Kikertboller er perfekt mat for den lille å øve på å spise selv, og disse kan du gi når du har kommet i gang med fast føde. Barn trenger å smake samme maten flere ganger så husk at dersom barnet ikke aksepterer maten første gangen, prøv igjen!
Disse kan brukes som tilbehør eller som et måltid i seg selv med ovnsbakte poteter og en salat til. Hos oss har vi en som ikke spiser egg så disse har jeg laget helt uten, men du kan gjerne tilsette to egg i oppskriften om du ønsker.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd
Gir 5-6 boller
Allergener: ingen
Ingredienser
1 boks ferdig kokte kikerter
1 liten løk
1 neve krutonger eller en halv skive brød
2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
2 ss fiberhusk
1/2 ts paprikapulver
1 neve frisk koriander
Bruk gjerne mer krydder, spisskummen er for eksempel også godt i disse.
Slik gjør du
Skyll kikertene og ha de i en kjøkkenmaskin. Skrell og kutt løken i fire og ha den og resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Kjør til du får en jevn konsistens.
Bruk en skje og form til små boller som du steker på medium varme i litt olje eller smør.
Tips til tilbehør
- Ovnbakte poteter – kutt i båter, hell over olje og stek i ovnen. Krydre med salt og pepper etterpå sånn at du enkelt kan unngå salt til de minste.
- Squash, rødløk og grønn paprika kuttes og stekes i olje og eventuelt litt tamari eller soyasaus (dropp dette til de minste)
Her får du oppskrift på jernrik lynpizza.
Rødbetburger med ovnsbakte poteter passer fra 1 år, oppskriften får du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.