Rosa pannekaker med en hemmelig ingrediens (fra 12 måneder)
Rosa pannekaker sier du?
Jippi!! Og hva er den hemmelige ingrediensen? Jo, det er jo den som står for den deilige rosa fargen.
Klarer du gjette hva det er? Ja, det er så klart RØDBETE!
Her om dagen delte vi oppskrift på smoothie med rødbete og bønner. Inspirert av den deilige røde fargen, måtte dette testes i rosa pannekaker til gjengen her hjemme.

Vi elsker å snike inn litt ekstra grønnsaker og andre godsaker der det er mulig.
Sjekk ut oppskriften på grønne spinatmuffins her.
Her får du oppskriften på rosa pannekaker.
Selv liker vi å lage pannekaker til frokost, derfor pleier jeg å gjøre røren klar kvelden før. Du kan lage både med og uten surdeig.
Til ca 15 pannekaker trenger du:
- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl siktet speltmel (kan også bruke hvete=)
- 2,5 dl sammalt grov spelt (eller hvete)
- 3+1,5 dl vann (spar 1,5 dl til dagen etter)
- 3 ss surdeigsstarter (om du vil bruke det)
- 1 liten eller 1/2 stor rødbete
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- 2-3 ts kardemomme
Fremgangsmåte:
Kvelden før: (om du skal ha pannekaker til frokost, du kan også røre sammen røren før du skal steke pannekakene, les mer om surdeig her).
Ha mel, surdeigsstarter og vann i en bolle, rør sammen og dekk til og la stå på benken natten over.
Morgenen etter:
Skrell rødbeten og del den i terninger. Ha 1,5 dl vann og rødbete i en blender og kjør til rødbeten er finmalt, ca 1-2 minutter. Du kan også bruke en juicemaskin, men du kan godt ha med fruktkjøttet fra rødbeten for mer fiber i pannekakene.
Ha rødbetevannet, egg, kardemomme og bakepulver i røren og la den svelle noen minutter.

Stek pannekaker og ha usøtet eplemos, hjemmelaget bringebærsyltetøy eller rørt jordbær på toppe. Det smaker også godt med rømme eller litt yoghurt naturelle på.

Har du røre til overs, holder den et par dager i kjøleskap.
Ønsker du oppskrift på pannekaker uten rødfarge, finner du det her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
