Grøt full av næring - Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Grøt full av næring – Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Denne grøten elsker Krisander og den er skikkelig næringsrik. Jeg veksler mellom å bruke havregryn og havremel. Det beste er å bløtlegge grøten med 1 ts fytaserikt mel for da bidrar dette med å bryte ned fytinsyren i havren. Resultatet er at mineraler som jern tas lettere opp. Grøten bli altså mer jernrik, fantastisk!

Husk C vitamin

Du bør forsøke, hvertfall som hovedregel og alltid tilsette en c vitaminrik frukt eller bær i grøten, det øker opptaket av ikke-hemjern som finnes i korn. Usikker på om barnet ditt får i seg nok jern? Les mer her.

Nøtter i grøt

Paranøtter er en skikkelig selenbombe, som er viktig for utviklingen. Du kan variere med andre nøtter også, mandler er en god kalsiumkilde for barn som ikke får kumelk. Anbefalingen er å unngå hele nøtter til barn, men det betyr at vi kan male de og gi de til barn, også de minste. Les mer om nøtter til barn her.

Oppskrift på Favorittgrøten til Krisander

Passer fra 6 måneder

Bruk økologiske ingredienser, de minste er spesielt sårbare for å få i seg for mye sprøytemiddelrester.

1 1/2 dl havregryn eller havremel

1 ts fytaserikt mel (f eks spelt, bygg, rug, emmer)

2 dl vann (1 dl vann om du bruker havremel)

1 dl kokosmelk (du kan også bruke morsmelk eller mme)

1 dryss ceylonkanel

1 ts malte paranøtter (eller mandler, hasselnøtter)

Topping:

1/4 banan

2 jordbær (moses med en gaffel)

Grøt full av næring - Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Ha vann, havremel/gryn og det andre fytaserike melet i en kjele. Bløtlegg dette i minimum en time og gjerne over natten på kjøkkenbenken. Kok så opp mens du tilsetter kokosmelk og ceylonkanel. Blir grøten for tykk kan du tilsette mer væske, vann eller kokosmelk.

Når grøten er ferdig rører du inn en teskje nøttemel. Du kan kverne opp nøtter og ha i en krukke på benken så har du klart til å berike med i grøt eller når du lager brød.

Kutt banan i biter eller mos med en gaffel. Jeg bruker økologiske frosne bær, tar opp og tiner før jeg moser de med en gaffel og har over grøten. Jordbær er spesielt rik på c vitamin som bidrar til å gjøre måltidet mer jernrikt.

Legg gjerne igjen en kommentar og del favorittgrøten din du også 🙂

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

12 kommentarer
Marte sier 16. april 2021

Hvor kjøper du frosne økologiske bær (eller har du selv fryst dem)? Lurt å ha det liggende 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 3. mai 2021

    Hei:) Jeg kjøper på rema, de har økologiske frosne bær fra kolonihagen:)

    Svare
Aria sier 7. mai 2021

Hvor får du tak i økologiske jordbær?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 15. mai 2021

    Hei, her bruker vi økologiske frosne. Det anbefales å koke de i 1 minutt før du gir de (gjelder kun frosne utenlandske)

    Svare
Anja Elin sier 17. oktober 2021

Hei, hvordan bløtlegger man havremel? Og må man bløtlegge det? Og kan man fryse ned denne grøten?
Mvh Anja Elin 🙂

Svare
    Thea Falck sier 8. januar 2022

    Hei! Beklager sent svar på denne. Du blander rett og slett havremel og vann. Akkurat hvor mye er ikke så nøye, men du kan bruke en del havremel og en del vann. Når du skal koke opp må du tilsette 1 ny dl vann for å ha noe å koke med ettersom melet trekker til seg vannet. Du kan fryse ned grøt, men vi anbefaler det ikke ettersom det blir en litt merkelig konsistens på det. Hilsen Thea BBB

    Svare
Ina sier 6. januar 2022

Tenkte å prøve denne🤩 Er det 1 1/2 dl havremel/gryn?

Svare
    Thea Falck sier 8. januar 2022

    Hei Ina, ja det stemmer – jeg har oppdatert oppskriften nå. Takk for spørsmålet. Hilsen Thea BBB

    Svare
Joakim sier 13. februar 2022

Hei.
Om kokkosmelk byttes med morsmelk, skal da denne kokes som du skriver i beskrivelsen.

Svare
    Thea Falck sier 14. februar 2022

    Hei! Takk for spørsmålet. Nei, da koker du grøten tykk på vann, og sper så med morsmelk rett før servering. Morsmelk bør ikke kokes, for da mister den de levende nræingsstoffene. Hilsen Thea BBB

    Svare
Joakim sier 17. februar 2022

Hei. Ser at man kan benytte morsmelk. Blandes da denne inn etter at grøten er ferdig? Ser at om man benytter kokkosmelk skal denne timsettes mens det koker opp.

Svare
    Joakim sier 17. februar 2022

    Oy, her ble det komentert på nytt. Takk for svar på forige komentar.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.