Scones med kefir

Scones med kefir – passer fra 10 måneder

Hjemmelaget scones er et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.

Når du lar denne godgjøre seg litt før du steker de, vil melkesyren og de gode bakteriene i kefiren gjøre at fytinsyren i kornet brytes ned, og at næringsstoffene i kornet blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse er også naturlig rikt på jern som er spesielt viktig for de minste barna.

Oppskrift

Passer fra 10 mnd

Gir 12 stk

Allergener: melk, gluten

Ingredienser

 • 4 dl finmalt speltmel
 • 4 dl hirseflak eller havregryn
 • 4 dl kefir
 • 1 raspet gulrot
 • 100 gram smør
 • 1 ss bakepulver

Bland sammen speltmel, hirseflak og kefir og la stå og godgjøre seg noen timer. Du kan la de stå 4 – 6 timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, eller over natten i kjøleskap hvis du har mulighet. Når det står på kjøkkenbenken vil deigen blir litt syrligere enn hvis du oppbevarer det i kjøleskap ettersom den lave temperaturen vil senke farten på fermenteringsprosessen. Smelt deretter smør og rasp gulrot. Bland alle ingrediensene sammen.

Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

About the Author Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Leave a Comment:

16 comments
Maja says 8. May 2017

Jeg setter så utrolig stor pris på at det ikke bare står oppskrift, men at det også står litt informasjon om næringsstoffene. Her kan man lære noe nytt hele veien! Takk 🙂
Disse var gode, men klumpet seg litt for Mini så hun satte litt i halsen. Det gikk helt fint og hun ordnet opp i det selv ved å hoste, men betyr konsistensen at jeg har stekt dem litt for lite?

Reply
  Stine Pedersen Svarthe says 8. May 2017

  Hei Maja! Ble de litt bløte? Prøv å steke litt lenger hvis du vil ha de litt hardere i konsistensen 🙂 Klem fra Stine

  Reply
Marianne says 18. August 2018

Hei 🙂 denne oppskriften ser så spennende ut og har så lyst til å prøve denne til min datter på Snart 11 mnd,. Men er det mulig å bytte ut kefir med noe annet som ikke inneholder melk? Hun Tåler ikke melkeprotein så da vil de jo dessverre ikke gå :-/

Reply
Marianne says 20. August 2018

Nei det har jeg ikke, var usikker på om det ville ha samme effekt som kefir? men da skal jeg ta å prøve det?

Reply
Pamela says 3. November 2018

Når sånn ca. tilsetter man bakepulveret? 🙂

Reply
Ragnhild says 19. February 2019

Egner disse seg i matboksen?

Reply
  Stine Pedersen Svarthe says 27. March 2019

  Absolutt 🙂 Veldig fine som nistemuffins 🙂

  Reply
Siv says 13. August 2020

Tilsatte litt hasselnøtter og små biter av aprikos til disse og må si at det var noe av det bedre jeg har spist på lenge! Spørs om det blir noen igjen til ungene🤣👍👍 tusen takk for denne og alle de andre flotte oppskriftene❤️

Reply
  Stine Pedersen Svarthe says 15. August 2020

  Takk for hyggelig tilbakemelding Siv 🙂 Og supert tips med nøtter og aprikos, det kan jeg tenke meg tok denne til et nytt nivå:)

  Reply
hildegunn says 13. August 2021

Kan man bytte ut kefir med for eks creme fraiche?

Reply
Hege says 8. January 2022

Skal man bruke fint eller grovt speltmel?

Reply
  Thea i Bare Bra Barnemat says 9. January 2022

  Hei! Du kan velge selv – jeg bruker ofte sammalt (altså der hele kornet er brukt), men som er finmalt. Fra Holli Mølle eller Manna. Hilsen Thea BBB

  Reply
Katrine says 16. March 2022

Når jeg prøver å bløtlegge 4dl hirseflak og 4 dl speltmel med kun 4 dl kefir blir ikke alt det tørre fuktet…føler det er for lite væske for å bløtlegge såpass mye mel..Er det slik det skal være?

Reply
  Thea i Bare Bra Barnemat says 21. March 2022

  Hei Katrine – du må vende det sammen – så dekker kefiren både hirseflak og mel. Alt kornet trenger ikke å ligge under kefir, men bli en løs deig som er i kontakt med kefiren når du vender det sammen 🙂 Håper det smaker. Hilsen Thea BBB

  Reply
Trine says 7. January 2023

Hei, jeg laget disse, stekte de noen minutter lengre enn det står i oppskriften. De virker nesten rå, eller er det smøret? Hva slags konsistens skal de ha?
Takk for svar 🙂

Reply
  Thea i Bare Bra Barnemat says 8. January 2023

  Hei Trine! De kan oppleves ganske seige og kompakte ja. På grunn av smøret, fuktigheten fra gulroten og kefiren. De blir ikke luftige, dete r også på grunn av de grove grynene 🙂 Hilsen Thea BBB

  Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.