Verdens beste hjemmelagde lasagne til baby, passer fra 10 måneder

Verdens beste hjemmelagde lasagne til baby. Kan gis fra 10 måneder.

Dette er virkelig verdens beste familielasagne som slår lasagnepakken langt ned i støvlene

Denne lasagnen inneholder melk, og kan derfor serveres fra 10 måneder. Oppskriften gir tre middager til to store og to små, du kan fint fryse og varme opp igjen retten. Her får du oppskrift på lasagne til baby. 

Advarsel: om du lager denne lasagnen én gang, vil du aldri gå tilbake til ferdig pakke.

lasagne til baby

Lasagne til baby! Det er flere fordeler ved å lage lasagne fra bunnen av.

En av dem er at du enkelt kan kontrollere sukker- og saltinnholdet i retten (ferdig lasagne fra pakke inneholder en del sukker og salt).

En annen er at det smake vanvittig mye bedre. Denne retten er helt himmelsk, og hele familien kommer til å elske den.

Jeg spurte på instagram om dere ville ha oppskriften med eller uten vin.

Avstemmingen er så og si uavgjort, så jeg skal gi deg to alternativer til oppskrift.

Versjon 1 – ragú med rødvin

Husk at all alkoholen i vinen fordamper når du koker retten og at vinen er med å gi retten en “rund” og deilig smak. Jeg vil allikevel anbefaler deg å kun lage retten med vin etter at barnet er fylt ett år.

Du trenger:

  • 1 gul løk/6-8 sjalottløk
  • 500 gram kjøtt av stofé, kjøttdeig eller grytekjøtt
  • 250 gram god pølse (grøstad, jacobs etc)
  • 2 små gulrøtter/1 stor
  • 3 dl rødvin
  • 3 bokser tomater på boks, gjerne plommetomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kraft
  • 2-3 laurbærblad
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 ts mineralsalt (salt i mat handler om mengde, les mer om salt til små her).
  • pepper
  • Lasagneplater

Versjon 2 – ragú uten rødvin

Bruk oppskriften over, men bytt ut:

  • Vin med kraft/vann (blir best med kraft) totalt 5 dl kraft/vann
  • Ha i 3-4 ss rødvinseddik

lasagne til baby

Hvit saus

Du trenger:

  • 100 gram smør
  • 80 gram siktet hvete eller spelt
  • 1 liter helmelk
  • 100 gram ost (kan sløyfes)
  • 1/4 revet muskatnøtt
  • 1/2 ts salt
  • pepper

Fremgangsmåte ragú:

Finn frem en stor gryte. Ha i smør og/eller olivenolje. Del opp kjøtt i biter om du bruker grytekjøtt, eller ha i kjøttdeig. La det brunes litt. Kutt pølsene i biter og stek sammen med kjøttet.

Ha i 2 dl vin/kraft over kjøttet når det har fått litt farge.

Grovhakk løken, skrell og hakk gulroten i små biter og ha alt i gryten.

Ha i boksene med hakket tomat.

Rør ut 2 ss tomatpuré i 1 dl vin eller kraft. Ha det i gryten.

Ha i laurbærblad, salt, pepper og resten av væsken.

Ha oppi en potte frisk basilikum. Grovhakk den og ha den i gryta.

Kok opp og la det småputer i to timer.

Om du ønsker kan du la retten stå i Wonderbag 4-5 timer før du skal tilberede lasagnen.

Når kjøttet er mørt og gryten har stått i to timer, kan du finne frem en stavmikser og mose kjøttbitene og pølsene lett, til du får en fin og jevn ragú.

lasagne til baby

Fremgangsmåte hvit saus/bechamel:

Smelt smøret i en kjele på medium varme. Ha i melet, bruk en visp og rør godt.

Hell over melken og rør godt under oppkoking.

Riv 100 gram ost (gjerne parmesan) og ha det i sausen mens den koker opp.

Riv oppi muskatnøtt, ha i salt og pepper.

La sausen koke noen minutter mens du rører godt innimellom.

Fremgangsmåte – bygge lasagne

Finn frem en stor form eller to mindre former (det blir mye lasagne, husk at du kan fryse rester og ha middager klare i fryseren).

Ha i et lag med tomatsaus og legg over lasagneplater. Ha et nytt lag med ragú, fordel jevn utover. Ha over et lag med hvit saus og fordel jevnt utover. Legg et nytt lag med plater. Fortsett slik til formen nesten er full. Avslutt med ragú og hvit saus og topp med revet ost og mozarella (om du ønsker).

lasagne til baby lasagne til baby lasagne til baby lasagne til baby lasagne til baby lasagne til baby

Lasagnen stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. La retten hvile 5-10 minutter før du serverer den.

Servér med en fisk salat til.

Nyt.

Raguen kan også brukes som saus i pasta bolognese.

 

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.