Hjemmelaget scones av spelt og hirse - passer fra 10 måneder

Hjemmelaget scones av spelt og hirse – passer fra 10 måneder

Hjemmelaget scones, et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.

La gjerne melk og kefir stå noen timer før du lager disse. Melkesyren i kefir gjør at fytinsyren i kornet brytes ned og næringsstoffene blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse er også naturlig rikt på jern som er et viktig mineral for de minste.

Hjemmelaget scones

Passer fra 10 måneder

Gir ca 12 stk

  • 4 dl speltmel
  • 4 dl hirseflak
  • 4 dl kefir
  • 1 raspet gulrot
  • 100 gram smør
  • 1 ss bakepulver

Bland sammen speltmel, hirseflak og kefir og la stå over natten eller i 6-8 timer hvis du har mulighet. Smelt smør og rasp gulrot. Bland alle ingrediensene sammen. Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

6 comments
Maja says 8. May 2017

Jeg setter så utrolig stor pris på at det ikke bare står oppskrift, men at det også står litt informasjon om næringsstoffene. Her kan man lære noe nytt hele veien! Takk 🙂
Disse var gode, men klumpet seg litt for Mini så hun satte litt i halsen. Det gikk helt fint og hun ordnet opp i det selv ved å hoste, men betyr konsistensen at jeg har stekt dem litt for lite?

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 8. May 2017

    Hei Maja! Ble de litt bløte? Prøv å steke litt lenger hvis du vil ha de litt hardere i konsistensen 🙂 Klem fra Stine

    Reply
Marianne says 18. August 2018

Hei 🙂 denne oppskriften ser så spennende ut og har så lyst til å prøve denne til min datter på Snart 11 mnd,. Men er det mulig å bytte ut kefir med noe annet som ikke inneholder melk? Hun Tåler ikke melkeprotein så da vil de jo dessverre ikke gå :-/

Reply
    Veronika Bjørnstad says 19. August 2018

    Har du forsøkt havregurt? Oatly sin melkefrie yoghurt!

    Reply
Marianne says 20. August 2018

Nei det har jeg ikke, var usikker på om det ville ha samme effekt som kefir? men da skal jeg ta å prøve det?

Reply
Pamela says 3. November 2018

Når sånn ca. tilsetter man bakepulveret? 🙂

Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.