Surdeigsbrød med bokhvete og gresskarkjerner, naturlig rikt på jern

Å bake med surdeig er enklere enn du tror.
Du må bare ta tide til hjelp. For utenom tiden, er det som å bake et «vanlig» brød.
Alt du trenger for å komme i gang er en surdeigsstarter.
Du kan enkelt lage din egen ved å følge denne oppskriften.
Til to brød trenger du
Velg fortrinnsvis økologiske ingredienser til de små.
- 300 gram malt bokhvete
- 400 gram siktet spelt
- 100 gram havregryn
- 50 gram gresskarkjerner
- 7 dl vann
- 2-3 ss surdeigsstarter
Sånn går du frem
Morgen dag 1:
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og mat den med 1 dl mel og 0,5-1 dl vann. Er surdeigsstarteren din nymatet og boblende glad, kan du hoppe over dette steget. La starteren stå under tett dette til kvelden.
Din egen surdeigsstarter kan du lære å lage her!
Kveld dag 1:
Ha 2-3 ss surdeigsstarer i en bakebolle. Rør den ut i 7 dl vann. Ha i gryn, frø og bokhvete og rør godt. Ha i siktet spelt til deigen er ganske tykk, men fremdeles litt klissete. Den trenger ikke bli helt fast som en klassisk bolledeig.
Ha tett dekke over deigen og la den stå på benken til neste morgen.
Morgen dag 2:
Ha bakepapir i to former eller smør formene godt med olje eller smør. Hell over brøddeigen, som nå har blitt mer flytende siden i går. Etterhev brødene i et par timer eller stek med en gang.
Sett stekovnen på 200 grader. Stek brødene nederst i ovnen i ca 1 time.
La brødene avkjøles på rise før du skjærer i dem.
Om du ikke ønsker hard skorpe, kan du pakke inn brødene i kjøkkenhåndklær når de er litt avkjølt, og de de avkjøles inni håndkle på rist.
Server med smør og egg. Nydelig.
Lagringstips

Skjær brødene i skiver og frys ned, slik at du enkelt kan ta opp en og en skive etter behov.
Usikker på hvordan du skal holde liv i surdeigsstarteren din? Da finner du tips til stell og pleie her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
