Gresskar er en matvare man kan servere fra 6 måneder. Gresskar er i sesong på høsten, og både flaskegresskar og hokkaidogresskar kan brukes i mat. De kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Gresskarmuffins kan du både servere til fest, eller ha med i matpakken.
Er du helt i startgropen med fast føde kan du gjerne teste denne oppskriften på gresskarmos med ingefær først.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir ca 10 muffins
Allergener: egg, gluten
Ingredienser
300 gram gresskar (flaskegresskar eller hokkaido)
6 små dadler
2 egg
4 ss usøtet eplemos (f eks fra Helios)
5 dl havregryn
1 dl fin sammalt spelt
2 ts bakepulver
2 ts ceylon kanel
1 ts ingefærpulver (du kan også bruke fersk ingefær)
1 ts muskat
1/2 ts malt nellik
Liker du at det er litt ekstra søtt kan du ha i 1 ss honning men husk at honning ikke må gis til barn under 1 år
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell og kutt gresskaret i biter. Ha alt i en ildfast form og spre litt olivenolje over. Stek i ovnen i 30-40 min til bitene er møre.
Bland gresskar, dadler, egg og eplemos i en kjøkkenmaskin og mos til det har en jevn konsistens.
Bland inn havregryn, mel og bakepulver. Ha i krydder, bruke små teskjeer hvis ikke kan det fort bli mye smak.
Fordel i muffinsformer og stek i 20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft. Avkjøl de på rist. Kan fryses om de ikke skal spises innen 2 dager.
Lurer du på hva du kan bruke resten av gresskaret til?
En enkel gresskarsuppe finner du oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.