Matmuffins med fetaost og spinat

Matmuffins med fetaost og spinat – passer fra 12 måneder

Matmuffins med fetaost og spinat er perfekt nistemat på tur eller i barnehagen. Disse inneholder spinat og passer derfor fra 1 år siden barn som er yngre ikke skal spise spinat. Du kan lese mer om hva man ikke skal gi til de minste i dette innlegget. Ønsker du å lage matmuffins som passer mindre barn anbefaler jeg deg å prøve disse.

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir ca 6 muffins

Allergener: melk, egg

Ingredienser

100 gram fetaost

100 gram spinat

2 egg

20 gram usaltet smør

1 ss seterrømme/creme fraiche

2 dl havremel (havregryn kan males til mel)

1 ts bakepulver

 

Matmuffins med fetaost og spinat - næringsrik mat i matboksen

Sånn gjør du

Smuldre opp fetaosten med hendene og hakk spinaten i mindre biter. Bland dette sammen i en bolle.

Smelt smøret og visp eggene. La smøret avkjøle seg litt før du har smør, eggene og rømmen i bollen med fetaost og spinat.

Bland inn havremel og bakepulver.

Ha blandingen i muffinsformer. Sett gjerne formene med bakepapir, det ser ikke bare fint ut men gjør det enkelt å ta ut en og en muffins. Når du tar de med ut bretter du bare bakepapiret over toppen før du putter de i veska.

Stekes på 180 grader varmluft, midt i ovnen i 25 minutter. Avkjøles på rist før de spises eller fryses.

Her finner du enda en oppskrift på matmuffins: minimuffins med frukt og grønnsaker.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Mari sier 5. januar 2022

Hei, i matmuffinsene med spinat og fetaost, har du forslag til noe annet en kan bruke i steden for fetaost? evt. gresk yoghurt, vanlig ost

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei Mari! Ja, du kan prøve å ha i litt vanlig ost i terninger isteden. Det blir helt sikkert også bra! Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.