Granola er veldig enkelt å lage selv og smaker godt sammen med hjemmelaget yoghurt, friske blåbær og bringebær. Så lenge du tørker granolaen godt holder den seg uker i en lufttett krukke på kjøkkenet. Passer fra ca 1 år hvis du maler mandler til mel.
Granola
2 dl havregryn
1 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl kokosmasse
1 dl mandler
6 små myke dadler
1 stor moden banan
2 ss olivenolje
1 ts ceylon kanel – valgfritt

Bløtlegg først
Vi anbefaler deg å bløtlegge nøtter og frø for å bryte ned fytinsyren. Det gjør at næringsstoffene blir mer tilgjengelig for opptak. Dette er kanskje ekstra viktig hos de minste og hos de som har en sensitiv tarm. Prøv å bløtlegge når du kan, det øker mineralopptaket og gjør det enklere for tarmen å fordøye maten.
Sånn gjør du
Sett ovnen på 160 grader varmluft
Grov eller finhakk mandlene. Du kan male de til mel om du ønsker.
Ha 4-6 små myke dadler og 1 godt moden banan i en kjøkkenmaskin med s-blad. Kjør til alt er godt blandet som på bildet over.
Ha havregryn, linfrø, sesamfrø, grovhakkede mandler og kokosmasse i en bolle og rør inn daddel- og bananmosen.

Spre alt utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 180 grader varmluft. Stek i 15 minutter og skru ned varmen til 100 grader i 30 minutter.

Avkjøl og del opp i mindre biter. Oppbevares i en lufttett krukke på kjøkkenet.

Serveres med naturell yoghurt, bær eller frukt.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
