Bare Bra Barnemat chili con carne - passer fra 6 måneder

Bare Bra Barnemat chili con carne – passer fra 6 måneder

Denne chili con carnen lagde jeg da jeg (Stine) jobbet som kostholdsansvarlig i en barnehage. Den var populær blant barna og har fortsatt å være en hit blant medlemmene i Barnematfabrikken.

Gryta tar ikke lang tid å lage men blir bedre jo lenger den får stå og godgjøre seg. Du kan gjøre klart alt om morgenen og la den stå i en wonderbag gjennom dagen, hvis du har det. Wonderbag er en slow-cooker som ikke bruker strøm og den kan du kjøpe hos naturligliv.no.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir nok til 2 voksne og 2 barn

Allergener: ingen

Ingredienser

 • 1 stor gul løk
 • 1 rød paprika
 • 500 gram kjøttdeig eller ferdig kokte kidneybønner hvis du vil lage den vegetar
 • 2 bokser tomatbønner
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1-2 dryss chilipulver
 • 1-2 dl kraft
 • 1 liten ts tørket eller fersk timian
 • Eventuelt ris til servering

Slik gjør du

Bruk gjerne en jerngryte.

Kutt løk og paprika i små biter, og stekk løken sammen med kjøttdeigen.

Tilsett kuttet paprika i strimler eller biter, tomatbønner, hakkede tomater og kraft.

Tilsett chilipulver etter ønske og timian.

Kok opp og la det småputre i noen minutter før du skrur ned varmen og setter kjelen i Wonderbagen frem til servering. Den holder godt på varmen. Du kan fint koke opp på stekeovnen og la gryta stå og småputre/trekke på svak i alt fra 20 minutter til 2 timer.

Hvordan bør jeg servere denne til babyen min?

Det babyen din skal spise tar du av og moser med stavmikser. Hvis babyen din har begynt å få litt grovere konsistens trenger du ikke mose med stavmikser, kanskje en gaffel holder.

Dersom dere praktiserer plukkemat fra start / BLW kan babyen fint prøve å spise noe av denne selv. Det er ganske små biter i gryten så dette fungerer nok best fra ca 9 mnd.

Server gjerne med en klatt rømme eller creme fraiche på toppen.

Lagringstips hvis du har rester

Vi anbefaler å lagre maten på glass. Du kan bruke gamle syltetøy eller tomatpurèglass, men ikke fyll helt opp. Da er du sikker på at ikke glassene sprekker i fryseren og du unngår at maten kommer i kontakt med lokket.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

About the Author Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Leave a Comment:

9 comments
Hjemmelaget barnemat på tur - 10 tips til hvordan du enkelt løser det. says 27. March 2017

[…] Lurer du på hva skal lage opp å ha i glasset? Sjekk ut denne deilige tomatbaserte gryta eller en barnevennlig chili con carne. […]

Reply
Trude says 1. August 2017

Kan man bruke vann hvis man ikke har kraft?

Reply
Lammecurry - en skikkelig god påskemiddag til hele familien says 24. March 2018

[…] Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats chili con carne […]

Reply
Christine says 13. March 2021

Hei 🙂 hvorfor kan man ikke bruke buljong?

Reply
christine says 14. June 2021

hei, hvordan kraft bruker du her? jeg er så dårlig på å lage / sette sammen smaker osv så klarer ikke se hva jeg bør bruke. hehe

Reply
  Stine Pedersen Svarthe says 20. June 2021

  Hei, du kan unngå å bruke kraft i denne, det gjør jeg som regel, hvis ikke bruker vi grønnsaksbuljong. Har også brukt hjemmelaget kyllingkraft.

  Reply
  Stine Pedersen Svarthe says 5. July 2021

  Hei:) Noen ganger bruker jeg hjemmelaget, andre ganger har jeg droppet det om jeg ikke har funnet et godt alternativ på butikken:) Du må ikke bruke kraft i denne, det er gode smaker fra før av når alt får stå og godgjøre seg:)

  Reply
Anne says 13. September 2022

Skal det virkelig være tomatbønner i chili con carne? Altså de bønnene med tomatsaus med sukker og salt osv. i?

Reply
  Thea i Bare Bra Barnemat says 14. September 2022

  Hei Anne! I denne oppskriften har vi brukt tomatbønner ja, men hvis du vil bytte de ut med noe annet er det naturligvis bare å gjøre det 😀 Kidneybønner er et godt alternativ og det bruker jeg ofte selv også. Skal skrive det inn som et tips i oppskriften. Håper det smaker! Hilsen Thea BBB

  Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.