Grøt full av næring - Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Grøt full av næring – Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Denne grøten elsker Krisander og den er skikkelig næringsrik. Jeg veksler mellom å bruke havregryn og havremel. Det beste er å bruke havremel fordi melet ikke er varmebehandlet sånn som havregryn. Når du bløtlegger korn brytes antinæringsstoffene ned og mineraler som jern tas lettere opp. Grøten bli altså mer jernrik, fantastisk! Fungerer det ikke dette like bra med havregryn som med mel? Det er omdiskutert hvor mye hensikt det har og bløtlegge havregryn som allerede er varmebehandlet, men vi vil allikevel anbefale deg og bløtlegge som hovedregel, og spesielt til de minste.

Husk C vitamin

Du bør forsøke, hvertfall som hovedregel og alltid tilsette en c vitaminrik frukt eller bær i grøten, det øker opptaket av ikke-hemjern som finnes i korn. Usikker på om barnet ditt får i seg nok jern? Les mer her.

Nøtter i grøt

Paranøtter er en skikkelig selenbombe, som er viktig for utviklingen. Du kan variere med andre nøtter også, mandler er en god kalsiumkilde for barn som ikke får kumelk. Anbefalingen er å unngå hele nøtter til barn, men det betyr at vi kan male de og gi de til barn, også de minste. Les mer om nøtter til barn her.

Oppskrift på Favorittgrøten til Krisander

Bruk økologiske ingredienser, de minste er spesielt sårbare for å få i seg for mye sprøytemiddelrester.

1 1/2 havregryn eller mel

2 dl vann (1 dl vann om du bruker havremel)

1 dl kokosmelk (du kan også bruke morsmelk eller mme)

1 dryss ceylonkanel

1 ts malte paranøtter (eller mandler, hasselnøtter)

Topping:

1/4 banan

2 jordbær (moses med en gaffel)

Grøt full av næring - Favorittengrøten til Krisander 7 måneder

Ha vann og havremel/gryn i en kjele. Bløtlegg havregryn/havremel i minimum en time og gjerne over natten på benken. Kok så opp mens du tilsetter kokosmelk og ceylonkanel. Blir grøten for tykk kan du tilsette mer væske, vann eller kokosmelk.

Når grøten er ferdig rører du inn en teskje nøttemel. Du kan kverne opp nøtter og ha i en krukke på benken så har du klart til å berike med i grøt eller når du lager brød.

Kutt banan i biter eller mos med en gaffel. Jeg bruker økologiske frosne bær, tar opp og tiner før jeg moser de med en gaffel og har over grøten. Jordbær er spesielt rik på c vitamin som bidrar til å gjøre måltidet mer jernrikt.

Legg gjerne igjen en kommentar og del favorittgrøten din du også:)

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Marte sier 16. april 2021

Hvor kjøper du frosne økologiske bær (eller har du selv fryst dem)? Lurt å ha det liggende 🙂

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 3. mai 2021

  Hei:) Jeg kjøper på rema, de har økologiske frosne bær fra kolonihagen:)

  Svare
Aria sier 7. mai 2021

Hvor får du tak i økologiske jordbær?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 15. mai 2021

  Hei, her bruker vi økologiske frosne. Det anbefales å koke de i 1 minutt før du gir de (gjelder kun frosne utenlandske)

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!