Denne klin kokos kyllinggryten er en super hverdagsmiddag til hele familien. Bruk gjerne økologisk kylling (fra for eksempel Holte eller Hovelsrud gård) – da får du bedre kvalitet på kjøttet og dyrene har hatt et bedre liv. Det støtter vi!
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk
Ingredienser
- 500 gram kyllingkjøtt
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 3 stk gulrot
- 2 bokser a 250 ml kokosmelk
- 1 dl fløte (kan evt sløyfes og du kan bruke mer kokosmelk)
- 1 ts gurkemeiepulver
- 1-2 ts red curry paste
- Litt nykvernet pepper
Slik gjør du
Kutt løk, paprika og gulrot i passe størrelse og stek i smør i en kjele. Tilsett krydder, kokosmelk og fløte. Kok opp og la det småputre på svak varme.
Kutt kyllingen i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha kyllingen i kjelen. La alt småkoke til kyllingen er ferdig. 10-15 minutter avhengig av hvor store kyllingbitene er. Tilsett currypaste. Ta av litt mat til de minste barna før du tilsetter currypaste siden denne er veldig salt.
Server gjerne med en enkel salat og ris til.
Her finner du oppskrift på greske kjøttboller.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.