Gresskar er en av matvarene du kan starte med til babyen din. Uansett hva du velger så anbefaler vi deg å tilby babyen din ulike smaker, da er det større sannsynlighet for at barnet kommer til å like flere matvarer senere i livet. Tilby ulike grønnsaker og ikke vær redd for å tilsette litt krydder, babyer liker også mat med smak. Vil du starte med grøt finner du oppskriften på jernrik grøt her. Lag gresskarmos eller kutt gresskar i staver om babyen din helst vil spise selv.
Gresskar med ingefær
1/2 butternutgresskar
1 cm revet ingefær eller tuppen av en teskje om du bruker ingefærpulver
1 dl vann
Sånn gjør du
Skrell og kutt gresskaret i 2, ta ut steinene. Kutt den ene halvparten i biter og ha i en kjele sammen med 1 dl vann og ingefær.
Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du helle av vannet og servere myke staver med olivenolje.
Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.
Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.
Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Gresskar med eple og kanel
1/2 butternutgresskar
1/2 eple
1/2 teskje ceylonkanel – les mer om hvorfor du må velge ceylonkanel her
Sånn gjør du
Skrell gresskaret og ta ut steinene. Kutt i biter. Skrell eplet og kutt i biter. Ha gresskar- og eplebiter i en kjele sammen med 1 dl vann.
Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du servere myke gresskar og eplebiter, dryss litt ceylonkanel over.
Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.
Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.
Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Gresskar med eple og muskat
1 butternutgresskar
1 eple
2 ss havremel
1/2 teskje muskatnøtt
Sånn gjør du
Skrell gresskaret og ta ut steinene. Kutt i biter. Skrell eplet og kutt i biter. Ha gresskar- og eplebiter i en kjele sammen med 1 dl vann.
Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du servere myke gresskar og eplebiter, dryss litt ceylonkanel over.
Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.
Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.
Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Her finner du oversikten over alle matvarene det er trygt å starte med til babyen din.
Skriv BABY 👶🏼 Få vite hvilke 3 matvarer du kan starte med og hvor mye du bør gi 🥑🍎🥦
Posted by Bare Bra Barnemat on Tuesday, June 12, 2018
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
