Helt rå brownies

Helt rå brownies

Disse helt rå browniesene er supergode og proppet med vitaminer og mineraler for små kropper. Server de til bursdag eller lag de til helgen. Disse holder seg lenge men kan også fryses, så har du alltid en sunnere kake i bakhånd.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir 1 liten kake

Allergener: nøtter

Ingredienser

 • 150 gram valnøtter
 • 100 gram mandler
 • 30 gram kakao
 • 20 små myke dadler uten stein
 • 2 ss lønnesirup
 • 2 ss olivenolje
 • 1/2 ts salt

Dropper du lønnesirupen kan helt rå brownies også gis til barn under 1 år, da passer konsistensen best fra 8 måneder og oppover siden de er granske seige.

Slik gjør du

Finn frem en kjøkkenmaskin som du vet klarer å male nøtter til smør. Ha valnøtter og mandler i og kjør til det blir fint mel, deretter litt lenger men stopp før det slipper for mye væske. Ta ut nøtteblandingen.

Kjør dadler til daddelpuré. Noen kjøkkenmaskiner klarer fint å kjøre nøtter og dadler sammen, men er du usikker gjør som over.

Ha alt tilbake i beholderen og tilsett kakao, sirup, olivenolje og en klype salt. 

Finn frem et bakepapir og bruk en slikkepott til å forme en firkant. Sett kaldt.

Du kan også steke denne i ca 8 minutter på 175 grader varmluft om du ønsker, smaker nydelig både rå og stekt.

 

Oppskrift på ostekake med lime finner du her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Andy sier 6. desember 2018

Kan man bytte ut valnøttene og bare bruke mandler?

Svare
Christine sier 20. juli 2019

Hei
Lagde helt rå brownies. I den ene dadelen når jeg skulle fjerne steinen var det et svart pulver som poppet litt og litt av det fløy opp i luften. Kastet selvfølgelig den dadelen, men er dette farlig?
Takk for svar

Svare
Marie sier 8. september 2021

Hei. Kan ikke barn under 12 mnd få i seg lønnesirup? Forsøkte å lete, men ser ingen steder at det gjelder dette. Jeg gir babyen min hjemmelaget Ketchup med lønnesirup jevnlig 🙈

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei Marie. Dette skjønner jeg at er forvirrende. Anbefalingen sier at små barn ikke skal ha så mye sukker i kostholdet Hos oss har vi derfor forsøkt å finne en «regel» som er enkel å forholde seg til, og sagt at vi ikke anbefaler bruk av søtning (noen som helst type) til barn under 1 år. Det er ikke farlig om barn spiser noe med sukker eller annen søtning før dette, men det er bare for å forenkle det hele. Unntaket av at barn under 1 år ikke skal ha honning, og at barn under 3 år ikke skal ha kunstig søtning.

  Å gi barn fermentert ketchup med lønnesirup går altså helt fint 🙂

  Hilsen Thea BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.