Naturlig jernrike myke knekkebrød uten egg og mel
Jernrik mat er viktig for de minste, og da er det supert med næringstett og bra mat som inneholder mye jern. Disse myke knekkebrødene er naturlig rike på jern og smake utrolig godt. De inneholder både havregryn, sesamfrø og chiafrø som er jernrike matvarer.

Lyst på vår oversikt over topp 30 jernrike matvarer til barnet sitt? Klikk her!
Oppskriften gir 16 knekkebrød
Du trenger:
- 2 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø (kan males til mel om du ønsker)
- 2 ss chiafrø
- 3 dl vann
- 1 ts kardemomme
- 1 ts ceylon-kanel
- 1 banan
Gjør slik:
Bland havregryn, sesamfrø og chiafrø i en bolle og hell over vannet. Bland godt og la røren stå å svelle i 2-3 timer. Etter røren er ferdig svellet, har du i kanel, kardemomme og banan. Mos bananen godt med en gaffel før du har den i røren. Bland alt sammen godt.
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Dekk en stekeplate med et bakepapir. Finn frem en spiseskje og et glass kaldt vann. Dypp skjeen i røren og ta ut en spiseskje av massen. Legg massen på bakepapiret og forme en rund kake. Bruk den butte enden av skjeen til å gjøre kaken flat. Fyll brettet på samme måte.

Stek knekkebrødene i 45 minutter på 175 grader varmluft.
La de avkjøles på rist når de er ferdig.
Oppbevares i kjøleskap i en pose eller en boks. Disse kan også fryses.

Lyst på vår oversikt over topp 30 jernrike matvarer til barnet sitt? Klikk her!
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
