Superenkelt brød med økologisk melblanding fra Kolonihagen
*ikke reklame – bare fornøyd forbruker
Hjemmelaget brød trenger ikke være vanskelig. Når du i tillegg finne økologisk melblanding fra Kolonihagen blir det jo ekstra bra. Jeg har testet å bake denne ferdige brødmiksen med surdeig, men du kan helt fint bruke 2-3 ts tørrgjør i stede om du ikke har suredigsstarter. Oppskrift på verdens enkleste surdeigsstarter finner du her.
Her får du oppskriften på langtidshevet og superenkelt brød.

Oppskriften gir to brød.
Du trenger:
- 8 dl vann
- 1 pose med kolonialbrød (du finner det på Rema 1000)
- 2-3 ts tørrgjør/2-3 surdeigsstarter

Fremgangsmåte:
Ha vann kaldt og surdeigsstarter eller gjær i en bolle. Hell oppi posen med melblandingen og rør til deigen er klar. Du trenger ikke å ha oppi mer mel, den skal være litt klissete.
Dekk bakebollen med et lokk eller en plastpose, og la den stå å heve på banken natten over.
Dagen etter smører du to brødformer med smør eller olivenolje. Bruk bakepapir om du ønsker det.
Fordel deigen i de to formene, dekk med plastpose og la brødene etterheve 1-2 timer.
Stekes på 200 grader i rundt 50 minutter. Brødene avkjøles på rist. Ønsker du en litt mykere skorpe kan du pakke brødene inn i håndkle når det er halvveis avkjølt.
Vips så har du superenkelt brød.

Tips: del brødene i skriver og frys ned, da kan du enkelt ta opp brød etter behov.
Her får du oppskrift på hjemmelaget næringsrikt sjokoladepålegg
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
