Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen
Superenkelt brød

Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen

Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen

*ikke reklame – bare fornøyd forbruker

Hjemmelaget brød trenger ikke være vanskelig. Når du i tillegg finne økologisk melblanding fra Kolonihagen blir det jo ekstra bra. Jeg har testet å bake denne ferdige brødmiksen med surdeig, men du kan helt fint bruke 2-3 ts tørrgjør i stede om du ikke har suredigsstarter. Oppskrift på verdens enkleste surdeigsstarter finner du her. 

Her får du oppskriften på langtidshevet og superenkelt brød.

Superenkelt brød

Oppskriften gir to brød.

Du trenger: 

  • 8 dl vann
  • 1 pose med kolonialbrød (du finner det på Rema 1000)
  • 2-3 ts tørrgjør/2-3 surdeigsstarter

Superenkelt brød

Fremgangsmåte:

Ha vann kaldt og surdeigsstarter eller gjær i en bolle. Hell oppi posen med melblandingen og rør til deigen er klar. Du trenger ikke å ha oppi mer mel, den skal være litt klissete.

Dekk bakebollen med et lokk eller en plastpose, og la den stå å heve på banken natten over.

Dagen etter smører du to brødformer med smør eller olivenolje. Bruk bakepapir om du ønsker det.

Fordel deigen i de to formene, dekk med plastpose og la brødene etterheve 1-2 timer.

Stekes på 200 grader i rundt 50 minutter. Brødene avkjøles på rist. Ønsker du en litt mykere skorpe kan du pakke brødene inn i håndkle når det er halvveis avkjølt.

Superenkelt brød

Tips: del brødene i skriver og frys ned, da kan du enkelt ta opp brød etter behov.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Solveig says 7. April 2018

2-3 hva da surdeigsstarter? Nybegynner her med surdeigstarter fra Rema 1000..

Reply
    Veronika Bjørnstad says 9. April 2018

    Hei! Har ikke forsøkt starteren på pose, du kan ev brukt 2-3 ts med tørrgjær om du ikke har surdeig!

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.