Hjemmelaget scones er et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.
Når du lar denne godgjøre seg litt før du steker de, vil melkesyren og de gode bakteriene i kefiren gjøre at fytinsyren i kornet brytes ned, og at næringsstoffene i kornet blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse er også naturlig rikt på jern som er spesielt viktig for de minste barna.



Oppskrift
Passer fra 10 mnd
Gir 12 stk
Allergener: melk, gluten
Ingredienser
- 4 dl finmalt speltmel
- 4 dl hirseflak eller havregryn
- 4 dl kefir
- 1 raspet gulrot
- 100 gram smør
- 1 ss bakepulver
Bland sammen speltmel, hirseflak og kefir og la stå og godgjøre seg noen timer. Du kan la de stå 4 – 6 timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, eller over natten i kjøleskap hvis du har mulighet. Når det står på kjøkkenbenken vil deigen blir litt syrligere enn hvis du oppbevarer det i kjøleskap ettersom den lave temperaturen vil senke farten på fermenteringsprosessen. Smelt deretter smør og rasp gulrot. Bland alle ingrediensene sammen.
Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.