Enkelt surdeigsbrød – så enkelt at det er gøy å bake brød. Jeg bruker ikke brødmaskin når jeg baker surdeig, men et redskap jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet, nemlig en slikkepott. Denne deigen tar 5 minutter og blande sammen. Så skal brødet bare godgjøre seg mens du sover og stekes på morgenen. Har du ikke surdeigsstarter kan du lage verdens enkleste surdeigsstarter som du finner oppskrift på her.
Du trenger
- 11 dl vann
- 2 ss surdeigsstarter
- 150 gram havregryn
- 75 gram sesamfrø
- 75 gram chiafrø eller quinoa
- 500 gram siktet spelt
- 300 gram sammalt spelt
- 1 ts salt

Dagen før:
Bland vann og surdeigsstarter i en bolle.
Rør inn havregryn, sesamfrø og chifrø eller quinoa.
Bland inn speltmel og dekk til med plast over natten.
Dagen etter:
Smør 2 store former eller 3 små med smør eller bruk bakepapir.
Ha deigen i formene og etterhev i ca 1 time.
Stek midt i ovnen på varmluft, 180 grader i 1 time.
Ta brødene ut av formene å la de hvile på rist noen minutter før du pakker brødene inn i kjøkkenhåndkler.
Oppbevar brødet i kjøkkenhåndkle eller frys i skiver så er det enkelt å ta opp ved behov.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
