Kikertlapper - en god, glutenfri oppskrift som passer fra 6 måneder
Kikertlapper - et godt, glutenfritt alternativ

Kikertlapper – en god, glutenfri oppskrift som passer fra 6 måneder

Glutenfrie produkter er ofte langt fra sunne, men kikertlapper er lure å lage uansett om du tåler gluten eller ei. Kikertlappene både smaker godt, er næringsrike og henger godt sammen.

Visste du at allergi mot melk, egg, hvete, soya, peanøtt, trenøtt og fisk er de vanligste allergiene hos små barn? Denne oppskriften er fri for alle de vanligste allergenene.

Kikertlappene er en god kilde til jern, omega-3 og magnesium. 

Oppskriften passer fra 6 måneders alder og gir 6-7 små kikertlapper.

Dette trenger du:

1 ss kokosolje til steking

1 ss hirseflak

1 klype salt

1 ss sesamfrø

1 ts chiafrø

1/2 banan

60 g kikertmel

1-1,5 dl vann

 

Slik gjør du: 

Bland vann, kikertmel, chiafrø og hirseflak og la stå en time eller over natten.

Tilsett resten av ingrediensene og mos bananen med en gaffel. Rør rundt.

Bruk 1 ss kokosolje til steking og stek lappene på medium varme. Snu rundt når du ser at de har fått antydning til brun kant ytterst. Pass på at de er helt gjennomstekte – de krever litt lengre steketid enn en “vanlig” pannekake.

Kikertmel kan du kjøpe på helsekost, i en butikk med utenlandske matvarer eller bestille på nett.

Tåler barnet ditt både egg og gluten kan du prøve Stine sin familiefavoritt – surdeigspannekaker.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Om forfatteren Maja Skogstad

Maja har en master i samfunnsernæring og har erfaring fra å jobbe med kommunikasjon, regelverk og utvikling av oppskrifter innen barnematbransjen. Maja forenkler komplisert ernæringskunnskap sånn at du kan ta gode matvalg for deg og din familie.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Katrine Furu sier 23. mars 2020

Hvis jeg ikke får tak i kikertmel hva kan jeg bruke i stedet. Evt gårdet ann å lage kikertmel av kikerter?

Svare
    Maja Skogstad sier 25. mars 2020

    Du kan få tak i kikertmel på med24.no 🙂 Såvidt jeg vet er det få glutenfrie melkorter som har de samme bindende egenskapene som kikertmel så det kan være vanskelig å erstatte når det er en så stor del av oppskriften.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag på nett torsdag 2. april kl. 11.00