Thailandsk kyllinggryte - fra 10 måneder
Smakfull thailandsk kyllinggryte som kan gis fra 6 måneder

Thailandsk kyllinggryte – fra 10 måneder

Bali kyllinggryte og toroposer var faste innslag i kjøkkenskapet og til middag da vi vokste opp. For oss har det vært en prosess å gå fra å spise halvfabrikater og ferdigmat til å lage det meste av maten vi nå spiser og serverer fra bunnen.

Det tar tid å bli god på å lage mat

Om du aldri har gjort det før, er du tøff som kaster deg ut i det. Som mammaer må vi være tøffe, vi gjør ting vi ikke har gjort før hele tiden. Og vi mestrer det, fordi vi er supermammaer.
⁣⁣
Den mestringsfølelsen når du er i gang, lager barnematen selv – og barna dine spiser det du lager – helt ubeskrivelig deilig! ⁣⁣

Start i dag

Å vite at barnet ditt får god, hjemmelaget og skikkelig mat. Den selvtilliten det gir som du utstråler, du modellerer veien og viser barna dine at de kan klare det de vil. Dette er starten på livet du ønsker for barna dine, og det er du som leder veien. Bruk dagen til å starte uken med en næringsrik middag, og har du ikke satt av tiden i dag så gjør det i morgen.⁣

En deilig og smakfull kyllinggryte som kan gis fra barnet er 6 måneder gammelt. Bruker du egen kraft i oppskriften, blir også gryten enda bedre. Oppskrift på kraft finner du her.

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir ca 4 store porsjoner

Allergener: ingen

Ingredienser

Smakfull thailandsk kyllinggryte som kan gis fra 6 måneder

Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk, og stek lett i smør eller olivenolje sammen med kyllingbiter. Ha over kokosmelk og kraft. Hakk en liten flik med chili, skrell ingefær med en skje og rasp ingefær. Ha chili og ingefær i kjelen. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Skrell gulrøtter og kutt den i små terninger.

Ha i ½ potte med koriander og mos suppen med en stavmikser eller ha suppen i en blender i slik at den blir glatt og fin. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett gulrotbitene og saften av ½ lime. La suppen koke til gulrøttene er myke og enkle å tygge for småtasser.

Skal de voksne spise suppen trenger den salt. Ta av den mengden du trenger til barna dine (uten salt), og smak til din egen porsjon med salt og pepper. Ønsker du mer chili kan du enkelt kutte opp litt og ha i suppen til slutt. Server gjerne med biter av kylling.

Her får du oppskrift på nydelig blomkålsuppe.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

7 kommentarer
Tiril sier 18. august 2020

Det heter jo kyllinggryte, men det er ikke noe kylling i oppskriften?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 18. august 2020

  oisann, vet ikke hva som hadde skjedd der, nå skal alt ligge der:)

  Svare
Aashild sier 19. desember 2020

Er det sånn at en må bruke fersk koriander? Er så dyrt å kjøpe ferske urter hele tiden🙈 kan barn spise vanlig tørket krydder?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Tørket fungerer også og ja, barn kan spise det! Hilsen Thea BBB

  Svare
Eivor sier 22. oktober 2023

Står at dette er en gryte, men når jeg lager den blir den veldig tynn, som en suppe, selv med mer kylling og 0,5 l mindre væske enn i oppskriften. Gjør jeg noe feil? Selv med litt (2 ss) utblandet Maizena merket jeg ikke noe forskjell

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 22. oktober 2023

  Hei Eivor! Ja, det er kanskje mer en suppe enn en gryte – lenge siden jeg har laget denne nå, men skal lage den selv og se om vi skal gjøre vurderinger 🙂

  Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 22. oktober 2023

  ..jeg mener gjøre endringer.. 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.