Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Hjemmelaget cashewnøttsmør er veldig godt og overraksende enkelt å lage selv. Vi anbefaer rå cashewnøtter, finner du det ikke så sjekk pakken og velg cashewnøtter som er ristet i rapsolje. Cashewnøtter bør bløtlegges om du har mulighet. Oksalsyren i cashewnøtter binder til seg mineraler som jern og kalsium, noe som betyr at kroppen ikke klarer å utnytte seg av mineralene i nøttene. Cashewnøttsmør passer best fra babyen er 8 måneder eller eldre.

Hjemmelaget cashewnøttsmør

250 gram cashewnøtter, rå og usaltet

en god foodprosessor

Sånn gjør du

Du kan varme cashewnøttene i 15 minutter på 160 grader først. Da blir de enklere å lage cashewsmør av. Ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin og kjør i vei.

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Det tar noen minutter før det er ferdig og du må skrape ned fra sidene noen ganger først. Når cashewsmøret er klart ser det ut om på bildet under. Jeg hadde kun naturelle ristede men bruker du rå cashewnøtter som vi anbefaler er de litt hvitere i fargen.

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Ta med barna på kjøkkenet, la de hjelpe til og smake underveis. Cashewsmør kan brukes på brødskiva, i bakst eller smoothie.

Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst

Her finner du oppskriften på banan- og cashewnøttsmoothie.

Her finner du oppskriften på enkelt surdeigsbrød.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

 

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Cashew- og banansmoothie inspirert av Soho Urban Eatery sier 15. april 2018

[…] Har du ikke cashewsmør kan du lage ditt eget her. […]

Svare
Sjokoladepålegg med crunch og en tarmstyrkende ingrediens sier 18. januar 2019

[…] 100 gram cashewnøttsmør (kjøpes ferdig i utvalgte dagligvarebutikker eller i helsekostbutikker. Vil du lage selv finner du oppskriften her) […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!