De deilige fajitasene er et supert alternativ til fredagstacoen. Den inneholder svarte bønner som er rike på fiber, vegetabilsk protein og de inneholder ikke minst kalsium! Ønsker du at familien skal kutte ned på kjøttforbruket er dette en utrolig god start.
Vegetarfajitas med svarte bønner til 4 personer
Passer fra 10 måneder
Tidsbruk: 45 minutter
Allergener: Melk og hvete

Deilige vegetarfajitas med svarte bønner- kan gis fra 10 måneder
Du trenger:
2 pakker svarte bønner
4 ss salsa/fermentert ketchup/tomatpure
2 fedd hvitløk
1/2 ts cumin
50 gram kremost naturell
1/2 lime
1 rød paprika
100 gram ost, revet
1 neve koriander, frisk
4 store lomper eller tortilla lefser
Tilbehør:
1 mango
2 avokado
1 boks rømme
Skyll bønnene i vann og ha ⅔ av de svarte bønnene i en kjøkkenmaskin. Tilsett salsa/fermentert ketsjup, hvitløk, cummin, kremost, saften av ½ lime og 1 neve koriander. Kjør til jevn konsistens.
Ha blandingen i en bolle. Kutt paprika i små biter og riv ost på et rivjern. Tilsett paprikabiter, revet ost, litt hakket koriander og resten av bønnen. Bland sammen.
Legg lomper/tortillalefser på en bakepapirkledd stekeplate eller bruk en ildfast form og fordel fyllet i de 4 lompene.
Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Server med mango, guacamole og rømme
Kutt mango i biter og ha i en skål. Lag guacamole ved å mose avokado med en stavmikser eller en gaffel, tilsett gjerne et fedd hvitløk, en skvis lime, salt og pepper.
”Melkeproduktene kan droppes om barnet eller andre i familien ikke kan spise meieriprodukter»
«Lompene eller lefsene kan byttes ut med hvete- og glutenfrie varianter».
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på instagram her

Klem fra Stine