Frisk påskesmoothie - passer fra 12 måneder
Påskesmoothie - frisk og fristende smoothie for hele familien

Frisk påskesmoothie – passer fra 12 måneder

Denne friske påskesmoothien passer fra 12 måneder. Da kan du starte med litt melk i mat, samt yoghurt og andre syrnede meieriprodukter så lenge den er naturell. De som er tilsatt smak er nemlig også tilsatt søtning i form av sukker eller kunstige søtningsstoffer. Yoghurt søtet med sukker anbefaler vi ikke til de minste fordi det er helt unødvendig og fordi de trenger å venne seg til den syrlige naturell smaken, og yoghurt søtet med kunstig søtning anbefales ikke av myndighetene til barn under 3 år.

Det handler fortsatt om mengde og at ikke melk og meieriprodukter skal ta opp for stor plass i kostholdet for å fortrenge annen jernrik mat.

Oppskrift

Passer fa 12 måneder

Gir 1 glass

Allergener: ingen

Ingredienser

1 dl valgfri melk

1/2 økologisk appelsin (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske sitrusfrukter)

2 never frossen ananas

1/2 banan

1/4 ts gurkemeiepulver

Påskesmoothie - frisk og fristende smoothie for hele familien

Sånn gjør du

Ha melken i blender. Skrell en halv appelsin å ha den i sammen med ananas, banan og gurkemeie. Hvis du ikke vil ha fruktkjøttet fra appelsinen bruker du bare saften.

Har du ikke frossen ananas kan du tilsette 5-6 isbiter.

Bland til alt har en jevn konsistens og server med en gang. Jeg lager alltid dobbel porsjon, og frys ned som pinneis.

Påskesmoothie - frisk og fristende smoothie for hele familien

 

Oppskrift på Bare Bra Barnemats superpopulære mangois finner du her.

 

Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.