Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelser, balansere blodsukkeret, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine.
Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn i en middagsrett, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat.
Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 12 måneder hvis du lager den med melk. Når du skal lage den til baby fra 8 måneder koker du den på vann og blander inn morsmelk/morsmelkerstatning før servering. Det anbefales nemlig å vente med å bruke melk i grøt frem til babyen er 1 år.
Oppskrift
Fra 8 måneder hvis du lager den med vann (på grunn av konsistensen) / 12 måneder hvis du lager den med kumelk/plantedrikk
Gir 2 gode porsjoner
Allergener: gluten, evt melk
Ingredienser
1 dl hele byggryn
4 dl vann/plantedrikk eller helmelk
1 dl havregryn
Et dryss ceylonkanel
1 neve økologiske blåbær

Sånn gjør du
Legg byggryn i vann over natten.
Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med vann eller melk.
Kok opp og la det småputre i 10 minutter på svak varme. Tilsett havregryn/hirseflak og kok noen minutter til. Spe på med mer vann eller melk om nødvendig. Denne smaker like godt varm som kald.
Rør inn morsmelk eller morsmelkerstatning. Server med et dryss ceylonkanel, blåbær og et smørøye.
NB: til de minste barna må du mose blåbærene så ikke dette utgjør en kvleningsfare.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.