Kikertboller som passer de minste - kan gis fra 6 måneder

Kikertboller – passer fra 6 måneder

Kikertboller er perfekt mat for den lille å øve på å spise selv, og disse kan du gi når du har kommet i gang med fast føde. Barn trenger å smake samme maten flere ganger så husk at dersom barnet ikke aksepterer maten første gangen, prøv igjen!

Disse kan brukes som tilbehør eller som et måltid i seg selv med ovnsbakte poteter og en salat til. Hos oss har vi en som ikke spiser egg så disse har jeg laget helt uten, men du kan gjerne tilsette to egg i oppskriften om du ønsker.

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir 5-6 boller

Allergener: ingen

Ingredienser

1 boks ferdig kokte kikerter

1 liten løk

1 neve krutonger eller en halv skive brød

2 ss næringsgjær (kan sløyfes)

2 ss fiberhusk

1/2 ts paprikapulver

1 neve frisk koriander

Bruk gjerne mer krydder, spisskummen er for eksempel også godt i disse.

Slik gjør du

Skyll kikertene og ha de i en kjøkkenmaskin. Skrell og kutt løken i fire og ha den og resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Kjør til du får en jevn konsistens.

Bruk en skje og form til små boller som du steker på medium varme i litt olje eller smør.

Tips til tilbehør

  • Ovnbakte poteter – kutt i båter, hell over olje og stek i ovnen. Krydre med salt og pepper etterpå sånn at du enkelt kan unngå salt til de minste.
  • Squash, rødløk og grønn paprika kuttes og stekes i olje og eventuelt litt tamari eller soyasaus (dropp dette til de minste)

Kikertboller som passer de minste - kan gis fra 6 måneder

Her får du oppskrift på jernrik lynpizza.

Rødbetburger med ovnsbakte poteter passer fra 1 år, oppskriften får du her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.