Jernrik mat er viktig for de minste, og da er det supert med næringstett mat som inneholder mye jern. Jernrike knekkebrød smaker utrolig godt. De inneholder både havregryn, sesamfrø og chiafrø som er jernrike matvarer.

Oppskrift
Passer fra ca 12 måneder
Gir 16 knekkebrød
Allergener: sesamfrø
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 2 ss chiafrø
- 3 dl vann
- 1 ts kardemomme
- 1 ts ceylonkanel
- 1 banan
Slik gjør du
Bland havregryn, sesamfrø og chiafrø i en bolle og hell over vannet. Bland godt og la røren stå å svelle i 2-3 timer. Etter røren er ferdig svellet, har du i ceylonkanel, kardemomme og banan. Mos bananen godt med en gaffel før du har den i røren. Bland alt sammen godt.
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Dekk en stekeplate med et bakepapir. Finn frem en spiseskje og et glass kaldt vann. Dypp skjeen i røren og ta ut en spiseskje av massen. Legg massen på bakepapiret og forme en rund kake. Bruk den butte enden av skjeen til å gjøre kaken flat. Fyll brettet på samme måte.

Stek knekkebrødene i 45 minutter på 175 grader varmluft. Disse blir litt myke og ikke helt harde.
La de avkjøles på rist når de er ferdig.
Oppbevares i kjøleskap i en pose eller en boks. Disse kan også fryses.

Her kan du lese mer om jernrike matvarer til barn.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.