Gul påskemat - Bare Bra Barnemat

Gul påskemat

Gul er påskens farge, og barna syntes ofte klare og tydelige farger på maten er gøy. Her får du tips til gul påskemat som du kan servere til frokost eller lunsj!

 

Egg

Egg hører påsken til, og det passer perfekt å servere eggerøre eller kokte egg. Kanskje du også kan bruke eggeskallene til å male på?

Her finner du tips til hvordan du kan koke eggene påske-gule. 

 

Frukt

Skjær opp banan i biter, gjerne med skallet på så det holder seg godt, men lag et snitt i skallet på langs så det er enkelt for barna å åpne det selv.

Pasjonsfrukt kan deles i to og spises med skje. Veldig dekorativt på et fruktfat!

Mango kan du skjære i båter og ananas kan du skjære i terninger. Hvis frukten er glatt kan du servere med små pinner eller små gafler.

Den oransje appelsinene hører påsken til, skjær i skiver eller båter

 

Grønnsaker

Servere maiskorn og gul paprika i ringer eller staver. Av og til kan du finne gule tomater og gule gulrøtter på butikken.

Oransje passer også, så litt gulrot i staver kan også gjerne serveres.

 

Farg maten med gurkemeie

Tørket gurkemeie i pulverform er enkelt å bruke, og kan blandes inn i rører til lapper, pannekaker og vafler. Du kan også bake brød eller rundstykker med gurkemeie eller revet gulrot.

Påskemarsipanen kan bli gul med litt gurkemeie i deigen.

 

Her finner du oppskrift på varmende og gul, gullmelk.

Her finner du oppskrift på hjemmelaget appelsingele.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.