Solsikkepaté – naturlig jernrik, superenkelt hjemmelaget pålegg
Har du prøvd å lage ditt eget pålegg?
Mange lurer på hvordan de kan variere pålegget til de minste. Her om dagen hadde jeg besøk av en venninne som hadde med seg solsikkepaté. Nytt for meg, men utrolig godt, så det måtte naturlig nok bli en oppskrift.
Mattilsynet fraråder barn å spise solsikkekjerner daglig, siden det inneholder kadmium.

Du trenger:
- 2 dl solsikkekjerner
- Saften av 1/2 sitron
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts gurkemeie
- Bittelitt salt (ikke til de minste)
- 3-4 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Bløtlegg solsikkekjerner i 4-5 timer eller natten over. La de renne godt av seg i en sil. Finn frem en kjøkkenmaskin med s-blad. Ha i alle ingrediensene med unntak av olivenoljen. Kjør patéen til den er glatt. Skrap med fra kantene når det trengs. Spe med olivenolje til slutt, og bland til en myk paté.
Ha solsikkepaté på brødskiva eller bruk det som dip.
Oppskrift på enkelt og godt brød finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
