Hjemmelaget cashewnøttsmør er veldig godt og overraksende enkelt å lage selv. Det passer som pålegg på brødskiven, i havregrøten eller i kjeks.
Vi anbefaler å bruke rå cashewnøtter, finner du det ikke så sjekk pakken og velg cashewnøtter som er ristet i rapsolje. Cashewnøtter bør bløtlegges om du har mulighet, mellom 2 – 7 timer. Oksalsyren i cashewnøtter binder seg nemlig til mineraler som jern og kalsium, noe som betyr at kroppen ikke klarer å utnytte seg av mineralene i nøttene. Dette brytes ned ved bløtlegging. Etter at man har bløtlagt bør nøttene tørkes helt. Det gjør du i ovnen på 100 grader i 2 – 3 timer.
Cashewnøttsmør kan du gi til barnet fra 6 måneder, men fordi nøtter et et allergen er det lurt å introdusere det i små mengder (uten noe annet nytt) første gang, og gjerne over 2 – 3 dager, så du ser at ikke barnet reagerer på det.
Hjemmelaget cashewnøttsmør
250 gram cashewnøtter, rå og usaltet
Sånn gjør du
Du kan varme cashewnøttene i 15 minutter på 160 grader først, men det trenger du ikke hvis de er tørket etter bløtlegging. Når man varmer de litt først blir de enklere å lage cashewsmør av. Ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin og kjør i vei. Du trenger en god og kraftig kjøkkenmaskin for å lage nøttesmør.

Det tar noen minutter før det er ferdig og du må skrape ned fra sidene noen ganger først. Når cashewsmøret er klart ser det ut om på bildet under. Jeg hadde kun naturelle ristede men bruker du rå cashewnøtter som vi anbefaler er de litt hvitere i fargen.

Ta med barna på kjøkkenet, la de hjelpe til og smake underveis.

Her finner du oppskriften på banan- og cashewnøttsmoothie.
Her finner du oppskriften på enkelt surdeigsbrød.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
