Hjemmelaget scones av spelt og hirse - passer fra 10 måneder

Næringsrike scones – passer fra 10 måneder

Hjemmelaget scones er et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.

Når du lar denne godgjøre seg litt før du steker de vil melkesyren og de gode bakteriene i kefiren gjøre at fytinsyren i kornet brytes ned, og at næringsstoffene i kornet blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse er også naturlig rikt på jern som er spesielt viktig for de minste barna.

Hjemmelaget scones

Passer fra 10 måneder

Gir ca 12 stk

  • 4 dl speltmel
  • 4 dl hirseflak
  • 4 dl kefir
  • 1 raspet gulrot
  • 100 gram smør
  • 1 ss bakepulver

Bland sammen speltmel, hirseflak og kefir og la stå og godgjøre seg litt. Du kan la de stå 4 – 6 timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, eller over natten i kjøleskap hvis du har mulighet. Når det står på kjøkkenbenken vil deigen blir litt syrligere enn hvis du oppbevarer det i kjøleskap ettersom den lave temperaturen vil senke farten på fermenteringsprosessen. Smelt deretter smør og rasp gulrot. Bland alle ingrediensene sammen.

Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

14 kommentarer
Maja sier 8. mai 2017

Jeg setter så utrolig stor pris på at det ikke bare står oppskrift, men at det også står litt informasjon om næringsstoffene. Her kan man lære noe nytt hele veien! Takk 🙂
Disse var gode, men klumpet seg litt for Mini så hun satte litt i halsen. Det gikk helt fint og hun ordnet opp i det selv ved å hoste, men betyr konsistensen at jeg har stekt dem litt for lite?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. mai 2017

    Hei Maja! Ble de litt bløte? Prøv å steke litt lenger hvis du vil ha de litt hardere i konsistensen 🙂 Klem fra Stine

    Svare
Marianne sier 18. august 2018

Hei 🙂 denne oppskriften ser så spennende ut og har så lyst til å prøve denne til min datter på Snart 11 mnd,. Men er det mulig å bytte ut kefir med noe annet som ikke inneholder melk? Hun Tåler ikke melkeprotein så da vil de jo dessverre ikke gå :-/

Svare
Marianne sier 20. august 2018

Nei det har jeg ikke, var usikker på om det ville ha samme effekt som kefir? men da skal jeg ta å prøve det?

Svare
Pamela sier 3. november 2018

Når sånn ca. tilsetter man bakepulveret? 🙂

Svare
Ragnhild sier 19. februar 2019

Egner disse seg i matboksen?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 27. mars 2019

    Absolutt 🙂 Veldig fine som nistemuffins 🙂

    Svare
Siv sier 13. august 2020

Tilsatte litt hasselnøtter og små biter av aprikos til disse og må si at det var noe av det bedre jeg har spist på lenge! Spørs om det blir noen igjen til ungene🤣👍👍 tusen takk for denne og alle de andre flotte oppskriftene❤️

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 15. august 2020

    Takk for hyggelig tilbakemelding Siv 🙂 Og supert tips med nøtter og aprikos, det kan jeg tenke meg tok denne til et nytt nivå:)

    Svare
hildegunn sier 13. august 2021

Kan man bytte ut kefir med for eks creme fraiche?

Svare
Hege sier 8. januar 2022

Skal man bruke fint eller grovt speltmel?

Svare
    Thea Falck sier 9. januar 2022

    Hei! Du kan velge selv – jeg bruker ofte sammalt (altså der hele kornet er brukt), men som er finmalt. Fra Holli Mølle eller Manna. Hilsen Thea BBB

    Svare
Katrine sier 16. mars 2022

Når jeg prøver å bløtlegge 4dl hirseflak og 4 dl speltmel med kun 4 dl kefir blir ikke alt det tørre fuktet…føler det er for lite væske for å bløtlegge såpass mye mel..Er det slik det skal være?

Svare
    Thea Falck sier 21. mars 2022

    Hei Katrine – du må vende det sammen – så dekker kefiren både hirseflak og mel. Alt kornet trenger ikke å ligge under kefir, men bli en løs deig som er i kontakt med kefiren når du vender det sammen 🙂 Håper det smaker. Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.