Fra keisersnitt til vaginal drømmefødsel

Fra keisersnitt til vaginal drømmefødsel – les Stines fødselshistorie her!

Mandag 31. august kom denne skjønne gullklumpen til verden. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig.

Innleggelse på sykehuset og ballongkateter – jeg kjente på frykten for at det samme skulle skje igjen

Søndag morgen ble jeg innlagt på sykehuset og fikk ballongkateter, igangsettelsen startet akkurat som for 5 år siden. Det var vanskelig å unngå – de samme følelsene fra sist fødsel poppet opp, og jeg var innom å kjente på frykten for at det samme skulle skje igjen⁣😳
En av forskjellene på denne igangsettelsen og den siste var at jeg nå følte at kroppen var mer moden og at jeg var så nærme å gå i fødsel🤰🏼
Jeg ønsket å gi kroppen tid, siden alt var bra med babyen i magen og meg😃
På sykehuset var de helt klart bekymret over at jeg gikk så langt på overtid⏰
Jeg forstod risikoen, samtidig som jeg også visste om risikofaktorene ved igangsettelse og hadde tatt et informert og gjennomtenkt valg som føltes riktig for meg💖⁣Min kropp er mer enn statistikk🤷‍♀️
Alt i alt fikk jeg støtte i valgene mine og hadde noen litt frustrerende, men mest fine og viktige diskusjoner med legene og jordmødre🏥
16 dager over termin startet jeg på prostaglandiner på sykehuset for å sette i gang fødselen. Etter 3 tabletter startet riene💥

En drømmefødsel

Jeg har hørt mange kalle fødselen sin for drømmefødsel men jeg hadde virkelig ikke trodd jeg skulle bruke det ordet for å beskrive min fødsel❤️
Riene startet brått og effektivt rett før kl 17 mandag. Det var noen helt sjuke tak🤮, svetten begynte å sile med en eneste gang mens jeg pustet meg igjennom riene.
Jeg brukte det jeg hadde lært i kurset hypnobirthing fra Line positiv fødsel og det var utrolig effektivt.
Disse to setningene sa jeg til meg selv ⁣igjen og igjen
«For hver rie er jeg er steg nærmere å møte barnet mitt»⁣
«Kroppen min er designet for å føde»⁣
Fra keisersnitt til vaginal drømmefødsel - les fødselshistorien min her
Her kl 17.57 hadde jeg så vondt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Hadde det ikke vært for at det var i besøkstiden og pappaen var der med meg hadde jeg insistert på å sjekke åpning før. Rett etter dette bilde hadde jeg 6 cm og ble trillet inn på føden.
Det var utrolig intenst og gikk så fort. Når pressriene startet foreslo jordmor at jeg skulle bruke tau og dra i tauet mens jeg presset – det var helt fantastisk effektivt! Sammen med teknikkene fra kurset hypnobirthing (positiv fødsel)
Jeg trodde jeg skulle revne i to men plutselig kl 18.58 var han ute – helt perfekt💙
Fra keisersnitt til vaginal drømmefødsel - les fødselshistorien min her
Jeg er overbevist om at dagene etter termin var veldig viktige og nærmest uvurdelig for at fødselen min ble så fin. Jeg kjente jo hvordan kroppen min og babyen ble mer og mer klar for hver dag som gikk🤰🏼
Tusen takk til de fine jordmødrene, barnepleierne, legene både før under og etter fødsel, til Positiv Fødsel og Fødebagen og ikke minst til min kjære

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.