Grytebrød av havregryn og spelt
https://www.barebrabarnemat.no/grytebrod-av-havregryn-og-spelt/

Grytebrød av havregryn og spelt – kan lages med surdeig eller gjær

Grytebrød av havregryn og spelt er utrolig godt og enkelt å lage. Gryten gjør at brødet får en deilig og sprø skorpe, og at det blir luftig inni. Denne oppskriften gir ett stort brød som kan lages enten med surdeig eller gjær.

Grytebrød av havregryn og spelt

Oppskrift på surdeigsstarter finner du her.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir et brød i en gryte som er ca 20 cm i diameter

Allergener: gluten

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 150 gram havregryn
  • 150 gram sammalt speltmel
  • 300 gram siktet speltmel
  • 2-3 ss surdeigsstarter eller 2-3 ts tørrgjær

 

Grytebrød av havregryn og spelt

Slik gjør du

Kvelden før/ eller på morgenen:

Bland surdeigsstarter eller gjær med vann og mel. Rør ut gjær eller suedeigsstarter i vann før du har i havregryn og sammalt mel. Bland godt før du har i 300 siktet mel. Rør godt med en sleiv til deigen blir fast. På slutten kan du bruke hånden å kna deigen oppi bollen. Skrap ned alle rester av deig fra kantene og sett deigen til heving natten over. La deigen heve under plast eller lokk i romtemperatur.

Dagen etter/kveld: 

Sett en jerngryte i ovnen og skru den på 250 grader, over- og undervarme. Når ovnen er varm tar du gryten ut av ovnen og strør litt mel i bunnen. Bruk en deigskrape og «brett» deigen sammen. Ha deigen over i jerngryten og sett den inn i ovnen. Ha over et lokk.

La brødet stå med lokk i 20 minutter. Etter 20 minutter tar du av lokket og lar brødet steke videre på 200 grader uten lokk i 30 minutter.

Velt brødet ut på en rist og la det avkjøles helt før du skjærer i det.

Flere brødoppskrifter finner du her

Frøbrød med Bare Bra Barnemat spiret brødmiks

Bare Bra Barnemats lunsjbrød

Langtidshevet grovbrød

Grytebrød av havregryn og spelt

* Mamma – ta bilde nå!

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Thea Elisabeth Vasstveit sier 24. august 2018

Hvor stor gryte har du brukt her? Og hvilken konsistens skal deigen ha underveis?

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.