Hjemmelaget scones er et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.
Når du lar denne godgjøre seg litt før du steker de vil melkesyren og de gode bakteriene i kefiren gjøre at fytinsyren i kornet brytes ned, og at næringsstoffene i kornet blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse er også naturlig rikt på jern som er spesielt viktig for de minste barna.



Hjemmelaget scones
Passer fra 10 måneder
Gir ca 12 stk
- 4 dl speltmel
- 4 dl hirseflak
- 4 dl kefir
- 1 raspet gulrot
- 100 gram smør
- 1 ss bakepulver
Bland sammen speltmel, hirseflak og kefir og la stå og godgjøre seg litt. Du kan la de stå 4 – 6 timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, eller over natten i kjøleskap hvis du har mulighet. Når det står på kjøkkenbenken vil deigen blir litt syrligere enn hvis du oppbevarer det i kjøleskap ettersom den lave temperaturen vil senke farten på fermenteringsprosessen. Smelt deretter smør og rasp gulrot. Bland alle ingrediensene sammen.
Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
