Dette er virkelig verdens beste familielasagne som slår lasagnepakken langt ned i støvlene
Denne lasagnen inneholder melk, og kan derfor serveres fra 10 måneder. Oppskriften gir tre middager til to store og to små, du kan fint fryse og varme opp igjen retten. Her får du oppskrift på lasagne til baby.
Advarsel: om du lager denne lasagnen én gang, vil du aldri gå tilbake til ferdig pakke.

Lasagne til baby! Det er flere fordeler ved å lage lasagne fra bunnen av.
En av dem er at du enkelt kan kontrollere sukker- og saltinnholdet i retten (ferdig lasagne fra pakke inneholder en del sukker og salt).
En annen er at det smake vanvittig mye bedre. Denne retten er helt himmelsk, og hele familien kommer til å elske den.
Jeg spurte på instagram om dere ville ha oppskriften med eller uten vin.
Avstemmingen er så og si uavgjort, så jeg skal gi deg to alternativer til oppskrift.
Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna
Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.
Versjon 1 – ragú med rødvin
Husk at all alkoholen i vinen fordamper når du koker retten og at vinen er med å gi retten en «rund» og deilig smak. Jeg vil allikevel anbefaler deg å kun lage retten med vin etter at barnet er fylt ett år.
Du trenger:
- 1 gul løk/6-8 sjalottløk
- 500 gram kjøtt av stofé, kjøttdeig eller grytekjøtt
- 250 gram god pølse (grøstad, jacobs etc)
- 2 små gulrøtter/1 stor
- 3 dl rødvin
- 3 bokser tomater på boks, gjerne plommetomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl kraft
- 2-3 laurbærblad
- 1 potte frisk basilikum
- 1 ts mineralsalt (salt i mat handler om mengde, les mer om salt til små her).
- pepper
- Lasagneplater
Versjon 2 – ragú uten rødvin
Bruk oppskriften over, men bytt ut:
- Vin med kraft/vann (blir best med kraft) totalt 5 dl kraft/vann
- Ha i 3-4 ss rødvinseddik

Hvit saus
Du trenger:
- 100 gram smør
- 80 gram siktet hvete eller spelt
- 1 liter helmelk
- 100 gram ost (kan sløyfes)
- 1/4 revet muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- pepper
Fremgangsmåte ragú:
Finn frem en stor gryte. Ha i smør og/eller olivenolje. Del opp kjøtt i biter om du bruker grytekjøtt, eller ha i kjøttdeig. La det brunes litt. Kutt pølsene i biter og stek sammen med kjøttet.
Ha i 2 dl vin/kraft over kjøttet når det har fått litt farge.
Grovhakk løken, skrell og hakk gulroten i små biter og ha alt i gryten.
Ha i boksene med hakket tomat.
Rør ut 2 ss tomatpuré i 1 dl vin eller kraft. Ha det i gryten.
Ha i laurbærblad, salt, pepper og resten av væsken.
Ha oppi en potte frisk basilikum. Grovhakk den og ha den i gryta.
Kok opp og la det småputer i to timer.
Om du ønsker kan du la retten stå i Wonderbag 4-5 timer før du skal tilberede lasagnen.
Når kjøttet er mørt og gryten har stått i to timer, kan du finne frem en stavmikser og mose kjøttbitene og pølsene lett, til du får en fin og jevn ragú.

Fremgangsmåte hvit saus/bechamel:
Smelt smøret i en kjele på medium varme. Ha i melet, bruk en visp og rør godt.
Hell over melken og rør godt under oppkoking.
Riv 100 gram ost (gjerne parmesan) og ha det i sausen mens den koker opp.
Riv oppi muskatnøtt, ha i salt og pepper.
La sausen koke noen minutter mens du rører godt innimellom.
Fremgangsmåte – bygge lasagne
Finn frem en stor form eller to mindre former (det blir mye lasagne, husk at du kan fryse rester og ha middager klare i fryseren).
Ha i et lag med tomatsaus og legg over lasagneplater. Ha et nytt lag med ragú, fordel jevn utover. Ha over et lag med hvit saus og fordel jevnt utover. Legg et nytt lag med plater. Fortsett slik til formen nesten er full. Avslutt med ragú og hvit saus og topp med revet ost og mozarella (om du ønsker).

Lasagnen stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. La retten hvile 5-10 minutter før du serverer den.
Servér med en fisk salat til.
Nyt.
Raguen kan også brukes som saus i pasta bolognese.
Her får du oppskrift på nydelig torskeform med pesto
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine

Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna
Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.