Fruktsalat - passer fra 6 måneder

Fruktsalat – passer fra 6 måneder

Fruktsalat er en perfekt dessert som passer for hele familien. Her kan du tilpasse bitene så også de minste barna kan spise det.

Fra 6 måneder kan barna spise selv hvis de er klar for det. Les mer om hvordan du serverer plukkemat fra start her. Skjær lange biter av frukten til de minste barna, slik at det blir enkelt for de å gripe rundt den og de både kan holde den og sutte på den. Gi for eksempel banan. Mindre biter kan du servere fra ca 9 måneder. Frukt som er veldig glatt som mango og kiwi kan du rulle i litt kvernet nøtter, kokosmasse eller hampfrø så de blir enklere for barna å holde. Husk også at dette kan utgjøre en kvelningsfare for de minste. Myke bær som bringebær og bjørnebær kan du mose med et trykk fra en gaffel og la barna prøve å spise selv.

Server gjerne med pisket krem av kokos eller fløte. Krem passer fra 10 måneder.

Bruk gjerne den frukten og de bærene dere liker og som du har tilgjengelig. 

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir nok til 2 voksne og 2 barn

Allergener: ingen, evt melk om du bruker fløte når du pisker krem

Ingredienser

1 banan

1 eple

2 kiwi

1 pasjonsfrukt

1 appelsin

En neve druer

En neve blåbær

Noen bjørnebær

2 dl kokosmelk eller fløte som du kan piske krem av

Evt litt ekte vaniljepulver til kremen (kan sløyfes)

Slik gjør du

Skrell og skjær frukten i terninger og mindre biter. Tilpass bitene som foreslått over hvis du skal servere til barn under 9 måneder.

Pisk krem og tilsett eventuelt vaniljepulver som vil gi litt sødme og rundere smak.

Server og nyt. Det er også godt med litt raspet sjokolade over, det passer fra barna er 12 måneder.

 

Her finner du oppskrift på en råkake med jordbær.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.