Granola er veldig enkelt å lage selv og smaker godt sammen med hjemmelaget yoghurt, friske blåbær og bringebær. Så lenge du tørker granolaen godt holder den seg uker i en lufttett krukke på kjøkkenet. Passer fra ca 1 år hvis du maler mandler til mel. Hvis du vil servere den enda tidligere kan du kjøre alt i en kjøkkenmaskin så det ikke er noen store biter og røre inn i yoghurt til babyen din fra 10 mnd.
Oppskrift
Passer fra 10 mnd (hvis finmalt), 12 mnd (hvis nøttene er finmalt)
Allergener: sesamfrø, nøtter
Gir 1 stort glass
Ingredienser
2 dl havregryn
1 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl kokosmasse
1 dl mandler
6 små myke dadler
1 stor moden banan
2 ss olivenolje
1 ts ceylon kanel

Bløtlegg først
Vi anbefaler deg å bløtlegge nøtter og frø for å bryte ned fytinsyren som naturlig finnes i korn og frø. Å bløtlegge vil si å legge ingrediensene i litt vann før du bruker det til granolaen. Det gjør at næringsstoffene fra maten blir mer tilgjengelig for opptak i kroppen. Dette er kanskje ekstra viktig hos de minste og hos de som har en sensitiv tarm. Prøv å bløtlegge når du kan, det øker mineralopptaket og gjør det enklere for tarmen å fordøye maten.
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft og finn frem en kjøkkenmaskin. En med et S-blad fungerer bra.
Grov eller finhakk mandlene, eventuelt kjør de til mel i kjøkkenmaskinen avhengig av hvem du skal servere den til.
Ha 4-6 små myke dadler og 1 godt moden banan i en kjøkkenmaskin. Kjør til alt er godt blandet som på bildet over.
Ha havregryn, linfrø, sesamfrø, hakkede mandler og kokosmasse i en bolle og rør inn daddel- og bananmosen.

Spre alt utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 180 grader varmluft. Stek i 15 minutter og skru ned varmen til 100 grader i 30 minutter.

Avkjøl og del opp i mindre biter. Oppbevares i en lufttett krukke på kjøkkenet.

Serveres med naturell yoghurt, bær eller frukt.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine
