Denne snickerskaken er rå, og det vil si at du kun blander ingrediensene – denne skal ikke stekes. Den er veldig enkel å lage selv om den skal i tre lag. Det eneste du trenger er en god kjøkkenmaskin for kverner nøtter og dadler.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir en kake i rund form på ca 20 cm
Allergener: nøtter, peanøtter
Husk at honning ikke må gis til barn under 12 måneder.
Ingredienser
Base
- 4 dl mandler eller cashewnøtter
- 20 små dadler (200 gram) uten stein
- 3 ss kakao
- 1 ss honning
Mellomlag
- 4 dl cashewnøtter (bløtlegges 2-5 timer)
- 4 ss peanøttsmør
- 4 ss honning
Topplag
- 20 små dadler uten stein
- 1 dl havremelk (eller annen melk du bruker)
- 4 ss peanøttsmør
- 1 klype salt
Pynt: mørk sjokolade og peanøtter
Sånn gjør du
Finn frem en kjøkkenmaskin for å lage basen. Ha i nøtter, dadler, kakao og honning. Kjør til en jevn konsistens. Dekk en bakepapirkledd rundt form (20 cm passer fint) og spre bunnen ut med en slikkepott.
Jeg brukte en blender til å lage mellomlaget. Ha i bløtlagte cashewnøtter, peanøttsmør og honning. Bland godt til en jevn og kremet konsistens og ha over bunnen. Sett kaldt mens du lager det øverste laget.
For å lage det øverste laget har du dadler, havremelk, peanøttsmør og salt i en kjøkkenmaskin og kjører til alt er godt blandet.
Til slutt topper du kaken med grovhakket mørk sjokolade og peanøtter.
Oppbevares kaldt og kan gjerne fryses.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.