Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen
Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen

Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen

Hjemmelaget brød trenger ikke være vanskelig. Når du i tillegg finne økologisk melblanding uten noe tull i fra Kolonihagen blir det ekstra enkelt. Vi vet at det er deilig å vite om de gode ferdig-alternativene fra butikken, så derfor tipser vi deg om det!

Kolonihagen sine produkter finner du hos Rema 1000 og på oda.no.

Vi har testet å bake denne ferdige brødmiksen med surdeig, men du kan helt fint bruke 2-3 ts tørrgjør i stede om du ikke har suredigsstarter.

Oppskrift på verdens enkleste surdeigsstarter finner du her. 

Her får du oppskriften på langtidshevet og superenkelt brød.

Superenkelt brød

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Oppskriften gir 2 brød i en vanlig brødform

Allergener: gluten

Ingredienser

  • 8 dl vann
  • 1 pose med kolonialbrød
  • 2-3 ts tørrgjør/2-3 ss surdeigsstarter

Superenkelt brød

Slik gjør du

Ha vann kaldt og surdeigsstarter eller gjær i en bolle. Hell oppi posen med melblandingen og rør til deigen er klar. Du trenger ikke å ha oppi mer mel, den skal være litt klissete.

Dekk bakebollen med et lokk eller en plastpose, og la den stå å heve på banken natten over.

Dagen etter smører du to brødformer med smør eller olivenolje. Bruk bakepapir om du ønsker det.

Fordel deigen i de to formene, dekk med plastpose og la brødene etterheve 1-2 timer.

Stekes på 200 grader i rundt 50 minutter. Brødene avkjøles på rist. Ønsker du en litt mykere skorpe kan du pakke brødene inn i håndkle når det er halvveis avkjølt.

Vips så har du superenkelt brød.

Superenkelt brød

Tips: del brødene i skriver og frys ned, da kan du enkelt ta opp brød etter behov.

Her får du oppskrift på hjemmelaget næringsrikt sjokoladepålegg.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Solveig sier 7. april 2018

2-3 hva da surdeigsstarter? Nybegynner her med surdeigstarter fra Rema 1000..

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.