Gresskar med ingefær - perfekt som smaksprøve til babyen

Gresskar med ingefær – perfekt som smaksprøve til babyen

Gresskar er en av matvarene du kan starte med til babyen din. Uansett hva du velger så anbefaler vi deg å tilby babyen din ulike smaker, da er det større sannsynlighet for at barnet kommer til å like flere matvarer senere i livet. Tilby ulike grønnsaker og ikke vær redd for å tilsette litt krydder, babyer liker også mat med smak. Vil du starte med grøt finner du oppskriften på jernrik grøt her. Lag gresskarmos eller kutt gresskar i staver om babyen din helst vil spise selv.

Gresskar med ingefær

1/2 butternutgresskar

1 cm revet ingefær eller tuppen av en teskje om du bruker ingefærpulver

1 dl vann

Sånn gjør du

Skrell og kutt gresskaret i 2, ta ut steinene. Kutt den ene halvparten i biter og ha i en kjele sammen med 1 dl vann og ingefær.

Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du helle av vannet og servere myke staver med olivenolje.

Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.

Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.

Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Gresskar med ingefær - de første smaksprøvene til babyen din

Gresskar med eple og kanel

1/2 butternutgresskar

1/2 eple

1/2 teskje ceylonkanel – les mer om hvorfor du må velge ceylonkanel her

Sånn gjør du

Skrell gresskaret og ta ut steinene. Kutt i biter. Skrell eplet og kutt i biter. Ha gresskar- og eplebiter i en kjele sammen med 1 dl vann.

Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du servere myke gresskar og eplebiter, dryss litt ceylonkanel over.

Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.

Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.

Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Gresskar med ingefær - de første smaksprøvene til babyen din

Gresskar med eple og muskat

1 butternutgresskar

1 eple

2 ss havremel

1/2 teskje muskatnøtt

Sånn gjør du

Skrell gresskaret og ta ut steinene. Kutt i biter. Skrell eplet og kutt i biter. Ha gresskar- og eplebiter i en kjele sammen med 1 dl vann.

Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre. Liker babyen din å spise selv kan du servere myke gresskar og eplebiter, dryss litt ceylonkanel over.

Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet i et glass først. Det er en fordel at de første smaksprøvene er litt tynne i konsistensen, så tilsett morsmelk for at de første smaksprøvene skal bli litt mer likt det babyen har spist hele livet, nemlig morsmelk.

Mos gresskarbitene med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin med s-blad. Dette blir mange smaksprøver, frys gjerne ned i isbitformer.

Før du server tilsetter du morsmelk eller morsmelkerstatning.

Her finner du oversikten over alle matvarene det er trygt å starte med til babyen din.

Skriv BABY ?? Få vite hvilke 3 matvarer du kan starte med og hvor mye du bør gi ???

Gepostet von BARE BRA BARNEMAT am Dienstag, 12. Juni 2018

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine.

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Gresskarmuffins med havre som kan gis fra 6 måneder says 12. September 2018

[…] Gresskarmuffins kan du gi fra babyen er 6 måneder. Disse passer best når du har kommet godt i gang med fast føde og barnet ditt klarer å tygge godt. Vil du lage de første smaksprøvene med gresskar? Her finner du gresskarmos med en vri. […]

Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.