Se hvordan du kan lage supersunne smoothieblandinger selv
smoothie

Se hvordan du kan lage supersunne smoothieblandinger selv

Lær å lage supersunne smoothieblandinger selv

Smoothie er en veldig enkel måte å få i barna mer grønnsaker. Fordelen med å lage smoothiene selv er at du kan velge gode råvarer. Grønnsaker, frukt og gode fettkilder er vittig for å få en godt sammensatt smoothie. Smoothieposene og andre smoothier du finner i butikkene inneholder ofte mye frukt og er ganske søte. Lager du smoothien selv har du full kontroll over hvilke råvarer barnet ditt får i seg.

smoothie

Denne smoothien passe for barn over ett år (pga spinat). Lager du smoothien uten spinat kan du fint gi den til mindre barn.

Til fire hjemmelagde smoothieblandinger trenger du 

  • 2 avokado
  • 2 bananer
  • 4 never spinat
  • 1 ananas
  • 2 sitroner

smoothie

Juice til hele familien

Vil du få i barna mer grønnsaker?

Få en GRATIS smakebit på juiceboken!

Vi vet hvor vanskelig det kan være å få i barna nok grønnsaker. Her får du en sniktitt på hvordan du enkelt kan få i barna mer grønnsaker. 

Fremgangsmåte: 

Finn frem fire poser eller bokser.

Ananas:

Kutt av topp og bunn på ananasen og skjær vekk skallet. Del ananasen i fire og skjær vekk stilken. Del ananasbitene i mindre biter og ta 1/4 ananas i hver pose.

Avokado: 

Del avokadoene i to på langs. Fjern steinen. Bruk gjerne en kniv og kakk med i steinen og dra steinen ut med kniven. Pass på fingrene. Lag ruter i avokadoen med en kniv og bruk en teskje til å grave ut fruktkjøttet. 1/2 avokado per pose.

Spinat:

Bruk ferdig vasket babyleaf-spinat. Ta en eller to neve spinat per pose. Dette er litt smak og behag, men spinaten er rik på jern, kalsium, c-vitamin og mange andre gode mikronæringsstoffer.

Obs! Spinat bør ikke gis til barn under ett år.

Banan:

Bruk gjerne brune bananer som er på hell. Skrell bananene og kutt de i passelige biter.

Sitron: 

Del sitronene i to og skjær vekk skallet. Ha 1/2 sitron i hver pose. Husk å fjerne steinene.

Frys ned i poser eller bokser.

smoothie

Skriv gjerne hva posene inneholder og datoene for nedfrysing. Posene er holdbare i fryser i ca 3 måneder.

Lage smoothie: 

Ta opp en pose og la den tine litt.

Ha innholdet i en blender og tilsette 3 dl vann og 2 ts linfrøolje, kokosolje eller mct olje.

smoothie

Ønsker du tips til flere smoothier finner du flere her:

Grønn monstersmoothie

Daidalos’ slimsmoothie

Lyserosa supersmoothie

Om forfatteren Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

følg meg på:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.