Husk at morsmelk og/eller morsmelkerstatning skal være hovedføde til babyen din hele det første året. For barn som fullammes er det ingen grunn til å starte med annen mat før barnet har fylt 6 måneder (Helsedirektoratet, 2017). Fast føde skal tidligst innføres ved 4 måneder, men alt fra 4 – 7 måneder er helt normalt tidspunkt å starte med fast føde.
Denne lagde jeg i barnehagen her om dagen og det var en kjempe hit! Gryta tar ikke lang tid å lage men blir bedre jo lenger den får stå og godgjøre seg. Du kan gjøre klart alt om morgenen og la den stå i Wonderbag (20% med rabattkode «barnemat» – spons) eller annen slowcooker i 7-8 timer.
En enkel og barnevennlig middag for hele familien.

Tidsbruk:
- Kutting og forberedning: ca 15 minutter
- Koking, eller trekking som det heter: 2 timer
Du trenger:
- 500 gram kjøttdeig – jeg brukte økologisk kjøttdeig av storfe.
- 1 stor løk
- 1 rød paprika
- 2 bokser tomatbønner
- 2 bokser hakkete tomater
- 1-2 dryss chilipulver
- 1-2 dl kraft (ikke buljong)
- 1 liten t-skje tørket eller fersk timian
Lag gjerne dobbel porsjon så er du sikker på at det rekker til hele familien.
Slik gjør du:
Kutt løk og paprika i små biter.
Stek løken sammen med kjøttdeigen.
Ha den stekte kjøttdeigen og løken i en gryte.
Tilsett kuttet paprika (strimler eller biter), tomatbønner, hakkete tomater og kraft.
Tilsett chilipulver etter ønske og timian.
Kok opp og la det småputre i noen minutter før du skrur ned varmen og setter kjelen i Wonderbagen. Du kan fint koke opp på stekeovnen og la gryta stå og småputre/trekke på svak i alt fra 20 minutter til 2 timer.

Middagstid!
Hvordan bør jeg servere denne til babyen min?
Det babyen din skal spise tar du av og moser med stavmikser. Hvis babyen din har begynt å få litt grovere konsistens trenger du ikke mose med stavmikser, kanskje en gaffel holder.
Driver du med barnestyrt mattilvenning (BLW) kan babyen fint prøve å spise noe av denne selv.
Bruk mer chili før du serverer til resten av familien, og tilsett en klatt rømme eller creme fraiche om du har.
Synes du det mangler tilbehør kan du lage en blandet salat og steke noen hvitløksbrød. Nam!
Vel bekomme!
Lagringstips:
Vi anbefaler å lagre maten på glass. Du kan bruke gamle syltetøy eller tomatpureglass, men ikke fyll helt opp. Da er du sikker på at ikke glassene sprekker i fryseren og du unngår at maten kommer i kontakt med lokket.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
