Havregrøt med valnøttmel – rik på gode fettsyrer og jern
Grøt er en fin måte å snike inn nøtter til de minste. Du kan enkelt lage mel av valnøtter om du bruker en foodprosessor, en stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som klarer å male nøtter.
Valnøtter inneholder mange gode fettsyrer og omega 3 som er viktig føde for hjernen. Havregrøten er naturlig rik på jern, antioksidanter, andre vitaminer og mineraler.
Denne porsjonen havregrøt er nok til to små og en voksen.

Fra 8 måneder
Du trenger:
- 2 dl økologisk havregryn
- 4 dl vann
- 5 ss valnøttmel
Tips, bruk frosne bær og bland inn i den varm grøten, da er den spiseklar på 1-2-3!
Tips til topping:
- Ceylon-kanel
- Blåbær
- Banan
- Bringebær
- Mangomos
- Aprikosmos
- Mos av melon
Gjør slik:
Har du tid kan du fint bløtlegge grøten over natten. Bland havregryn, valnøttmel, vann og 1 ss speltmel med 1 ts eddik. La stå i kjelen klar til koking natten over. Kok opp, kok i 2-3 minutter og server. Når du bløtegger blir det enklere for små kropper å fordøye grøten og å ta opp vitaminer og mineraler som finnes i korn og nøtter.
Eller
Ha 2 dl havregryn og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det koke i 4-5 minutter. Ta kjelen av plata og rør inn 5 ss valnøttmel.
Ha frosne blåbær og most banan i bunnen av en skål og ha over den varme grøten. Ha over ceylon-kanel og rør godt. Da blir grøten spiseklar i en fei.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
