Cashewnøttsmør - fra 6 måneder
Cashewnøttsmør

Cashewnøttsmør – fra 6 måneder

Hjemmelaget cashewnøttsmør er veldig godt og overrskende enkelt å lage selv. Det passer som pålegg på brødskiven, i smoothie, havregrøten eller i kjeks.

Vi anbefaler å bruke rå cashewnøtter, finner du det ikke så sjekk pakken og velg cashewnøtter som er ristet i rapsolje. Cashewnøtter bør bløtlegges om du har mulighet, mellom 2 – 7 timer. Oksalsyren i cashewnøtter binder seg nemlig til mineraler som jern og kalsium, noe som betyr at kroppen ikke klarer å utnytte seg av mineralene i nøttene. Dette brytes ned ved bløtlegging. Etter at man har bløtlagt bør nøttene tørkes helt. Det gjør du i ovnen på 100 grader i 2 – 3 timer.

Cashewnøttsmør kan du gi til barnet fra 6 måneder, men fordi nøtter et et allergen er det lurt å introdusere det i små mengder (uten noe annet nytt) første gang, og gjerne over 2 – 3 dager, så du ser at ikke barnet reagerer på det. Les mer om trygg introduksjon av nøtter til barn her.

Oppskrift

Fra 6 måneder

Gir 1 glass

Allergener: nøtter

Ingredienser

250 gram cashewnøtter, rå og usaltet

Sånn gjør du

Du kan varme cashewnøttene i 15 minutter på 160 grader først, men det trenger du ikke hvis de er tørket etter bløtlegging. Når man varmer de litt først blir de enklere å lage cashewsmør av. Ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin og kjør i vei. Du trenger en god og kraftig kjøkkenmaskin for å lage nøttesmør. Gjerne en med et bredt S-blad.

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Det tar noen minutter før det er ferdig og du må skrape ned fra sidene noen ganger først. De slipper etterhvert mer og mer olje og konsistensen vil bli glattere.

Ta gjerne med barna på kjøkkenet, la de hjelpe til og smake underveis.

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Her finner du oppskriften på banan- og cashewnøttsmoothie.

 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Cashew- og banansmoothie inspirert av Soho Urban Eatery sier 15. april 2018

[…] Har du ikke cashewsmør kan du lage ditt eget her. […]

Svare
Sjokoladepålegg med crunch og en tarmstyrkende ingrediens sier 18. januar 2019

[…] 100 gram cashewnøttsmør (kjøpes ferdig i utvalgte dagligvarebutikker eller i helsekostbutikker. Vil du lage selv finner du oppskriften her) […]

Svare
Katrine Østerholt sier 1. februar 2022

Hei. Skal nøttene bløtlegges før de tas i ovnen- for så å kjøres til nøttesmør? Står i teksten at de bør bløtlegges, men ikke i fremgangsmåten..
Hvordan skal det oppbevares for best holdbarhet?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 3. februar 2022

    Hei Katrine! Dette skal jeg spesifisere i oppskriften, tak for innspill! Jeg pleier selv å bløtlegge de først ja, 6 – 8 timer, deretter tørke de i ovnen til de er helt tørre og så kjøre de til nøttesmør. Det kan oppbevares i romtemperatur, men holder seg aller best i kjøleskapet. Lag heller små porsjoner av gangen, og oftere for best mulig kvalitet. Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.