Smakfull thailandsk kyllinggryte som kan gis fra 6 måneder

Smakfull thailandsk kyllinggryte som kan gis fra 6 måneder

Bali kyllinggryte og toroposer var faste innslag i kjøkkenskapet og til middag da vi begge vokste opp. For oss har det vært en prosess å gå fra å spise halvfabrikater og ferdigmat til å lage det meste av maten vi nå spiser og serverer fra bunnen.

Det tar tid å bli god på å lage mat

Om du aldri har gjort det før, er du tøff som kaster deg ut i det. Som mammaer må vi være tøffe, vi gjør ting vi ikke har gjort før hele tiden. Og vi mestrer det, fordi vi er supermammaer.
⁣⁣
Den mestringsfølelsen når du er i gang, lager barnematen selv – og barna dine spiser det du lager – helt ubeskrivelig deilig! ⁣⁣

Start i dag

Å vite at barnet ditt får god, hjemmelaget og skikkelig mat. Den selvtilliten det gir som du utstråler, du modellerer veien og viser barna dine at de kan klare det de vil. Dette er starten på livet du ønsker for barna dine, og det er du som leder veien. Bruk dagen til å starte uken med en næringsrik middag, og har du ikke satt av tiden i dag så gjør det i morgen.⁣

En deilig og smakfull kyllinggryte som kan gis fra barnet er 6 måneder gammelt. Bruker du egen kraft i oppskriften, blir også gryten enda bedre. Oppskrift på kraft finner du her.

Kyllinggryte gir ca 4 store porsjoner.

Dette trenger du:

  • ½ potte frisk koriander
  • 2 bokser kokosmelk (500ml)
  • 1 cm ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 cm chili
  • 1 gulrot
  • Saften av ½ lime
  • 1 liter kraft

Hakk løk og hvitløk, og stek lett i smør eller olivenolje. Ha over kokosmelk og kraft. Hakk en liten flik med chili, skrell ingefær med en skje og rasp ingefær. Ha chili og ingefær i kjelen. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Skrell en gulrot og kutt den i små terninger.

Ha i ½ potte med koriander og mos suppen med en stavmikser eller ha suppen i en blender i slik at den blir glatt og fin. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett gulrotbitene og saften av ½ lime. La suppen koke til gulrøttene er myke og enkle å tygge for småtasser.

Skal de voksne spise suppen trenger den salt. Ta av den mengden du trenger til barna dine (uten salt), og smak til din egen porsjon med salt og pepper. Ønsker du mer chili kan du enkelt kutte opp litt og ha i suppen til slutt. Server gjerne med biter av kylling.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!