Gresskar - kan serveres fra du starter med fast føde
Gresskar med ingefær - perfekt som smaksprøve til babyen

Gresskar – kan serveres fra du starter med fast føde

Gresskar er en av matvarene du kan starte med til babyen din. Uansett hva du velger så anbefaler vi deg å tilby babyen din mange ulike smaker i starten, for da er det større sannsynlighet for at barnet kommer til å like flere matvarer senere i livet.

Tilby ulike grønnsaker og ikke vær redd for å tilsette litt krydder, for babyer liker også mat med smak. Her kan du lese mer om hvordan du bruker krydder i babymaten, og nedenfor får du tre ulike oppskrifter på gresskar med krydder.

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

Visste du at fett øker opptaket av fargestoffene i bær, frukt og grønt? Disse fargestoffene er nyttige antioksidanter. Det er en av grunnene til at vi anbefaler å tilsette en fettkilde i babymaten. I tillegg vil fettsyrene gjøre maten lettere å fordøye. Bare tenk på konsistensen på fett, og hvordan det kan hjelpe maten å skli lettere gjennom tarmen. Fiber er bra, men litt gode fettsyrer kan også gjøre nytten for en treg mage.

Oppskrift gresskar med ingefær

Passer fra du starter med fast føde, tidligst fra 4 måneder

Gir en stor porsjon mos (frys ned i isterningerformer)

Allergener: ingen

Ingredienser

1/2 flaskegresskar

1 cm revet ingefær eller tuppen av en teskje om du bruker ingefærpulver

1 dl vann

Litt smør eller olivenolje

Morsmelk/morsmelkerstatning

Sånn gjør du

Skrell og kutt gresskaret i 2, ta ut frøene. Kutt den ene halvparten i staver og ha i en kjele sammen med 1 dl vann og ingefær. Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre.

Liker babyen din å spise selv kan du helle av vannet og servere myke staver av gresskar med litt smør eller olivenolje på.

Hell av vannet og mos gresskarbitene med en kjøkkenmaskin, og tilsett litt smør eller olivenolje.

Dette blir mange smaksprøver, så frys gjerne ned i isbitformer.

Rett før du server tilsetter du morsmelk eller eventuelt morsmelkerstatning. Dette skal ikke varmes.

Husk at du må kaste restene som babyen har spist av, så server små porsjoner av gangen. 

Gresskar med ingefær - de første smaksprøvene til babyen din

Oppskrift gresskar med eple og kanel

Passer fra du starter med fast føde, tidligst fra 4 måneder

Gir en stor porsjon mos (frys ned i isterningerformer)

Allergener: ingen

Ingredienser

1/2 flaskegresskar

1/2 eple

1/2 ts ceylonkanel – les mer om hvorfor du må velge ceylonkanel her.

Litt smør eller olivenolje

Morsmelk/morsmelkerstatning

Sånn gjør du

Skrell gresskaret og ta ut frøene. Kutt i staver. Skrell eplet og kutt i staver. Ha gresskar- og eplebitene i en kjele sammen med 1 dl vann. Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre.

Liker babyen din å spise selv kan du servere myke gresskar og eplestaver, med et lite ceylonkanel og bittelitt smør eller olivenolje på.

Avhengig av hvilken konsistens du vil ha kan du helle av vannet først. Mos gresskar-, og eplebitene med en kjøkkenmaskin og bland inn litt smør eller olivenolje og ceylonkanel.

Dette blir mange smaksprøver, så frys gjerne ned i isbitformer.

Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning rett før servering.

Gresskar med ingefær - de første smaksprøvene til babyen din

Oppskrift gresskar med havre og muskattnøtt

Passer fra du starter med fast føde, tidligst fra 4 måneder

Gir en stor porsjon mos (frys ned i isterningerformer)

Allergener: ingen

Ingredienser

1/2 flaskegresskar

1/2 eple

2 ss havremel

1/4 ts muskatnøtt

Litt smør eller olivenolje

Morsmelk/morsmelkerstatning

Sånn gjør du

Skrell gresskaret og ta ut frøene. Kutt i staver. Skrell eplet og kutt i staver. Ha gresskar- og eplebiter i en kjele sammen med 1 dl vann. Kok i 10 minutter under lokk eller til bitene er møre.

Hell av vannet og mos gresskar og eple med en kjøkkenmaskin. Tilsett havremel og muskattnøtt og bland sammen. Rør inn litt smør eller olivenolje rett før servering.

Dette blir mange smaksprøver, så frys gjerne ned i isbitformer.

Før du server tilsetter du eventuelt også litt morsmelk eller morsmelkerstatning. Husk at mosen ikke skal fryses med morsmelkerstatning og det er lurt å også tilsette morsmelk rett før servering!

 

Her finner du oversikten over alle matvarene det er trygt å starte med til babyen din.

 

Våre oppskrifter er laget for friske babyer og er ment som inspirasjon til hva du kan starte med når du skal i gang med fast føde. Vi jobber ut i fra Helsedirektoratets råd til barn. Husk at babyen din trenger næringstett mat og bør tilbys en variasjon av flere næringsrike råvarer. Hvis barnet ditt har spesielle behov, utfordringer, ikke vokser tilfredsstillende eller får en allergisk reaksjon, ta kontakt med lege/helsestasjon.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Gresskarmuffins med havre som kan gis fra 6 måneder sier 12. september 2018

[…] Gresskarmuffins kan du gi fra babyen er 6 måneder. Disse passer best når du har kommet godt i gang med fast føde og barnet ditt klarer å tygge godt. Vil du lage de første smaksprøvene med gresskar? Her finner du gresskarmos med en vri. […]

Svare
Lær å lage søtpotetmos - Se vår steg for steg guide sier 25. november 2019

[…] Her finner du oppskrift på gresskarmos på 3 måter som du kan gi som den første babymaten. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.