Klin kokos kyllinggryte - kan gis fra 10 måneder
Klin kokos kylling som kan gis fra barnet er 6 måneder

Klin kokos kyllinggryte – kan gis fra 10 måneder

Denne klin kokos kyllinggryten er en super hverdagsmiddag til hele familien. Bruk gjerne økologisk kylling (fra for eksempel Holte eller Hovelsrud gård) – da får du bedre kvalitet på kjøttet og dyrene har hatt et bedre liv. Det støtter vi!

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir mat til 2 voksne og 2 barn

Allergener: melk

Ingredienser

 • 500 gram kyllingkjøtt
 • 1 løk
 • 1 rød paprika
 • 3 stk gulrot
 • 2 bokser a 250 ml kokosmelk
 • 1 dl fløte (kan evt sløyfes og du kan bruke mer kokosmelk)
 • 1 ts gurkemeiepulver
 • 1-2 ts red curry paste
 • Litt nykvernet pepper

Slik gjør du

Kutt løk, paprika og gulrot i passe størrelse og stek i smør i en kjele. Tilsett krydder, kokosmelk og fløte. Kok opp og la det småputre på svak varme.

Kutt kyllingen i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha kyllingen i kjelen. La alt småkoke til kyllingen er ferdig. 10-15 minutter avhengig av hvor store kyllingbitene er. Tilsett currypaste. Ta av litt mat til de minste barna før du tilsetter currypaste siden denne er veldig salt.

Klin kokos kylling som kan gis fra barnet er 6 måneder

Server gjerne med en enkel salat og ris til.

 

Her finner du oppskrift på greske kjøttboller.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Christine sier 13. desember 2021

Skal currypasten også bare brukes til voksne?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei Christine! I en oppskrift til 4 porsjoner kan du bruke currypaste som beskrevet i oppskriften og gi til barna. De skal ha begrensede mengder salt, men noe tåler de. Men hvis du ønsker å ikke gi til barnet kan du ta av litt mat til barnet før du lager med currypaste til de voksne. Thea – Bare Bra Barnemat

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.