Granola - serveres med hjemmelaget yoghurt eller kefir
Granola - serveres med hjemmelaget yoghurt eller kefir

Granola – serveres med hjemmelaget yoghurt eller kefir

Granola er veldig enkelt å lage selv og smaker godt sammen med hjemmelaget yoghurtfriske blåbær og bringebær. Så lenge du tørker granolaen godt holder den seg uker i en lufttett krukke på kjøkkenet. Passer best fra ca 1 år fordi det kan være litt harde biter når den blir crunchy, og hvis du maler mandlene til mel. Hvis du vil servere den enda tidligere kan du kjøre alt unntatt linfrøene, i en kjøkkenmaskin så det ikke er noen store biter og røre inn i yoghurt til babyen din fra 10 mnd.

Oppskrift

Passer fra 10 mnd (hvis finmalt), 12 mnd (hvis nøttene er finmalt)

Allergener: sesamfrø, nøtter

Gir 1 stort glass

Ingredienser

2 dl havregryn

1/2 dl sesamfrø

1 dl kokosmasse

1 dl mandler

6 små myke dadler

1 stor moden banan

2 ss olivenolje

1 ts ceylon kanel

Granola som kan serveres med hjemmelaget yoghurt

Bløtlegg først

Vi anbefaler deg å bløtlegge nøtter og frø for å bryte ned fytinsyren som naturlig finnes i korn og frø. Å bløtlegge vil si å legge ingrediensene i litt vann før du bruker det til granolaen. Bruk vann så det dekker ingrediensene og la det ligge i ca 6 – 8 timer. Bløtlegging gjør at næringsstoffene fra maten blir mer tilgjengelig for opptak i kroppen. Dette er kanskje ekstra viktig hos de minste og hos de som har en sensitiv tarm. Prøv å bløtlegge når du kan, det øker mineralopptaket og gjør det enklere for tarmen å fordøye maten.

Sånn gjør du

Bløtlegg som beskrevet over først, hvis du vil gjøre det (men det kan også sløyfes).

Sett ovnen på 180 grader varmluft og finn frem en kjøkkenmaskin.

Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør til alt er godt blandet sammen.

Spre alt utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Skru deretter ned varmen til 100 grader og stek videre i 30 minutter. Hvis den ikke er helt tørr, steker du den lenger. Det er viktig at den er helt tørr, slik at den ikke mugner i glasset.

Avkjøl og del opp i mindre biter. Oppbevares i en lufttett krukke på kjøkkenet.

Serveres med naturell yoghurt, bær eller frukt.

Granola - serveres med hjemmelaget yoghurt eller kefir

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Klara sier 12. april 2019

Hei! Granolaen min ble alt annet enn crispy, den ble vel helst skikkelig myk og fikk en rar konsistens. Hva har jeg gjort galt da? Kan jo ikke tørke frøene etter bløtlegging heller, og kunne ikke ha granolaen i ovnen lenger enn tiden dere oppga siden den begynte å bli brent.

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 27. april 2019

  Du kan skru ned varmen og la den tørke på svak varme 🙂

  Svare
Karoline sier 7. november 2023

Hei! Det står jeg skal bløtlegge ingrediensene, men jeg skal vel bløtlegge havregryn og sesamfrø i en bolle og linfrø i en annen? I og med at linfrøene ikke skal i kjøkkenmaskinen. Har bløtlagt nå og håper å lage det ferdig ikveld☺️

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 9. november 2023

  Hei Karoline! Godt spørsmål – og ja, det er det lureste 🙂 Jeg skal spesifisere i oppskriften!

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.