Søtpotethummus - passer fra 6 måneder
Søtpotethummus

Søtpotethummus – passer fra 6 måneder

Hummus er manges favoritt, og kan brukes på mange måter. Til de minste passer det best å smøre på brødskiven eller smake litt fra en skje. Når barna blir eldre kan du servere denne som dipp til grønnsaker som agurk eller gulrotstaver eller som et tilbehør til lunsj eller middag.

Denne bidrar med mange gode smaker og nyttig fiber som er supert for å styrke tarmfloraen vår.

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Allergener: sesamfrø

Lager en porsjon

Holdbarhet ca 2 – 5 dager i kjøleskap

Ingredienser

 • 1 middels stor søtpotet
 • 2 ss olivenolje
 • 1 boks store ferdig kokte hvite bønner
 • 2 store ts tahini
 • 3 – 4 hvitløks fedd
 • 2 ss sitronjuice
 • Eventuelt 2 gode ss kokosyoghurt eller litt annen væske hvis du vil ha den mer kremete (dropp hvis du skal gi til barn under 10 mnd)
 • Smak til med salt og pepper (dropp salt hvis du skal servere til barn under 12 mnd)
 • Litt friske urter, olivenolje og sesamfrø som pynt på toppen

Slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader.

Skrell og skjær søtpotet i biter. Jo mindre biter, jo raskere blir de ferdigstekt. Ha over litt olivenolje og krydder hvis du vil har enda mer smak. Steketid avhengig av størrelsen på bitene, men stek til de er møre, ca 20-25 min.

Skyll ferdig kokte bønner i en sil og ha de oppi en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløk og hakk i litt mindre biter. Ha resten av ingredienser i og blend til en kremete, smooth konsistens.

Pynt med olivenolje og sesamfrø og eventuelt friske urter som for eksempel koriander.

Vil du prøve deg på en andre plantebaserte pålegg finner du oppskrift på bønnepatè som også passer fra 6 måneder her, og solsikkepatè her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

3 kommentarer
Marianne sier 19. juni 2022

Hei! Kan ikke baby på 6mnd spise kokosyoghurt? Det står at man skal droppe hvis barnet er under 10mnd. Men trodde det kun er kumelksyoghurt de skal unngå?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 19. juni 2022

  Hei Marianne! Anbefalingene for meieriprodukter gjelder også for tilsvarende plantebaserte produkter – dvs at yoghurt anbefales fra 10 mnd. Når det er sagt handler dette om mengde, fordi denne typen mat ofte ikke er gode jernkilder og dermed kan fortrenge andre mer jernrike matvarer som er så viktige i denne aldersgruppen. Så det er ikke farlig på noen måte hvis du har gitt en smak av kokosyoghurt, så vet du det. Hilsen Thea BBBhttps://www.barebrabarnemat.no/wp-admin/profile.php

  Svare
Trine sier 12. september 2023

Hei, kan denne fryses tror dere?

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.