Vafler til vaffeldagen? Prøv en barnevennlig vaffelrøre
Vafler til vaffeldagen? Prøv en barnevennlig vaffelrøre

Vafler til vaffeldagen? Prøv en barnevennlig vaffelrøre

Vafler må vel til på selveste vaffeldagen! Vi kaller disse barnevennlige fordi de er søtet med naturlige ingredienser som banan og dadler. Lag gjerne en mindre søt røre til de minste barna, kanskje det holder med bananer? Det er lurt å venne barna til at mat ikke behøver å smake så søtt. Disse kan gis fra 10 måneder og bytter du ut kefir med vann kan du gi alle ingrediensene fra 6 måneder. Vi anbefaler å lage vaflene med kefir, da smaker de aller best.

Vafler

4 dl havregryn

2 dl siktet speltmel (du kan også bruke hvetemel eller annet mel)

8 dl syrnet melk som kefir – kan byttes ut med vann om babyen er under 10 måneder

2 godt modne bananer

8 små dadler, dropp disse om du ikke ønsker søte vafler

4 egg

50 gram smør

1-2 ts kardemomme

1 ts natron

Raspet gulrot eller raspet søtpotet passer også veldig godt i vaflene, bruk ca 100 gram. Søpoteten bør kokes først.

Ta de minste med på kjøkkenet. Finn en liten krakk som passer, eller en bæresele om du har. Barn elsker å få være med på kjøkkenet, smake og lage mat så lenge de bare får muligheten.

Vafler til vaffeldagen? Prøv en barnevennlig vaffelrøre

Fremgangsmåte

Bland havregryn, speltmel og kefir. Dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten eller i noen timer. Da blir smaken aller best.

Kjør dadler til mos sammen med modne bananer og bland inn i røren.

Tilsett egg, smeltet smør og kardemomme og eventuelt raspet gulrot eller raspet kokt søtpotet

Skal du ikke steke hele røren med en gang? Vent isåfall med å tilsette natron til rett før.

Spises ikke alle samme dag kan du fint fryse vaflene så er de like gode når du tiner de igjen.

Her finner du oppskriften på gelegodis med appelsin.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
julie says 23. March 2018

hei! Brukes det rå raspet søtpotet? 🙂

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 23. March 2018

    Gulrot trenger du ikke koke men søtpoteten bør kokes før den raspes 🙂

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.