Snickerskake - råkake som passer fra barnet er 1 år

Snickerskake – råkake som passer fra barnet er 1 år

Snickerskake er en råkake, det vil si at du kun blander ingrediensene, denne skal ikke stekes. Denne er veldig enkel å lage selv om den skal i tre lag, det eneste du trenger er en foodprosessor, jeg brukte den lille foodprosessordelen som hører til stavmikseren og det gikk helt fint.

Passer fra 1 år. Rund form 20 cm

OBS! Honning fra 1 år (må ikke gis før barnet er 12 måneder)

Snickerskake – råkake som passer fra barnet er 1 år

Base

 • 4 dl naturelle nøtter (jeg brukte mandler)
 • 20 små dadler (200 gram)
 • 3 ss kakao
 • 1 ss honning

Mellomlag

 • 4 dl cashewnøtter (bløtlegges 2-5 timer)
 • 4 ss peanøttsmør
 • 4 ss honning

Topplag

 • 20 små dadler
 • 1 dl havremelk (eller annen melk du bruker)
 • 4 ss peanøttsmør
 • 1 klype salt

Pynt: mørk sjokolade og peanøtter

Sånn gjør du

Finn frem en kjøkkenmaskin for å lage basen. Ha i nøtter, dadler, kakao og honning. Kjør til en jevn konsistens. Dekk en bakepapirkledd rundt form (20 cm passer fint) og spre bunnen ut med en slikkepott.

Jeg brukte en blender til å lage mellomlaget. Ha i bløtlagte cashewnøtter, peanøttsmør og honning. Bland godt til en jevn og kremet konsistens og ha over bunnen. Sett kaldt mens du lager det øverste laget.

For å lage det øverste laget har du dadler, havremelk, peanøttsmør og salt i en foodprosessor og kjører til alt er godt blandet.

Til slutt topper du kaken med grovhakket mørk sjokolade og peanøtter.

Oppbevares kaldt og kan gjerne fryses.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.