Glutenfrie ferdig-produkter er ofte proppfulle av fyllstoffer og tilsetningsstoffer, men disse naturlig glutenfrie kikertlappene er næringsrike og smakfulle.
Visste du at allergi mot melk, egg, hvete, soya, peanøtt, nøtter og fisk er de vanligste allergiene hos små barn? Denne oppskriften er fri for alle de vanligste allergenene. Husk samtidig at det anbefales å introdusere alle allergener til barnet ditt i løpet av det første leveåret.
Her kan du lese mer om matallergi hos barn.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 6 – 7 små lapper
Allergener: ingen
Ingredienser
1 ss kokosolje til steking
1 ss hirseflak
1/2 ts salt
1 ss sesamfrø (gjerne med skall da de er mest næringsrike)
1 ts chiafrø
1/2 banan
60 g kikertmel
1-1,5 dl vann
Slik gjør du:
Bland vann, kikertmel, chiafrø og hirseflak og la stå en time eller over natten.
Tilsett resten av ingrediensene og mos bananen med en gaffel. Rør rundt.
Bruk 1 ss kokosolje til steking og stek lappene på medium varme. Snu rundt når du ser at de har fått antydning til brun kant ytterst. Pass på at de er helt gjennomstekte – de krever litt lengre steketid enn en «vanlig» pannekake.
Tåler barnet ditt både egg og gluten kan du prøve Stine`s families favoritt – surdeigspannekaker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.