Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping - fra 2 år
Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping - fra 1 år

Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping – fra 2 år

Dette er en helt rå kake som du ikke steker. Proppfull av nyttige næringsstoffer for kroppen, og en nydelig lilla farge .

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir en kake i ca 20 cm form

Allergener: nøtter

Husk at barn under 1 år ikke må få honning

Ingredienser bunn

250 gram mandler

8 dadler uten stein

1 klype salt

Ingredienser fyll

300 gram cashewnøtter (bløtlagt i vann i 2 timer)

70 gram kokosolje

Saften av 4 sitroner

1 klype salt

5 ss honning

Topping:

100 gram blåbær

150 gram cashewnøtter (bløtlagt i vann i 2 timer)

1 ss kokosolje

 

Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping - fra 1 år

Sånn gjør du

Bunnen: Kjør mandler, dadler og en klype salt i en kjøkkenmaskin med s-blad eller en kjøkkenmaskin du vet klarer å male nøtter til mel.

Når alt er godt blandet har du blandingen i en kakeform og trykker bunnen ned med en slikkepott. Sett bunnen kaldt.

Fyll: Kjør cashewnøtter til fint mel i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet kokosolje. Du kan smelte oljen i en kjele eller på svak varme i mikro. Bruk en sitronpresse som vist på bilde for å få med all sitronsaften. Ha sitronsaften i sammen med cashewnøtter, kokosolje, en klype salt og honning. Kjør til alt har en myk og fin konsistens. Ha blandingen over bunnen, bruk en slikkepott til å dra fyllet utover.

Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping - fra 1 år

Topping: 

Kjør bløtlagte cashewnøtter, kokosolje og blåbær i en kjøkkenmaskin til blandingen er jevn. Spre laget på kaken med en slikkepott. Du kan jevne ut toppingen ved å bruke baksiden av spiseskje og dyppe den i vann. Kaken bør stå kaldt og kan fint fryses.

Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping - fra 1 år

 

Her finner du oppskrift på en helt rå snickerskake. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Bursdag - Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen sier 18. september 2018

[…] 6 måneder Bursdag – Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen Kremet cashewnøttkake med sitron og blåbærtopping – fra 1 år Lun potetsalat med balsamico og […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.