Hipp hipp hurra for selveste nasjonaldagen og for amming! - Bare Bra Barnemat
Hipp hipp hurra for selveste Nasjonaldagen og for amming

Hipp hipp hurra for selveste nasjonaldagen og for amming!

Hipp hipp hurra for selveste Nasjonaldagen og for amming🇧🇻🤱

Jeg ønsker at amming skal bli sett på som like naturlig som å ta på seg sokker om vinteren🧦❄️😅. Da jeg ammet datteren min lenger enn «normalen» fikk jeg både blikk og kommentarer. Det ble ikke bedre da jeg skrev denne artikkelen som ble publisert i VG. Når jeg leste kommentarfeltet ble jeg trist og lei meg men allikevel ikke overrasket. Det var kommentarer på at datteren min kom til å bli mobbet, at jeg var en dårlig mamma og at jeg kun gjorde det fordi jeg hadde glede av det 😅

Jeg ammet datteren min til sommeren 2018, da var hun 2 år og 11 måneder.

Tenk så langt vi har kommet, men alikevel så kort…

For litt over 50 år siden – En gang på 60-tallet var det noen tøffe damer som satt i gang noe som raskt skulle vise seg å bli en ammerevolusjon⭐ Tenk at ammehjelpen ble satt i gang av mødre helt uten helsefaglig kompetanse, og se hva de har fått til!!

Noen viktige ammefakta

🌸 fram til etterkrigstiden ammet nesten alle mødre i Norge spedbarna sine🤱

🌸 så økte produsentene markedsføringen sin av industrifremstilt morsmelkerstatning, det ble flere fødsler på sykehus og innføring av “vitenskapelige” prinsipper ved mating av spedbarn. Alt dette førte til økning i flaskemating🍼 og en redukjson i amming.

🌸 1960 tallet –  ammebunnen ble nådd👎 og under 28% av spedbarn på 3 måneder ble ammet👶🍼

🌸 I løpet av 1970 tallet var antallet kvinner som ammet barna sine tredoblet🤱💪

Disse mammaene oppdaget nemlig at veiledningen kvinner fikk fra helsepersonell var helt feil⛔

Noe av det som ble praktisert var…

👉 Amming skulle bare skje til bestemte tider, og barn som ikke hadde en regelmessig vekstkurve måtte få flaske

👉 Babyen skulle ikke ammes om natten

👉 I brosjyerer utdelt av helsevesentet fikk nybakte mammaer beskjed om at bare en tredjedel av mødrene hadde nok melk til barnet gjennom hele ammeperioden😱 (ved å få beskjed om at dette kommer du mest sannsynlig ikke til å klare er det mye lavere sjanse for at du får det til, ikke rart det ble vanskelig for de stakkars mødrene)

Kjempet mot store produsenter som Nestle

De tøffe damene kjempet på og mot seg hadde de mektige produsenter av morsmelkerstatning (som Nestle) og store deler av det offentlige helsevesenet.

Det ble et opprør mot helsevesenet og sakte men sikkert ble rutinene endret og helsestasjonene ble bedre til å hjelpe alle mammaer som ville amme.

Tenkt at Nestle tidligere fikk lov til å dele ut prøver på morsmelkerstatning på helsestasjonene. Til tross for de store produsentene klarte de å få en slutt på det, hurra for tøffe damer og for 17. Mai 🇧🇻

Håper du får en nydelig feiring!

Vil du lage enkel pinneis til 17. mai kan du laste ned smakebiten på e-boken Bra Bra Barnemats smoothie og is her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Kilder

https://www.kvinnehistorie.no/artikkel/t-2474

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.