Glutenfrie kikertlapper - passer fra 6 måneder
Kikertlapper - et godt, glutenfritt alternativ

Glutenfrie kikertlapper – passer fra 6 måneder

Glutenfrie ferdig-produkter er ofte proppfulle av fyllstoffer og tilsetningsstoffer, men disse naturlig glutenfrie kikertlappene er næringsrike og smakfulle.

Visste du at allergi mot melk, egg, hvete, soya, peanøtt, nøtter og fisk er de vanligste allergiene hos små barn? Denne oppskriften er fri for alle de vanligste allergenene. Husk samtidig at det anbefales å introdusere alle allergener til barnet ditt i løpet av det første leveåret.

Her kan du lese mer om matallergi hos barn. 

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 6 – 7 små lapper

Allergener: ingen

Ingredienser

1 ss kokosolje til steking

1 ss hirseflak

1/2 ts salt

1 ss sesamfrø (gjerne med skall da de er mest næringsrike)

1 ts chiafrø

1/2 banan

60 g kikertmel

1-1,5 dl vann

Slik gjør du: 

Bland vann, kikertmel, chiafrø og hirseflak og la stå en time eller over natten.

Tilsett resten av ingrediensene og mos bananen med en gaffel. Rør rundt.

Bruk 1 ss kokosolje til steking og stek lappene på medium varme. Snu rundt når du ser at de har fått antydning til brun kant ytterst. Pass på at de er helt gjennomstekte – de krever litt lengre steketid enn en «vanlig» pannekake.

 

Tåler barnet ditt både egg og gluten kan du prøve Stine`s families favoritt – surdeigspannekaker.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.