Gresskarmuffins kan du gi fra babyen er 6 måneder. Disse passer best når du har kommet godt i gang med fast føde og barnet ditt klarer å tygge godt. Vil du lage de første smaksprøvene med gresskar? Her finner du gresskarmos med en vri.
Oppskriften på gresskarmuffins gir ca 10 muffins. Frys ned og ta opp før du skal på tur eller legg i matboksen.
Gresskarmuffins
300 gram gresskar
6 små dadler
2 egg
4 ss eplemos
5 dl havregryn
1 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
2 ts ceylon kanel
1 ts ingefærpulver (du kan også bruke fersk ingefær)
1 ts muskat
1/2 ts malt nellik
Liker du at det er litt ekstra søtt kan du ha i en ss honning men husk at honning ikke må gis til barn under 1 år

Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell og kutt gresskar i biter. Ha alt i en ildfast form og spre litt olivenolje over. Stek i ovnen i 30-40 min til bitene er møre.
Bland gresskar, dadler, egg og eplemos i en stor bolle. Bruk en stavmikser eller blender for jevn konsistens.
Bland inn havregryn, mel og bakepulver. Ha i krydder, bruke små teskjeer hvis ikke kan det fort bli mye smak. Du trenger ikke bruke en kjøkkenmaskin til dette.
Stekes i 20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft. Avkjøles på rist. Kan fryses om de ikke skal spises innen 2 dager.
Lurer du på hva du kan bruke resten av gresskaret til?
Enkel gresskarsuppe finner du oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
