Frosne utenlandske bær må kokes
Frosne utenlandske bær må kokes

Frosne utenlandske bær må kokes

Visste du at frosne, utenlandske bær må kokes? Dette er en anbefaling fra matportalen.no. Her forklarer vi den for deg!

Dette må varmebehandles

Frosne, utenlandske, altså importerte, bær skal kokes i 1 minutt før de brukes. Det er for å drepe eventuelle norovirus og hepatitt A virus som de kan være smittet med. Denne smitte kan komme av uhygienisk håndtering eller fra forurenset vann. Begge virusene dør imidlertid ved varmebehandling.

Det er altså lurt å også koke de du bruker til smoothie – det kan virke tungvindt men husk at små barn ikke trenger iskald smoothie. Den kan godt være litt mer lunken. De er jo ikke vant til iskald konsistens! Bruk eventuelt frossen frukt som banan, mango eller ananas – den trenger du ikke å koke.

Du trenger ikke å koke norske bær, hverken frosne eller ferske. Men det er alltid lurt å skylle de.

Du trenger ikke å koke ferske utenlandske bær, men det kan være lurt å skylle disse også.

Et godt tips er å bruke eddikvann for å rense og skylle de. Du finner fremgangsmåte på det her.

Tips: Nå er det mange norske bær i sesong, bruk anledningen til å få frisk luft , natur i monitor og fylle opp frysern med gratis mat 😃 Ta gjerne med barna på dette! Friske bær er også perfekt å putte i matboksen, og i vår splitter nye matpakkebok finner du mer tips til hva du kan fylle matpakken med.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Kilder

https://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/skyll_eller_kok_frukt_baer_og_gronnsaker

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
camilla sier 11. mars 2024

Hva med økologiske fryste bær fra utlandet?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 11. mars 2024

  De må kokes – denne anbefalingen skiller ikke på konvensjonelle og økologiske 🙂 Importerte fryste bær skal kokes 1 minutt før de brukes.

  Svare
Katharinaø sier 14. mars 2024

Kan man bruke frossen mango fra butikken?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 15. mars 2024

  Ja, det er en frukt så den trenger ikke å kokes 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.