Havregrøt med valnøttmel - rik på gode fettsyrer og jern
Havregrøt med valnøttmel - rik på gode fettsyrer og jern

Havregrøt med valnøttmel – rik på gode fettsyrer og jern

Havregrøt med valnøttmel – rik på gode fettsyrer og jern

Grøt er en fin måte å snike inn nøtter til de minste på. Du kan enkelt lage mel av valnøtter om du bruker en foodprosessor, en stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som klarer å male nøtter. Det beste er et bredt S blad på kjøkkenmaskinen din.

Valnøtter inneholder mange gode fettsyrer og omega 3 som er viktig føde for hjernen. Havregrøten er naturlig rik på jern, antioksidanter, andre vitaminer og mineraler.

Denne porsjonen havregrøt er nok til to små og en voksen.

havregrøt

Fra 6 måneder

Du trenger: 

 • 2 dl økologisk havregryn
 • 1 ts speltmel
 • 4 dl vann
 • 5 ss valnøttmel

Tips, bruk frosne bær og bland inn i den varm grøten, da er den spiseklar på 1-2-3!

Tips til topping: 

 • Ekte ceylon kanel
 • Blåbær
 • Banan
 • Bringebær
 • Mangomos
 • Aprikosmos
 • Mos av melon

Gjør slik: 

Har du tid kan du bløtlegge grøten over natten, men ellers er det best med minimum 1 time for å gjøre jernet i kornet mer tilgjengelig for absorpsjon. Bland havregryn, speltmel, valnøttmel og vann, og la det stå i kjelen klar til koking natten over. Kok opp, og kok i 2-3 minutter og server.

Hvis du ikke har tid til bløtlegging gjør du slik: 

Ha 2 dl havregryn og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det koke i 4-5 minutter. Ta deretter kjelen av plata og rør inn 5 ss valnøttmel før servering.

Ha frosne blåbær og most banan i bunnen av en skål og ha over den varme grøten. Ha over ceylon-kanel og rør godt. Da blir grøten spiseklar i en fei.

havregrøt

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Syltetøy med kun 4 ingredienser, kan enkelt tilpasses fra 6 måneder sier 5. februar 2018

[…] Oppskrift på hjemmelaget grøt finner du her.  […]

Svare
Jernrik grøt til baby fra 6 måneder sier 6. februar 2018

[…] Havregrøt med valnøttmel […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.