Kyllingsalat med quinoa, ovnsbakte grønnsaker og pestodressing

Kyllingsalat med quinoa, ovnsbakte grønnsaker og pestodressing

Kyllingsalat er perfekt og lett mat etter flere dager med julehygge. Denne kan du lage til hele familien, og biter av salaten kan serveres fra 6 måneder. Til de under 6 måneder dropper du creme fraichen, men kan la de smake på små mengder pesto. Du kan lese mer om plukkemat fra start, altså å la babyen din spise selv, i denne posten.

Velg gjerne kylling som er økologisk og av god kvalitet, det gjenspeiles også i næringsinnholdet i kjøttet og ikke minst har dyrene hatt et bedre liv. Det støtter vi. Meny har kylling fra Holte gård og Kiwi har fra Hovelsrud for eksempel. Har ikke din butikk et økologisk alternativ? Spør om de kan ta det inn, så vet det at det er etterspørsel.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir mat til 2 barn og 2 voksne

Allergener: melk og nøtter fra vår hjemmelagde pesto hvis du bruker den

Ingredienser

4 kyllingfileter

4 gulrøtter

1 rødløk

1/2 rød paprika

1 avokado

1 dl quinoa

1 stor pose blandet salat

Kaldpresset olivenolje

Salt og pepper

Dressing

2 ss pesto

4-5 ss creme fraiche

Kyllingsalat med quinoa, ovnsbakte grønnsaker og pestodressing

Sånn gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skrell og kutt gulrot i staver og rødløk i tynne skiver. Kutt paprika i skiver.

Ha gulrot, rødløk og paprika i en ildfast form. Legg kyllingfileter over grønnsakene og ha noen ss olivenolje over, eventuelt salt og pepper.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.

Skyll quinoa godt i kaldt vann for å få vekk bitterstoffene som finnes i skallet.

Ha 1 del quinoa og 3 deler vann eller kraft i en kjele og kok opp. Skru ned varmen når det koker å la småputre på svak varme i ca 15 minutter. La quinoaen hvile under lokk i 5 minutter og avkjøl.

Ha salaten i en bolle og kutt avokado i biter. Bland avokadobiter og quinoa sammen med salaten.

Ta ut kyllingen med grønnsakene og la den avkjøles. Kutt kyllingen i skiver.

Bland grønnsaker og kylling i salaten.

Bland pesto og creme fraiche til pestodressing eller server med balsamico.

 

Her finner du oppskriften på saftig hel kylling med søtpotetchips.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.