Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelser, balansere blodsukkeret, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine.
Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat. Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 10 måneder. Det anbefales å bruke morsmelk eller morsmelkerstatning i grøt frem til babyen er 1 år.
Byggrynsgrøt
1 dl hele byggryn (bløtlegges)
4 dl plantedrikk eller helmelk
1 dl havregryn eller hirseflak
1 dryss salt (bare til voksne)
Et dryss ceylonkanel
1 neve økologiske blåbær

Sånn gjør du
Legg byggryn i vann over natten.
Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med melken.
Kok opp og la det småputre i 10 minutter på svak varme. Tilsett havregryn/hirseflak og kok noen minutter til. Spe på med mer melk om nødvendig. Denne smaker like godt varm som kald.
Server med et dryss ceylonkanel, blåbær og et smørøye.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine
