Naturlig jernrike, myke knekkebrød uten egg og mel

Jernrike, myke knekkebrød uten egg og mel

Naturlig jernrike myke knekkebrød uten egg og mel

Jernrik mat er viktig for de minste, og da er det supert med næringstett og bra mat som inneholder mye jern. Disse myke knekkebrødene er naturlig rike på jern og smake utrolig godt. De inneholder både havregryn, sesamfrø og chiafrø som er jernrike matvarer.

jernrike knekkebrød

Lyst på vår oversikt over topp 30 jernrike matvarer til barnet sitt? Klikk her!

Oppskriften gir 16 knekkebrød

Du trenger: 

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø (kan males til mel om du ønsker)
  • 2 ss chiafrø
  • 3 dl vann
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts ceylon-kanel
  • 1 banan

Gjør slik: 

Bland havregryn, sesamfrø og chiafrø i en bolle og hell over vannet. Bland godt og la røren stå å svelle i 2-3 timer. Etter røren er ferdig svellet, har du i kanel, kardemomme og banan. Mos bananen godt med en gaffel før du har den i røren. Bland alt sammen godt.

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Dekk en stekeplate med et bakepapir. Finn frem en spiseskje og et glass kaldt vann. Dypp skjeen i røren og ta ut en spiseskje av massen. Legg massen på bakepapiret og forme en rund kake. Bruk den butte enden av skjeen til å gjøre kaken flat. Fyll brettet på samme måte.

jernrike knekkebrød

Stek knekkebrødene i 45 minutter på 175 grader varmluft.

La de avkjøles på rist når de er ferdig.

Oppbevares i kjøleskap i en pose eller en boks. Disse kan også fryses.

jernrike knekkebrød

Lyst på vår oversikt over topp 30 jernrike matvarer til barnet sitt? Klikk her!

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Bollemor says 15. november 2017

Hei. Veldig bra at dere har så mange gode tips til nybakte foreldre der dere oppfordrer til å lage barnematen selv. Mange setter pris på det? Jeg må bare få si at når det gjelder frø, nøtter og korn er det veldig viktig å la det ligge i bløt 8-12 timer i vann tisatt eddik, myse eller surdeigsstarter. Dette for å bryte ned fytinsyren slik at næringsstoffene, bl.a jern som dere nevner, blir tilgjengelige, og at maten blir lettere å fordøye. Dette gjelder selvsagt for voksne også!?

Reply
    Veronika Bjørnstad says 16. november 2017

    Hei! Takk for innspill! 🙂 Ja, vi er klar over det, men noen oppskrifter må være litt lavterskel å gjennomføre for foreldre med små barn. Klem fra Veronika

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.