Snickerskake er en råkake, det vil si at du kun blander ingrediensene, denne skal ikke stekes. Denne er veldig enkel å lage selv om den skal i tre lag, det eneste du trenger er en foodprosessor, jeg brukte den lille foodprosessordelen som hører til stavmikseren og det gikk helt fint.
Passer fra 1 år. Rund form 20 cm
OBS! Honning fra 1 år (må ikke gis før barnet er 12 måneder)
Snickerskake – råkake som passer fra barnet er 1 år
Base
- 4 dl naturelle nøtter (jeg brukte mandler)
- 20 små dadler (200 gram)
- 3 ss kakao
- 1 ss honning
Mellomlag
- 4 dl cashewnøtter (bløtlegges 2-5 timer)
- 4 ss peanøttsmør
- 4 ss honning
Topplag
- 20 små dadler
- 1 dl havremelk (eller annen melk du bruker)
- 4 ss peanøttsmør
- 1 klype salt
Pynt: mørk sjokolade og peanøtter
Sånn gjør du
Finn frem en kjøkkenmaskin for å lage basen. Ha i nøtter, dadler, kakao og honning. Kjør til en jevn konsistens. Dekk en bakepapirkledd rundt form (20 cm passer fint) og spre bunnen ut med en slikkepott.
Jeg brukte en blender til å lage mellomlaget. Ha i bløtlagte cashewnøtter, peanøttsmør og honning. Bland godt til en jevn og kremet konsistens og ha over bunnen. Sett kaldt mens du lager det øverste laget.
For å lage det øverste laget har du dadler, havremelk, peanøttsmør og salt i en foodprosessor og kjører til alt er godt blandet.
Til slutt topper du kaken med grovhakket mørk sjokolade og peanøtter.
Oppbevares kaldt og kan gjerne fryses.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
