres fra 6 måneder
Solsikkepaté

Solsikkepaté – naturlig jernrikt pålegg som kan serveres fra 6 måneder

Har du prøvd å lage ditt eget pålegg? Det er enkelt og gøy. Ta med barna dine hvis de er interessert. Det de lager selv er det større sannsynlighet for at de også smaker på!

Solsikkekjerner er en god, vegetabilsk jernkilde og inneholder nesten 5 mg jern per 100 gram vare.

Her får du oppskrift på et vegansk smørepålegg med solsikkekjerner. Men husk på dette:

Mattilsynet fraråder barn å spise solsikkekjerner daglig, siden det inneholder mye av tungmetallet kadmium. Litt er helt greit, men ikke daglig.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 1 glass

Allergener: ingen

Ingredienser

  • 2 dl solsikkekjerner
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts gurkemeiepulver
  • Bittelitt salt (kan sløyfes til de minste)
  • 3 – 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Bløtlegg solsikkekjerner i 4 – 5 timer eller natten over. Ha de i et dørslag/sil, skyll og la de renne godt av seg. Finn frem en kjøkkenmaskin med et bredt S-blad hvis du har. Ha i alle ingrediensene med unntak av olivenoljen. Kjør patéen til den er glatt. Skrap med fra kantene når det trengs. Spe med olivenolje til slutt, og bland til en myk paté.

Ha solsikkepaté på brødskiva eller bruk det som dip. Oppbevar på et tett glass i kjøleskapet. Holdbart ca 1 uke.

Oppskrift på enkelt og godt brød finner du her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Cathinka sier 10. mai 2018

Går det an å lage denne uten sitron, eller med noe alternativt? Har en med sitrusallergi..

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.