Dette er en suppe som er utrolig kjapp å forberede, og trenger å koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre. Gjør du det klart om morgenen kan gryta også stå 7-8 timer i Wonderbag eller annen slowcooker – eller saktekoker som jeg liker å kalle det.
I tillegg er dette en middag som passer for alle, store som små – vinn vinn.

Passer fra:
6 måneder (sjekk gjerne om babyen tåler løk på forhånd, men det går som regel bra)
Tidsbruk:
- Kutting og forbereding: ca 10-15minutter
- Koking, eller trekking som det heter: 15-20 minutter
Du trenger:
- 1 blomkål
- 1 brokkoli
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 bokser kokosmelk (500 ml totalt)
- 2-3 dl kraft eller vann (ikke buljong)
- 1/4 muskatnøtt
- salt og pepper etter smak (du kan salte mer til dere voksne når du har tatt av den porsjonen babyen din skal ha)
- litt sitronsaft
Jeg bruker økologiske grønnsaker så langt det lar seg gjøre. Bra for deg, bra for bonden og planeten vår.
Slik gjør du:
Grovhakk løk og hvitløk og stek de blanke på medium varme i en kjele med ekte smør i.
Er du bekymret over saltinnhold i smøret, kan du lese mer om dette her.
Del blomkålen i to, kutt vekk stilken, bruk hendene og del blomkålen i buketter.
Del brokkoli i to, bruk hendene til å dele stilkene.
Ha i kokosmelk og vann/kraft og kok opp.
La den koke på svak varme i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
Bruker du wonderbag eller saktekoker, lar du bare suppa stå i 7-8 timer (til du kommer hjem fra jobb).
Mos til deilig kremet konsistens, smak til med salt, pepper og muskat og skvis litt sitronsaft over.
Tips: ekstra digg med litt sprøstekt bacon til (til oss voksne da)
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
