Bare Bra Barnemats supergode surdeigspannekaker - en frokostvinner
Surdeigspannekaker

Supergode surdeigspannekaker – en frokostvinner

Hele familiens favoritt-surdeigspannekaker

Surdeigspannekaker er utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Tenk det!

Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost.

Den syrlige smaken av pannekakene, blandet med den søte smakene av bærene er helt nydelig.

Med bær, rømme eller kokoskrem.

Barna og vi voksne elsker det.

Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, la røren stå natten over, tilsett egg og krydder og stek deilige frokostpannekaker morgenen etter.

Passer fra 6 måneder

Dag 1 (kvelden før):

  • Surdeigsstarter 3-4 ss (her kan du godt bruke en del om du akkurat har laget verdens enkleste surdeigsstarter).
  • 2 dl sammalt spelt
  • 2 dl siktet spelt
  • 4-5 dl vann

Husk: Det gjør ikke noe om røren er litt tykk. Når melet syrnes og bakteriene gjør jobben med melet over natten, vil røren bli mer flytende

Dag 2 (morgenen etter): 

Tilsett

  • 4 egg
  • 2 ts ceylon-kanel
  • 2 ts kardemomme

Er røren litt tykk, tilsetter du mer vann. Røren skal være lett flytende før du steker.

Stek pannekakene i smør på medium varme, pass på at de ikke brenner seg.

Lag en god bunke, og server hele familien til frokost.

Kok opp frosne jordbær og mos med med en potetmoser. Da har du raskt, hjemmelaget syltetøy.

En god klatt seterrømme (fra 10 måneder), eller kokoskrem (den tykke delen av kokosmelk du finner i hermetikkboksen).

Nyt.

Har du rester?

Sett de i kjøleskapet og stek opp en ny runde til kvelds.

Surdeigspannekaker

Har du rester?

Sett de i kjøleskapet og stek opp en ny runde til kvelds.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

9 kommentarer
Her får du verdens enkleste surdeigsstarter - steg for steg sier 14. august 2017

[…] med banan og sitron Verdens enkleste surdeigsstarter – steg for steg Supergode surdeigspannekaker – en frokostvinner Sjokoladekake med kakao og dadler Urtekjeks med hassenøtter er enkel hverdagskos […]

Svare
Barnehagestart - Et ærlig innlegg om barnehagestart og mat i barnehagen sier 3. september 2017

[…] du tips til hva du kan ha med i matboksen kan du lage noen supergode surdeigspannekaker, matmuffins eller jernrike leverkaker som du enkelt kan ta opp fra […]

Svare
Kristine Nyborg sier 19. januar 2018

Hei! Takk for supre oppskrifter! Jeg lurer på; om man dobler oppskriften på surdeigspannekaker, så dobler man også porsjonen med surdeig?

Svare
    Veronika Bjørnstad sier 20. januar 2018

    Hei! Du trenger ikke gjøre det 🙂

    Svare
Eva sier 6. februar 2018

Hei. Super oppskrift på surdeigspannekaker. Skal røren stå på benken eller i kjøleskapet over natten? Synes det er litt forskjellig hva som blir gjort.

Svare
    Veronika Bjørnstad sier 7. februar 2018

    Den kan stå på benken! 🙂

    Svare
Her får du verdens enkleste surdeigsstarter - steg for steg sier 4. april 2018

[…] Du finner oppskriften på surdeigspannekaker her. […]

Svare
    Alexandra sier 18. desember 2018

    Hei:) Jegprøvde å lage surdeigspannekakene med surdeigssarter jeg lagde først. Det er første gang jeg lager både surdeigstarter og surdeigspannekaker. Synes pannekakene smaker veldig syrlig. Er det meningen ler har jeg gjort noe galt? Takker for svar:)

    Svare
      Stine Pedersen Svarthe sier 24. januar 2019

      Hei Alexandra. har du prøvd disse flere ganger? La de stå litt kortere så blir de ikke så sure. Jo lenger de står jo surere blir røren. Klem

      Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.