Spagetti bolognese med linser eller kjøtt - Dag 2 Barnematutfordringen
Spagetti bolognese med linser eller kjøtt - Dag 2 Barnematutfordringen

Spagetti bolognese med linser eller kjøtt – Dag 2 Barnematutfordringen

Dyrt å lage økologisk middag? I Barnematutfordringen knuser vi myten som sier at økologisk er dyrt. Det trenger ikke være dyrt å spise økologisk kvalitetsmat. Vi viser deg hvordan du kan lage enkel mat til minsten og resten av familien. Bruk mindre penger – lag bedre mat.

Denne passer til hele familien og kan gis fra babyen er 6 måneder. Du kan lage den med kjøtt eller med linser.

Tåler ikke barnet eller noen andre i familien gluten?

Du kan bytte ut spagetti med ris eller squashgetti (da trenger du en maskin som skjærer squash som tynne pastastrimler) og bruke det istedet for spagetti.

Et lite tips hvis du har barn som f,eks ikke spiser løk enda (sånn er det hos oss) Jeg steker løken og moser den med en stavmikser sammen med hakkede tomater før jeg har det tilbake sammen med de andre ingrediensene. Det kan du gjøre med andre ingredienser også, tilpass retten til ditt barn.

Spagetti bolognese

Fra 6 måneder

Til 4 personer (2 store og 2 små)

Kroner 81,50 (102,50 om du vil tilsette 200g kjøttdeig av lam)

Allergener: gluten (bruk eventuelt squashgetti eller glutenfri spagetti)

Du trenger

1 pakke økologisk spagetti (500 gram)

1 økologisk løk (120 gram)

3 fedd økologisk hvitløk

4 stk økologisk sopp

3 økologiske gulrøtter (revet) ca 150 gram

2 ss økologisk tomatpuré

1 boks økologisk hakkede tomater (400 gram)

1 boks økologiske grønne eller røde linser i lake (400 gram) eller kjøttdeig

1 dl økologisk kokosmelk

Krydder

1 ts økologisk oregano

1 ts økologisk basilikum

1 ts økologisk paprikapulver

salt og pepper

Sånn gjør du

Finn frem en kjele til spagetti og kok opp vann.

Hakk løk og hvitløk og stek på medium varme til blank. Skjær sopp i små biter og ha i sammen med løken.

Når vannet til spagettien koker: Ha i spagetti og kok etter anvisning på pakken (ca 6-8 minutter)

Tilbake til stekepanna: Rasp gulrot og ha i. La alt steke noen minutter før du har i tomatpure, kokosmelk, hakkede tomater og linser.

Ha så i krydderet og rør rundt. La alt småputre i 10 minutter.

Klikk her for å bli med i Barnematutfordringen.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!