Byggrynsgrøt - passer fra 6 måneder
Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt – passer fra 8 måneder

Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelser, balansere blodsukkeret, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine.

Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn i en middagsrett, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat.

Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 12 måneder hvis du lager den med melk. Når du skal lage den til baby fra 8 måneder koker du den på vann og blander inn morsmelk/morsmelkerstatning før servering. Det anbefales nemlig å vente med å bruke melk i grøt frem til babyen er 1 år.

Oppskrift

Fra 8 måneder hvis du lager den med vann (på grunn av konsistensen) / 12 måneder hvis du lager den med kumelk/plantedrikk

Gir 2 gode porsjoner

Allergener: gluten, evt melk

Ingredienser

1 dl hele byggryn

4 dl vann/plantedrikk eller helmelk

1 dl havregryn

Et dryss ceylonkanel

1 neve økologiske blåbær

 

Sånn gjør du

Legg byggryn i vann over natten.

Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med vann eller melk.

Kok opp og la det småputre i 10 minutter på svak varme.  Tilsett havregryn/hirseflak og kok noen minutter til. Spe på med mer vann eller melk om nødvendig. Denne smaker like godt varm som kald.

Rør inn morsmelk eller morsmelkerstatning. Server med et dryss ceylonkanel, blåbær og et smørøye.

NB: til de minste barna må du mose blåbærene så ikke dette utgjør en kvleningsfare.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.