Yoghurt er veldig enkelt å lage selv, rimeligere er det også. Passer til frokost, lunsj og kan brukes i smoothie eller bakst. Her spiser vi yoghurten med avocadobiter, blåbær, banan og kanel, det er kjempepopulært! Yoghurt inneholder levende bakterier som hjelper tarmen din å holde seg frisk.
Yoghurt naturell
Du trenger
- 3 liter økologisk helmelk (eller 2 liter som i videoen)
- 6 ss økologisk yoghurt naturell (eventuelt 4 ss på 2 liter melk)
Hell melken i en kjele og varm opp på svak varme til melken viser 38-40 grader. Rør i yoghurten og sett på lokket. Sett yoghurten i Wonderbag over natten eller pakk den godt inn i et håndkle/pledd å la den stå på kjøkkenbenken til dagen etter, ca 12 timer.
Du kan sette kjelen i kjøleskapet eller ha yoghurten tilbake i melkekartongen. Bare husk å merke kartongen med hva det er og dato. Du kan også helle den på glasskrukker. Yoghurten er holdbar ca 3-4 uker i kjøleskap.
Syrnede meieriprodukter kan gis fra babyen din er 10 måneder, les mer om hvilke matvarer du bør begrense her.
Hjemmelaget yoghurt
Se hvor enkelt det er å lage hjemmelaget yoghurt? Har du prøvd? Oppskriften finner du her :)https://www.barebrabarnemat.no/yoghurt/
Gepostet von Bare Bra Barnemat am Freitag, 29. Juni 2018
Jordbæryoghurt
Du trenger
- 1 pakke frosne jordbær
- 3-4 dl hjemmelaget naturell yoghurt
Ha en pakke frosne jordbær sammen med yoghurten og miks med en stavmikser.

Her ser du hvordan du kan lage supersunne smoothieblandinger
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på instagram her.