Havregrøt med valnøttmel - passer fra 6 mnd
Havregrøt med valnøttmel - rik på gode fettsyrer og jern

Havregrøt med valnøttmel – passer fra 6 mnd

Det er supert å berike grøten ved  å tilsette nøtter i form av nøttesmør eller nøttemel. Det kan du enkelt lage selv ved å kjøre nøtter i en food prosessor. Hvis du har en kraftig maskin og kjører det lenge nok vil nøttene slippe fett og gå fra mel til nøttesmør.

Nøtter er et vanlig allergen og bør introduseres for barnet i løpet av det første leveåret. Tidlig introduksjon heller enn sen, ser ut til å være gunstig for å redusere risikoen for å få matallergi.

OBS: barn under 3 år skal ikke ha hele nøtter på grunn av risikoen for kvelningsfare, så derfor må du kverne de før du gir det. Eventuelt kan du kjøpe ferdig nøttemel eller nøttesmør å blande inn.

Valnøtter inneholder blant annet omega-3 som er et viktig næringsstoff for hjernen. Havregrøten er naturlig rik på jern, antioksidanter, andre vitaminer og mineraler.

 

havregrøt

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir 3 porsjoner: 1 voksen og 2 små

Allergener: gluten, nøtter

Ingredienser

 • 2 dl havregryn
 • 1 ts speltmel
 • 4 dl vann
 • 5 ss valnøttmel

Du kan gjerne toppen grøten med frosne bær, hvis du rører de inn vil det også umiddelbart temperere grøten. Men husk at frosne, utenlandske bær skal gis et oppkok før du serverer de. Her har vi brukt frosne, selvplukkede norske bær – de trenger du ikke å koke opp først.

Her får du noen andre gode tips til hva du kan smakssette grøten med:

 • Ekte ceylon kanel
 • Blåbær
 • Banan
 • Bringebær
 • Mangomos
 • Aprikosmos
 • Hampfrø

Slik gjør du

Bløtlegg først, da får du mest mulig jern ut av kornet: Bland gryn, speltmel og vann og la det stå på benken i minimum 1 time, men du kan gjerne gjøre dette kvelden før og la det stå over natten også.

Deretter koker du opp, og lar det småkoke i 2-3 minutter og serverer.

Dersom du ikke har tid til å bløtlegge må du antageligvis la den koke litt lengre.

Her finner du oppskrift på jernrik hirsegrøt. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Syltetøy med kun 4 ingredienser, kan enkelt tilpasses fra 6 måneder sier 5. februar 2018

[…] Oppskrift på hjemmelaget grøt finner du her.  […]

Svare
Jernrik grøt til baby fra 6 måneder sier 6. februar 2018

[…] Havregrøt med valnøttmel […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.