Glutenfrie produkter er ofte langt fra sunne, men kikertlapper er lure å lage uansett om du tåler gluten eller ei. Kikertlappene både smaker godt, er næringsrike og henger godt sammen.
Visste du at allergi mot melk, egg, hvete, soya, peanøtt, trenøtt og fisk er de vanligste allergiene hos små barn? Denne oppskriften er fri for alle de vanligste allergenene.
Kikertlappene er en god kilde til jern, omega-3 og magnesium.

Oppskriften passer fra 6 måneders alder og gir 6-7 små kikertlapper.
Dette trenger du:
1 ss kokosolje til steking
1 ss hirseflak
1 klype salt
1 ss sesamfrø
1 ts chiafrø
1/2 banan
60 g kikertmel
1-1,5 dl vann
Slik gjør du:
Bland vann, kikertmel, chiafrø og hirseflak og la stå en time eller over natten.
Tilsett resten av ingrediensene og mos bananen med en gaffel. Rør rundt.
Bruk 1 ss kokosolje til steking og stek lappene på medium varme. Snu rundt når du ser at de har fått antydning til brun kant ytterst. Pass på at de er helt gjennomstekte – de krever litt lengre steketid enn en «vanlig» pannekake.
Kikertmel kan du kjøpe på helsekost, i en butikk med utenlandske matvarer eller bestille på nett.
Tåler barnet ditt både egg og gluten kan du prøve Stine sin familiefavoritt – surdeigspannekaker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.