Rosa pannekaker med en hemmelig ingrediens (fra 12 måneder)
Rosa pannekaker

Rosa pannekaker med en hemmelig ingrediens (fra 12 måneder)

Rosa pannekaker med en hemmelig ingrediens (fra 12 måneder)

Rosa pannekaker sier du?

Jippi!! Og hva er den hemmelige ingrediensen? Jo, det er jo den som står for den deilige rosa fargen.

Klarer du gjette hva det er? Ja, det er så klart RØDBETE!

Her om dagen delte vi oppskrift på smoothie med rødbete og bønner. Inspirert av den deilige røde fargen, måtte dette testes i rosa pannekaker til gjengen her hjemme.

rosa pannekaker

Vi elsker å snike inn litt ekstra grønnsaker og andre godsaker der det er mulig.

Sjekk Stines grønne spinatmuffins her.

Her får du oppskriften på rosa pannekaker.

Selv liker vi å lage pannekaker til frokost, derfor pleier jeg å gjøre røren klar kvelden før. Du kan lage både med og uten surdeig.

Til ca 15 pannekaker trenger du:

  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl siktet hvetemel
  • 2,5 dl sammalt grov hvete
  • 3+1,5 dl vann (spar 1,5 dl til dagen etter)
  • 3 ss surdeigsstarter (om du vil bruke det)
  • 1 liten eller 1/2 stor rødbete
  • 4 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2-3 ts kardemomme

Fremgangsmåte:

Kvelden før: (om du skal ha pannekaker til frokost, du kan også røre sammen røren før du skal steke pannekakene, les mer om surdeig her).

Ha mel, surdeigsstarter og vann i en bolle, rør sammen og dekk til og la stå på benken natten over.

Morgenen etter: 

Skrell rødbeten og del den i terninger. Ha 1,5 dl vann og rødbete i en blender og kjør til rødbeten er finmalt, ca 1-2 minutter. Du kan også bruke en juicemaskin, men du kan godt ha med fruktkjøttet fra rødbeten for mer fiber i pannekakene.

Ha rødbetevannet, egg, kardemomme og bakepulver i røren og la den svelle noen minutter.

rosa pannekaker

Stek pannekaker og ha usøtet eplemos, hjemmelaget bringebærsyltetøy eller rørt jordbær på toppe. Det smaker også godt med rømme eller litt yoghurt naturelle på.

rosa pannekaker

Har du røre til overs, holder den et par dager i kjøleskap.

Ønsker du oppskrift på pannekaker uten rødfarge, finner du det her. 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.