Granola er veldig enkelt å lage selv og smaker godt sammen med hjemmelaget yoghurt, friske blåbær og bringebær. Så lenge du tørker granolaen godt holder den seg uker i en lufttett krukke på kjøkkenet. Passer best fra ca 1 år fordi det kan være litt harde biter når den blir crunchy, og hvis du maler mandlene til mel. Hvis du vil servere den enda tidligere kan du kjøre alt unntatt linfrøene, i en kjøkkenmaskin så det ikke er noen store biter og røre inn i yoghurt til babyen din fra 10 mnd.
Linfrø bør ikke knuses fordi det frigjør mer blåsyre som finnes naturlig i frøene og man bør være ekstra forsiktig med det til barn. Les mer om det her.
Oppskrift
Passer fra 10 mnd (hvis finmalt), 12 mnd (hvis nøttene er finmalt)
Allergener: sesamfrø, nøtter
Gir 1 stort glass
Ingredienser
2 dl havregryn
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl kokosmasse
1 dl mandler
6 små myke dadler
1 stor moden banan
2 ss olivenolje
1 ts ceylon kanel

Bløtlegg først
Vi anbefaler deg å bløtlegge nøtter og frø for å bryte ned fytinsyren som naturlig finnes i korn og frø. Å bløtlegge vil si å legge ingrediensene i litt vann før du bruker det til granolaen. Bruk vann så det dekker ingrediensene og la det ligge i ca 6 – 8 timer. Bløtlegging gjør at næringsstoffene fra maten blir mer tilgjengelig for opptak i kroppen. Dette er kanskje ekstra viktig hos de minste og hos de som har en sensitiv tarm. Prøv å bløtlegge når du kan, det øker mineralopptaket og gjør det enklere for tarmen å fordøye maten.
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft og finn frem en kjøkkenmaskin.
Ha alle ingrediensene med unntak av linfrøene i kjøkkenmaskinen og kjør til alt er godt blandet sammen.
Vend inn linfrø til slutt.

Spre alt utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Skru deretter ned varmen til 100 grader og stek videre i 30 minutter. Hvis den ikke er helt tørr, steker du den lenger. Det er viktig at den er helt tørr, slik at den ikke mugner i glasset.

Avkjøl og del opp i mindre biter. Oppbevares i en lufttett krukke på kjøkkenet.

Serveres med naturell yoghurt, bær eller frukt.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.