Dette er en helt rå kake som du ikke steker. Proppfull av nyttige næringsstoffer for kroppen, og en nydelig lilla farge .
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir en kake i ca 20 cm form
Allergener: nøtter
Husk at barn under 1 år ikke må få honning
Ingredienser bunn
250 gram mandler
8 dadler uten stein
1 klype salt
Ingredienser fyll
300 gram cashewnøtter (bløtlagt i vann i 2 timer)
70 gram kokosolje
Saften av 4 sitroner
1 klype salt
5 ss honning
Topping:
100 gram blåbær
150 gram cashewnøtter (bløtlagt i vann i 2 timer)
1 ss kokosolje
Sånn gjør du
Bunnen: Kjør mandler, dadler og en klype salt i en kjøkkenmaskin med s-blad eller en kjøkkenmaskin du vet klarer å male nøtter til mel.
Når alt er godt blandet har du blandingen i en kakeform og trykker bunnen ned med en slikkepott. Sett bunnen kaldt.
Fyll: Kjør cashewnøtter til fint mel i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet kokosolje. Du kan smelte oljen i en kjele eller på svak varme i mikro. Bruk en sitronpresse som vist på bilde for å få med all sitronsaften. Ha sitronsaften i sammen med cashewnøtter, kokosolje, en klype salt og honning. Kjør til alt har en myk og fin konsistens. Ha blandingen over bunnen, bruk en slikkepott til å dra fyllet utover.
Topping:
Kjør bløtlagte cashewnøtter, kokosolje og blåbær i en kjøkkenmaskin til blandingen er jevn. Spre laget på kaken med en slikkepott. Du kan jevne ut toppingen ved å bruke baksiden av spiseskje og dyppe den i vann. Kaken bør stå kaldt og kan fint fryses.
Her finner du oppskrift på en helt rå snickerskake.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.